Jump to content
froger

Instaliranje Revita i biblioteke (content libraries)

Recommended Posts

Koje su biblioteke (content libraries) najzgodnije da se instaliraju za rad ovde u Srbiji. Po default-u su cekirane US Imperial i US Metric. Da li su neke druge biblioteke bolje prilagodjene podesavanjima koja se koriste kod nas. Osim toga zanima me kada pravim novi projekat koji temlate da koristim. Do sada sam koristio americki DefaultMetric, Vidim da sam sa instalacijom instalirao i Default_M_ENU i Default_M_ENG, a otvarao sam i Default_M_DEU, samo je tamo sadrzaj na Nemackom jeziku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U principu sto se samih biblioteka tice one su manje vise iste samo je ih autodesk preveo na vise jezika pa postoje "prilagodjene" familije za razlicite jezike i merne jedinice.

Ono sto je drugacije i sto moze da bude od koristi jesu extenzije i standardi koji se ticu celika i armature i za to mozes naknadno da ucitavas odredjene tipove armaturnih sipki (eurocode, din, snip...) i celicnih profila (europro, gost...)

Generalno za nase podneblje je najbolje poceti od nekog Metric template-a i prilagoditi ga sopstvenim potrebama, projektima i kompanijskim standardima... i zatim takav fajl sacuvati kao svoj template za naredne projekte

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...