Beorol Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Kompanija Beorol d.o.o, sa sedištem u Beogradu, je vodeći proizvođač i distributer alata za završne radove u građevinarstvu i prisutna na tržištu Srbije, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i UAE. Tražimo novog člana našeg tima na poziciji: INDUSTRIJSKI DIZAJNER U Beorolu, u sektoru Marketinga i dizajna, radimo sve od newsletter-a do web dizajna, od ambalaže za proizvode do kreiranja brošura, kataloga, flajera, od novogodišnjih čestitki do brendiranja velikih dešavanja kao što su internacionalni sajmovi na kojima izlažemo robu. Radi se uvek nešto kreativno i interesantno, ali uvek odgovorno, precizno i na vreme. Kompanija Beorol, Beograd www.beorol.rs Neophodna znanja i veštine: Odlično poznavanje Adobe paketa ( Photoshop, Adobe InDesign, Adobe Ilustrator) Odlično poznavanje nekog od 3D programa (Rhinoceros, 3D Studio Max, KeyShot, Maya, Vray) Poznavanje (digitalna, offset, štampa velikog formata, tampon…) Odlično poznavanje procesa pripreme (pakovanje na tabak, perforacija, štancovanje, ricovanje, bigovanje, plastifikacija, lakiranje, izrade klišea...) Odlično poznavanje pripreme za štampu svih formata Osnovno poznavanje rada u Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint... Minimum 2 godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima Predantnost i efikasnost u radu, preciznost u ispunjavanju poslovnih zadataka i rokova Praćenje naloga, evidentiranje poslova kao administrativni deo dnevnih obaveza vođenja dokumentacije Poznavanje procesa rada štamparija Poštovanje zadatih rokova i sposobnost za brzo izvršavanje zadataka Sposobnost za individualni i timski rad Sposobnost nastavka projekata koji su drugi započeli Sposobnost rada na više različitih projekata istovremeno Osnovno poznavanje engleskog jezika Izražena kreativnost, preciznost, pouzdanost i sklonost ka evidentiranju Praćenje svetskih i domaćih trendova i modernih dostignuća u dizajnu Adekvatno obrazovanje Komunikacijske veštine - govorne i pisane Znanja i veštine koja će se smatrati plus: Inicijativa u vođenju projekata od početka do kraja Primećivanje detalja i sitnica, brzo reagovanje, sposobnost efikasnosti u uslovima vremenskog ograničenja Opis posla: Projektovanje sajamskih štandova, 3D modelovanje, mapiranje proizvoda Rendering modelovanih proizvoda Kreiranje vizuelnog identiteta, izrada svih grafičkih elemenata za potrebe kompanije (dizajn kataloga, flajera, brošura i ostalog reklamnog materijala, e-mail newslettera i web promotivnog materijala, dizajn pakovanja i ambalaže, brendiranje objekata i vozila...) Aktivno učestvovanje u izradi svih kreativnih komunikacijskih rešenja (offline i online) Obrada fotografija. Organizovanje i skladištenje svih elektronskih fotografija radi lakšeg korišćenja, pristupa, pronalaženja i distribucije Asistencija marketing u osmišljavanju i organizacija promotivnih aktivnosti Priprema za štampu svih formata Izrada prezentacija Zaposlenima nudimo: Radno vreme od 8h do 16h Rad na interesantnim i velikim projektima Rad u profesionalnom okruženju Mogućnost stalnog zaposlenja i lične afirmacije Rad u kreativnom timu sa mladim ljudima Učestvovanje u svim aktivnostima Upoznavanje svih profesionalnih procedura u oblasti marketinških komunikacija Mogućnost napredovanja i usavršavanja Na svakom koraku prati nas izazov da postižemo inzvaredne uspehe i postavljamo nove ciljeve, da li je ovo tvoj sledeći korak? Ako jeste, dostavi nam svoj CV i portfolio. Samo aplikacije koje budu sadržale CV i Portfolio će biti uzete u razmatranje. Aplikaciju dostaviti na hrmanager@beorol.s Samo kandidati koji budu ušli u najuži izbor biće kontaktirani. Rok za konkurisanje: 22.02.2018. Adresa: Patrijarha Dimitrija 121а 11090 Beograd, Srbija Telefon:: +381 (0)11 804 22 44 E-maill: beorol@beorol.com Link oglasa na našem sajtu: http://www.beorol.rs/index.php/trazimo-nov...lana-naseg-tima Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobi Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 A koja je plata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Hahaha... Nabrojaše sve moguće i nemoguće zvanje a kad treba reč o plati, muk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokozuna Posted February 11, 2018 Report Share Posted February 11, 2018 Inače nikad ne trolujem oglase za posao, ali ovde moram ostaviti komentar. Da li ste vi sigurni da ja vama potreban samo jedan čovek za sva znanja i veštine koje su nabrojane u oglasu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thur Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 @yokozuna Jesu, problem je sto bi njihov direktor to sve mogao da radi sam, lako, ali ne stize, pa zbog toga traze nekog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yokozuna Posted February 12, 2018 Report Share Posted February 12, 2018 Nisam ja želeo da budem ciničan. Vidim ljudi su ozbiljna firma i siguran sam da dobro posluju. Možda čovek koji je sastavljao oglas nije dovoljno upućen u sve ove segmente rada, pa je mislio da je ova pozicija za samo jednog čoveka. Moguće je da postoji neko ko sve ovo zna da radi (ja ga ne znam, a znam ljude....) . Predpostavljam da će kompanija ponuditi vrlo adekvatnu platu za svo nabrojano znanje i veštine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Ali pazite, navedeno ODLIČNO poznavanje raznih programa i veština. Može neko da poznaje odlično adobe i eventualno jedan 3D program i ništa više od toga. I da zna da vozi auto. Ima ljudi koji znaju i drugo ali onda i prvo i drugo ide u površno. Mene ovo liči na naše dunđer majstore koji znaju da molerišu, fasaderi, električari, zidari, vodoinstalateri i majstori za krov. Sve u jedan. 6in1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 13, 2018 Report Share Posted February 13, 2018 Nikad se nebi javio na ovakav oglas, a takvih kod nas na Africke plate ima nazalost bezobrazno mnogo. Oni koji znaju sve sto se trazi u ovom oglasu pale preko grane da unovce svoje umece. Sastavljen za OBAVEZNO ZAOBICI !!! Koliko ljudi proverava znanja kandidata u svim zahtevanim vestinama? Gde je zainteresovani mogao da stekne 2 godine radnog iskustva u istim i slicnim :lol: (sic!!!) poslovima??? Kakvo je to adekvatno :lol: obrazovanje? Trazi sve a ni reci o plati, onome ko bi se upustio u to. Da li placaju po satnici jednako za sve vestine i sve vrste poslova ili ??? Na ovaj oglas bi imao pun A4 list pitanja, no posto je ovo krajnje neozbiljno da ne koristim tezu rec, bas me briga. ;) NEOZBILJNI zahtevi. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrotje Posted February 19, 2018 Report Share Posted February 19, 2018 Nikad se nebi javio na ovakav oglas, a takvih kod nas na Africke plate ima nazalost bezobrazno mnogo. Oni koji znaju sve sto se trazi u ovom oglasu pale preko grane da unovce svoje umece. Sastavljen za OBAVEZNO ZAOBICI !!! Koliko ljudi proverava znanja kandidata u svim zahtevanim vestinama? Gde je zainteresovani mogao da stekne 2 godine radnog iskustva u istim i slicnim :lol: (sic!!!) poslovima??? Kakvo je to adekvatno :lol: obrazovanje? Trazi sve a ni reci o plati, onome ko bi se upustio u to. Da li placaju po satnici jednako za sve vestine i sve vrste poslova ili ??? Na ovaj oglas bi imao pun A4 list pitanja, no posto je ovo krajnje neozbiljno da ne koristim tezu rec, bas me briga. ;) NEOZBILJNI zahtevi. :P Pa nije bas da su nepristojni. Lepo su se predstavili i izneli zahteve. Zahtevi nisu preterani. Adobe uglavnom svi 3-dejci znaju, receno je neki od 3d softvera i poznavanje pripreme za stampu, sto dobrim delom zna prilican broj ljudi (a i verovatno nisu striktni, vec bi verovatno prihvatili neku doobuku i uhodavanje). Ostali zahtevi su manje-vise standardno administrativno/protokolarni, sto je sasvim normalno. O plati je svakako glupo pricat na javnom forumu i niko se ni u sta ne "upusta" dok se ne dogovori. Pa nece se valjda zaposliti na nevidjeno? Nije mi jasno zasto odmah odbojnost k'o da onaj ko postavlja oglas ima kugu. Bilo bi sasvim ok da neko iznese lose iskustvo sa doticnom firmom, ali nisam primetio da se neko javio, a vec je lincovana na osnovu predrasuda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 <_< Pa nije bas da su nepristojni. Lepo su se predstavili i izneli zahteve. Zahtevi nisu preterani. Adobe uglavnom svi 3-dejci znaju, receno je neki od 3d softvera i poznavanje pripreme za stampu, sto dobrim delom zna prilican broj ljudi (a i verovatno nisu striktni, vec bi verovatno prihvatili neku doobuku i uhodavanje). Ostali zahtevi su manje-vise standardno administrativno/protokolarni, sto je sasvim normalno. O plati je svakako glupo pricat na javnom forumu i niko se ni u sta ne "upusta" dok se ne dogovori. Pa nece se valjda zaposliti na nevidjeno? Nije mi jasno zasto odmah odbojnost k'o da onaj ko postavlja oglas ima kugu. Bilo bi sasvim ok da neko iznese lose iskustvo sa doticnom firmom, ali nisam primetio da se neko javio, a vec je lincovana na osnovu predrasuda. Za nekog ko se bavi 3D-om su presiroki zahtevi i slazem se sa drugima koji su uputili jasnu kritiku na racun oglasa. Valjda si i drugo procitao. Puno toga sto traze su nabrojali - a opet uopsteno. Sto Thur ovde lepo rece, citiram: "...problem je sto bi njihov direktor to sve mogao da radi sam, lako, ali ne stize, pa zbog toga traze nekog." I da te pitam zasto je problem izneti svoje misljenje o ovako neozbiljnom oglasu? Dosta nas se negativno izjasnilo o takvom oglasu? To nisi prokomentarisao. Da budem do kraja JASAN: Za mene je takav oglas NEOZBILJAN. Kod takvih mi ne bi palo na pamet raditi, jer se tu mora sve, verovatno i pocistiti kancelariju umesto cistacice. Posteno je jedino to sto sve otvoreno kazu, pa se sa takvima nema sta pricati. Iz zahteva koji su dati, mogu samo dodati da je nemoguce da radno vreme bude onakvo kako je napisano u oglasu. Nije vredelo komentarisati, gubljenje vremena, no mozda mladje malo potakne na razmisljanje, i zato pritiskam tastere... surovo je ovde," feudalizam", naka pali ko je mlad ...ili da se javlja na ovakva s.@n.@ Izgleda da u zivotu nisi imao priliku raditi na nekom ozbiljnom poslu u 3D-u inace ti ne bi palo na pamet braniti "prikriveni feudalni odnos" u ovom oglasu. Ako na delu foruma namenjenog za 3D trazi sve sto trazi, tako bi neko mogao traziti i molere i soboslikare (moje uvazavanje za ta zanimanja, jer je i 3D isto samo zanimanje nista bolje od navedenih). Onaj ko je pisao ovaj oglas nema pojma da on treba vise od dva coveka, tako da ponavljam: oglas je NEOZBILJAN!!! a tvoj komentar jos neozbiljniji (...ako nije "tetka" ili mozda tetak u pitanju) ;) Da li si ti stvarno procitao taj oglas??? :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted February 20, 2018 Report Share Posted February 20, 2018 da i stari vujadin kaze nesto za dnevnik :) Prvo plata, to se kod oglasa za stalni posao ne postavlja, barem ne ako si ozbiljan. Ja imam radnika Marka koji mi projekat zavrsi za sat vremena i imam radnika Janka koji isti projekat zavrsi za sat vremena u istom kvalitetu. Sada ako Janko dobija 100$/h tesko da cu Marku da dam vise od 20$/h. Tako da kvalitet i brzina obavljanja taska je veoma bitan ako si ozbilni poslodavac. Sto se tice samog oglasa, on je lose prihvacen jer su oni kome je ovaj oglas namenjen dva razdvojena sveta od StAL, Yokozuna i drugih. Evo cisto kao test, ako mi ne verujete, napisite dva oglasa na nekom od sajta za zaposljavanje, jedan slican ovome, da zna sve, i da bude komunikativan, deo tima, pozitivno razmislja i druge nebuloze ; a drugi oglas napisite sa tacnim problemom koji neko treba da resi. Na ovaj bezvezni oglas imacete desetine prijavljenih, sve lead artisti, project menager i sta ja znam koje sve titule, sa radnim iskustvom u podosta firmi i sa portfoliom u kome za 10 godina radnog staza imaju dva logo dizajna i jednu brosuru. Sa druge strane na oglas sa direktnim opisom sta treba da se radi tesko da ce biti koja prijava. Elem zakljucak: Oglas gore nije bezobrazan, niti zlonameran, ali jednostavno nije vama namenjen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobrotje Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 <_< Za nekog ko se bavi 3D-om su presiroki zahtevi i slazem se sa drugima koji su uputili jasnu kritiku na racun oglasa. Valjda si i drugo procitao. Puno toga sto traze su nabrojali - a opet uopsteno. Sto Thur ovde lepo rece, citiram: "...problem je sto bi njihov direktor to sve mogao da radi sam, lako, ali ne stize, pa zbog toga traze nekog." I da te pitam zasto je problem izneti svoje misljenje o ovako neozbiljnom oglasu? Dosta nas se negativno izjasnilo o takvom oglasu? To nisi prokomentarisao. Da budem do kraja JASAN: Za mene je takav oglas NEOZBILJAN. Kod takvih mi ne bi palo na pamet raditi, jer se tu mora sve, verovatno i pocistiti kancelariju umesto cistacice. Posteno je jedino to sto sve otvoreno kazu, pa se sa takvima nema sta pricati. Iz zahteva koji su dati, mogu samo dodati da je nemoguce da radno vreme bude onakvo kako je napisano u oglasu. Nije vredelo komentarisati, gubljenje vremena, no mozda mladje malo potakne na razmisljanje, i zato pritiskam tastere... surovo je ovde," feudalizam", naka pali ko je mlad ...ili da se javlja na ovakva s.@n.@ Izgleda da u zivotu nisi imao priliku raditi na nekom ozbiljnom poslu u 3D-u inace ti ne bi palo na pamet braniti "prikriveni feudalni odnos" u ovom oglasu. Ako na delu foruma namenjenog za 3D trazi sve sto trazi, tako bi neko mogao traziti i molere i soboslikare (moje uvazavanje za ta zanimanja, jer je i 3D isto samo zanimanje nista bolje od navedenih). Onaj ko je pisao ovaj oglas nema pojma da on treba vise od dva coveka, tako da ponavljam: oglas je NEOZBILJAN!!! a tvoj komentar jos neozbiljniji (...ako nije "tetka" ili mozda tetak u pitanju) ;) Da li si ti stvarno procitao taj oglas??? :blink: Tvoj problem je sto diskreditujes ljude bez toga da ih i poznajes, bilo ovu firmu bilo mene. Ni sa ljudske a ni profesionalne strane to nije okej. Ljude koje znaju nesto, kao sto sam ranije napisao, mogu i da razumem, jer to im daje neki kredit. No, ocito je da ne znas kakva je firma i pausalno donosis zakljucke, tu gubis kredite. O pokusaju da diskreditujes mene, u redu, mozda imas iskustva na "velikim 3d projektima", no ja ni te reference nisam video, zato ne stoji da argumentujes stvari mojim neiskustvom, kad, prvo, ne pokazujes svoje kredite, niti zaista znas da li sam ista radio. No, ti ces nam pokazati svoje velike 3d projekte, zar ne? Ili su, mozda, pod NDA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 @dobrotje Zamenjujes teze. Komentarisao si samo jednog kriticara oglasa tj. mene a o ostalima cutis koji su isto kriticni na takav oglas. Sto ces sa tim? Podmeces da diskreditujem tebe. Usput me pokusavas diskreditovati, radis bas ono sto podmeces meni. Zasto prebacujes pricu sa oglasa na mene? To cinis bez razloga??? Kriticare ne mozes ucutkati. Nisam bio sam u kritici. Ovo citaju i drugi, nije samo izmedju nas dvojice. Ti prebacujes pricu sa oglasa na pricu o onom ko kritikuje oglas (u ovom slucaju na mene) i, kao da bi ti trebao bilo sta znati o bilo kome ko se drzne da iznese svoje lose misljenje o "ovakvom oglasu". Da li bi trazio isto tako reference onoga ko bi pisao kao ti??? Da kratko ponovim: Zahtevi za jednog coveka da sve to radi su presiroki i uopsteni a to mi je neozbiljno. Tvoj problem je sto napadas kriticara podmetanjema da se bavi diskreditacijom i te firme i tebe. Ja ne znam ni jednog coveka koji bi mogao da obavlja sve sto se trazi u ovom oglasu, jednostavno presiroki su zahtevi za ozbiljnog coveka koji bi mislio da moze sve to da radi i to u radnom vremenu od osam casova. Sa nekolicinom sam pricao o ovom oglasu i bio je samo podsmeh i ruzne reci za ovolike zahteve. U oglasu je toliko toga nabrojano da .... -oni koji vide dosta toga u ovakvom oglasu nece im pasti napamet da se javljaju kao i -oni kojima je sve u redu javice se Komentarisao sam ga jer sam imao iskustva u takvim stvarima a nije mi se dalo detaljnije analizirati isti postavljanjem konkretnih pitanja u vezi sa konkretnim zahtevima u istom. nebitno, :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Covek ostavio oglas i otisao. O cemu vi vise raspravljate ovde... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 Ljudi samo malo otpustaju pritisak... nije ni to lose s' vremena na vreme :) Imas toga u svim podsekcijama, foto, arhitektura itd. Mada svi znamo gde smo i gde zivimo. Kako ce da projde neko ko se zaposli u toj firmi..... tja, ko zna. Da ce biti adekvatno placen za sve to znanje nece sigurno, ali ko pa jeste u ovoj dolini placa? Ovde zavrsis fakultet pa da kad se zapijes u kafanu ljudi te nazivaju boemom a ne pijancem :D Najbitnije je da je firma ok. po pitanju medjuljudskih odnosa, velika je razlika ako se neko vrati sa posla umoran ili ako se vrati smoren ( a moze i oba tri ), oni koji su samo umorni mogu da popiju koje pifce sa ortacima i odu kuci na kunt, ovi drugi.... Priprema za stampu ( ova savremena ), mi je spansko selo, a pipav je to posao.... masu puta sam na zoni zakacio da neko trazi savet - pomoc u vezi pripreme.... a prica je otprilike ta... nekome je sinulo da bi on to mogao da radi, a ne da zaposljavaju jos jedna gladna usta. A i te firme treba razumeti... ponekad. Sistem je takav da svi rade na granici rentabilnosti ( ako posteno rade ), pa se i oni snalaze kako mogu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted February 21, 2018 Report Share Posted February 21, 2018 @Alekba obicno se slazem sa dosta toga sto napises ali ne i ovaj put. Prica neko nije adekvatno placen. on vredi zlata ali ga gazda ne placa dovoljno, ex gde bi ja bio da nije toga i toga. To su sve price za luzere, tu si gde si i placen si tolko zato sto ne vredis vise. Moze da se desi da se zajebes negde pa mesec dva imas platu kojom nisi zadovoljan, ali brate ako si stigao u penziju a ceo zivot kukas, onda moras sebi da kazes da si poprilicno glup. Meni je pradeda krenuo u zivot kao siroce, ziveo u doba dva velika rata, i uspeo je da stvori porodicu i biznis bez obzira na sve prepreke, bez osnovne skole, interneta i free tutoriala. I sada ja treba da smisljam sebi opravdanja sto ja ne mogu da se pomerim sa mesta. Kao sto sam gore napisao ovaj oglas nije zao vec dundjer trazi dundjera, i ti ljudi se odlicno razumenju. Problem je nastao sto je dundjer zakacio oglas u pogresnu kafanu gde slabo dundjeri zalaze pa izazavao nedoumice :) Da ne stavljam ovde gomilu primera gde odredjena vrsta ljudi veoma privlaci one slicni njima. Sto se tice pripreme za stampu proslog leta sam jednom klincu dao savet da ne upisuje skolu za tako nesto. Ja ne vidim buducnost za stampu, barem ne neku svetlu. Neznam kako je kod vas ali kod mene vecina klijenta sve manje i manje stampaju (jedino za neke sajmove ali cak i tu u smanjenom obliku od pre nekoliko godina). Sada mi klijenti traze projector maping i interaktivne aplikacije koje ce ici na ceo zid od touch screens, za sajmove, cak ni grafiku na zidu vise ne stampaju. Tako da ce sve manje posal biti za te ljude koje se bave stampom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Adekvatno placen.... Sta to znaci uopste. Idi na ogledalo firme pa pogledaj https://www.ogledalofirme.com/company/300.Beorol gde smo i ko smo. .............. mada su i oni postali grabezljivi smradovi.... traze lovu za pristup :huh: ali i ono sto se vidi indikativno je. Onomad sam se druzio sa drustvancem kompjutorasa, skoro svi su zapalili napolje poodavno. Ovo nekoliko sto je ostalo ima druge, privatne ( nedaj boze nikom ), razloge. Ovi napolju, zavisno od specijalizacije mlate pare nevidjene ( za nas pojam ), ovi sto su ostali, mlate dobre pare, za nas standard. Samo to je ihihi x manje nego sto bi napolju dobijali. Sa druge strane to je vise nego dovoljno za komforan zivot ovde + malo ko moze da ih drka na poslu. Nisu nezamenljivi, ali malo ih ima sa tim znanjem - iskustvom... zakon ponude i potraznje. Ovo ostalo, buranija... projde kako ce da projde :P Tako... neko ima sljaku na kojoj dobija veliku placu al' ga hebu samo tako, neko ima... normalnu platu ( manju nego sto bi realno trebao da dobije ), ali nema stresa, opusten covek, moze da predje za vecu platu u neku drugu firmu, no posle raspitivanja odustane. Tako je kako je, pa bilo cime da se bavis. Treba biti realan, mozes ti da zelis mnogo sta, mozes da vredis ne znam koliko, ali kako vec kazu Gaaazdee : znas 'de su vrata. A mala deca, bolesni roditelji, rata za stan itd. its. I tu nas drze za gonade. Ako neces ti ima ko 'oce i to za manje pare. A to i jeste problem, ne toliko gaaazdeee koliko mi to jest oni koji su spremni da gutaju lajne... jer bice bolje, a kad im prekipi ( ako ), dojde neko drugi i tako u krug. Dok je ofaca bice i vune sto bi se reklo. ...... jah, dobro si rekao tom klincu. Realna - prakticna stampa ce biti sve redja i sve skuplja. Sanse za zaposlenje ce biti mizerne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Adekvatno placen - kada trazim pomoc od nekoga oko projekta uvek mu kazem trazi kolko ti mislis da taj posao vredi. To je manje vise individualno, ali bitna stvar je da si ti zadovoljan zaradom za zadati posao. Ono sto je problem, barem kod vecine ljudi koje ja poznajem, je to da oni u glavi imaju neku prestavu da njihov "rad i trud" vredi vise nego sto su placeni, ali zbog vise sile su tu robovi pa MORAJU jadni da rade za niske pare. Ono sto ja kazem je da u zivotu jedino sto moras je da umres, sve ostalo je opcionalno :) Ja sam imao veoma dobru ponudu da odem odavde, posao smestaj obezbedjen ... ali sebe kao pateticno ubedjujem da mi je dete tad krenulo u skolu i dodam na to jos koju laz, u stvarnosti nisam imao muda da skocim u nepoznato, vec mi je bilo dobro tu gde sam bio ususkan. Zato opet kazem tu smo gde smo i placeni smo tolko kolko smo placeni ne zbog nekih visih sila, nego zato sto mi zaista toko vredimo. Inace svako od nas bi hteo jahtu i privatno ostrvo :) Mozda je naj drasticniji primer sa EliteSecurity gde se ucenik gneracije sa ekonomskog fakulteta zaposlio kod kako on kaze Gazde sa tri razreda osnovne skole koji je pre dve godine podavao gace na pijaci. I sad mu kao gazda nevalja. Ja sam onda postavio pitanje zbog kog sam bio ispljuvan, pa kako to da polu pismen covek sa nula kapitala moze da napravi firmu i zaposli radnika, a ucenik generacije sa ekonomskog fakulteta je nesposoban da uradi isto :) Slicnih primera imam na tone :) Bila je neka knjiga u lektiri "Cekajuci Godoa" valjda se tako zvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Pa vidi... ako govorimo o "umetnosti" tu i nema neke precizne cene. Odes u opcinu, salterusa lupi jedan pecati i levu svraciju nogu i to ti je xxxRSD ( istaknuto kol'ko da uplatis ). Tahisti imaju tarifu, takodje. Mnogo drugih bransi je po sistemu ko ce koga, i to ne samo kod nas. Gadno je kad je covek neopravdano nezadovoljan, mada je to uslovno. Ali stvarno ima ladoleza koi su stalno nezadovoljni, a pri tom i nesposobni da sebi izboksuju bolji status. Dobro de, svi mi ponekad kenkamo, zalimo za propustenim vozovima, itd. Normalno je to, ljudski... ako je ponekad i u specijalnim prilikama. Ima ljudi koje tera baksuz... i to stoji. Uglavnom realni ljudi to shvataju na miran & dostojanstven nacin. A ovo sto kazes za studenta generacije... Pa vidi, neko zavrsi sa desetkama fizicku hemiju, pre roka, pa posdiplomske, pa doktorat....sve boli glava... I sta? Nista. Do kraja zivota posao - kuca, nista on ne doprinese nauci, dzaba mu znaje kad nema "ono". Secam se jednog naseg politicara - bizmismena iz Zlobinog vremena. Čičica ko gospodin Magu :P stanovao je pored jedne moje poznanice, par puta sam naletao na njega ( malo se pomaknes u stranu da te ne nabode neki majmun iz obezbedjenja ), a on bre, saka jada, ide ko oni limeni robotici, sve gledam gdje mu je onaj kljuc za navijanje na ledjima. A na TV kad ga vidis, ono bre ni dve ne ume da sroci.... Pa kako taj da bude taki Bizmismen & gazdaaa, pored toliko sposobnih ljudi? Sticajem okolnosti mnogo kasnije upoznao sam lika koji je sa njim "saradjivao" "93. Nahvali ga kako je sposoban, organizator, sve drzi u glavi, i samo bifla ko sta treba i kako. Tako i onaj tvoj, mozda napamet zna fiskalni budzet Bocvane ili Gvineje Bisao ali je za bizmis truba. Postoji ono sto se zove socijalna 'telegencija. Nisu ni svi takvi pijacari lose gazde. Nekoliko su stvarno ljudine,mislim sprema radnicima, nije stvar samo u plati, regresu, poklonima, mnogo znaci i ljudski odnos... samo malo ih je brate mili... stvarno . .... ili sto kaze Boza zvani Pub, kod zena igra neki drugi kec ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 ... Znanja i veštine koja će se smatrati plus: Primećivanje detalja i sitnica, ... Znam jednog na forumu. :mrgreen: *** ... Bila je neka knjiga u lektiri ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted February 22, 2018 Report Share Posted February 22, 2018 Opet ADEKVATNO PLACEN - to je personalno zadovoljstvo zaradom za zadati rad. Nema veze sa time kolko je Janko i Marko placen vec sa tvojim unutrasnjim zadovoljstvom. Opet prica sa studentom generacije je pogresno shvacena, ne treba kriviti skolu (mada je skola trebala da isfiltrira takve da ostanu na cetvrtom razredu), ovde ako je neko nepismen uspeo da pokrene biznis a ti, pa i ne moras da budes djak generacije, sa fakultetskim obrazovanjem, ma kakvo ono bilo, cucis i cekas Godoa, pa nije tu sistme kriv, nego bato krivica je na tebi. Znam da ne mozemo svi da budemo GAZDE, da imamo jahte i privatna ostrva, ali brate nemoj da kukas i svaljujes krivicu na sve oko sebe zato sto ti smatras da vise vredis. Eh sta bih ja uradio samo da me drugi ne vuku na dole, sudbino sto si tako zla, e kada nemam srece u zivotu ... welcome to looser world :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 Bas to.... pricamo mi isto...samooo, ista casa moze biti do pola prazna ili do pola puna, zavisno od tacke pogleda stanovista :) Sto se frilensa tice, ako je neko bolji od mene, normalno je i da bude bolje placen. Ako radimo isto, ili je on losiji... e onda umesto da se jedim, mogu da pokusam da vidim sta on to radi drugojacije da bi izboksovao bolju nadnicu, Kvar je u meni, ne u sistemu, prosto.... Da se vratimo na temu.... u velikim firmama ljudi obicno i nemaju problema sa Gazdama / vlasnicima..... Njih ni ne vidjas, mora da se pise molba za zakazivanje sastanka sa odgovornim, pa da zakazes sastanak sa Gazdom :D u najboljem slucaju. Govorim generalno, principijelno, odnosi se na sve, sve, sve.... Kapitalizam je pukao ko trokrilni ormar a ovi nasi samo prepisuju, al' malo ukrivo. Pa imas HR team, pa Scout Team, pa Training team, pa jebemligastasve ne..... A po nekom pravilu za direktore, menadjere i kako se vec sve ne nazivaju dolaze po pravilu nekompetentni duduci. Pa kad ti da nebulozne direktive a ti ga poslusas, nahebo si... ako mu iza ledja uradis onako kako mora/treba, nahebo si. Onda koleze.... lik koji je dosao koznakako na to radno mesto, brljivac koji ima vecu platu, avanzuje itd. a jos ti budes kriv za njegove brljotine. Povlasceni, zasticeni ko beli medvedi.... nepotizam, sehualne veze i kozna sta jos..... Ako kazes koju pametnu... zna se... nahebo si :mrgreen: Oni pametniji ( ako su u prilici ), daju otkaz cim se steknu uslovi. Oni ...... drugi, sacekaju da im brak ode u tri lepe, da ih se drustvo odrekne preko Borbe & Komunista, pa daju otkaz... ili budu sutnuti. Duga je to i teska tema... ali tako je. A nije mnogo bolje ni napolju, da se ne zavaravamo. Kod nas je to samo ogoljenije i primitivnije izvedeno. Tako... nije sve u plati. Napustali su ljudi besne plate i odlicne radne uslove zbog svakodnevnog stresa. Parama ne mozes da kupis neke stvari. Skola.... aman bre, pa skola je tu da ti da teoriju, znanje, ne da te opameti :huh: Kakve veze ima skola sa tim da li ces ti biti dobar slikar, graficki dizajner, arhitetka, inzenjer, psiholog, advokat, privrednik....... ne krivim ja skolu, ona jednostavno i nema svrhu da od tebe nacini kreativca, ne moze ti povecati IQ, ne moze ti dati talenat-kreativnost, ne moze te uciniti sarmantnim kozerom koji moze da izmami pic@ od mace :D i tako to. U tome i jeste greska sto ljudi kazu ja sam zavrsio taj i taj faks, pa ja to znam bolje od onoga ko to radi dobro - odlicno. Istina je "Magarac u Rim, magrac iz Rima"..... To je zvaka za luzere. A to se pogotovu odnosi na bizmis.... Ne bih da duzim, ali stvarno, da li si ikada prisustvovao zakljucivanju vellikog posla? A ono, zakoni, propisi itd. pa ima ko to bre da zavrsi, zbog toga su isli u skolu. Ne govorim o onima koji su sve dobili na gotovo ili silom oteli, nego o onima koji su prodavali gace na pijacu.... Nehigijenski je ljudima zavirivati u novcanik, ili previse razmisljati koliko oni to skole imaju, te fore. Tu si gde jesi, zato sto si to sto jesi... bla, bla.... usta mi se osusila od ovolikog kuckanja.... ajde ko zove turu a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Labicko Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 moze tura ali tek sredinom Marta do tada nema spavanja, mada i bez spavanja j*b*m ga kako cu da zavrsim animaciju. Krenulo sve kao treba mi mala 3D animacija, a onda e aj pomogni oko dizajna sajta, treba mi banner 12m, pa jos dve manje animacije, brosure ... na kraju ovo za sta sam prvobitno angazovan ostalo po strani. Sada ni sam nisam siguran kako cu da sve zavrsim :) A onda kada sam video da su kao glavne kljucne reci za SEO stavili ime firme i 3D modeling (ono jest njihov skaner moze da radi 3D modele ali gde ce da biduje za 3D modeling). Tako da mu ja dojem veoma blizu ovome iz oglasa :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 23, 2018 Report Share Posted February 23, 2018 @alekba U ovoj temi bi se slozio sa vecinom onog sto si napisao, a o nekim stvarima bi se moglo i polemisati ali bi na dve stvari dao primedbe: 1. Ovoj tvojoj tvrdnji: Kapitalizam je pukao ko trokrilni ormar, .. bi ja dodao primedbu: Tacno je za ono sto eufemisticki zovemo "zapad", ali nije tacno i za Komunisticku Kinu, tamo to i dalje savrseno funkcionise jos od onda kada je Deng Sjao Ping (sticenik "mandarna" Cu En Laja) rekao "Nije vazno koje je boje macka, ako DOBRO LOVI MISEVE. A svedoci smo da ih KINEZI fantasticno love ne samo u KIni vec po celom svetu a posebno po "zapadu". A drzava je JEDNOPARTIJSKA KOMUNISTICKA. PLANSKA PRIVREDA, PETOGODISNJI PLANOVI. "NASI" PREPISUJU ZAKONE SA ZAPADA ZBOG SEBE (SVOJIH DZEPOVA) A NE ZBOG NAS. Kad bi malo hteli da pitaju KINEZE kako da se izvucemo iz ove mocvare. Oni su BRE na putu milijardu i po da uposle i izvuku. A nas ima saka jada pa cetvrt veka s@ru kvake kako se koji navale da nas ... A na "odforumu" i nekim drugim 3D forumima sam primetio da se neke cak i poznatije "face" zbog posla preselile u Sangaj, Peking... I sada se javljaju odande. Interesantno mi je to da ih ostali (a dugo to pratim i znam da se dosta njih poznaju i bolje nego mi ovde na Zoni) ne salecu pitanjima odkuda oni tamo, zasto su otisli? Samocenzura brale (ako nije sto drugo) podmazano radi kao sat i u tzv. "razvijenim demokratijama". 2.Ovo napisano iznad, tj. pod 1. mi daje za pravo na drugu primedbu da bi trebalo korigovati donji stav: "Tu si gde jesi, zato sto si to sto jesi..." Svi mi nastajemo u odredjenim "drustvenim okolnostima". I nije nevazno da li si u drustvu koje se razvija pa imas sansu da rintas mnogo za mnogo para ili malo za malo para ili stogod izmedju. Ili posla uopste nema jer je sve otislo u P. M. tj sve opljackano za nelolicinu a ostale ko j@be. Mala bara a krokodila se nakotilo, a znaju samo da zderu i apetit im ko u zmaja a pamet ko u bakterije. Muci me pitanje do kada ce spinovanje i otvorene lazi moci da puni zeluce. Ne bi voleo sranja potaknuta izvana i domacom lakomoscu. Hteli mi ti ili ne i mi koji laprdarimo ovde na Zoni smo deo sirih drustvenih okolnosti i interesovalo nas to ili ne na nase zivote utice mnogo toga sto je potpuno van onog sta treba da budu teme na ovom forumu. A, pricu je potakao jedan bezazlen oglas koji je najbolje opisao Labicko sa ovim: ""Sto se tice samog oglasa, on je lose prihvacen jer su oni kome je ovaj oglas namenjen dva razdvojena sveta od StAL, Yokozuna i drugih. Evo cisto kao test, ako mi ne verujete, napisite dva oglasa na nekom od sajta za zaposljavanje, jedan slican ovome, da zna sve, i da bude komunikativan, deo tima, pozitivno razmislja i druge nebuloze ; a drugi oglas napisite sa tacnim problemom koji neko treba da resi. Na ovaj bezvezni oglas imacete desetine prijavljenih, sve lead artisti, project menager i sta ja znam koje sve titule, sa radnim iskustvom u podosta firmi i sa portfoliom u kome za 10 godina radnog staza imaju dva logo dizajna i jednu brosuru. Sa druge strane na oglas sa direktnim opisom sta treba da se radi tesko da ce biti koja prijava. Elem zakljucak: Oglas gore nije bezobrazan, niti zlonameran, ali jednostavno nije vama namenjen."" Trezven i jasan stav koji kaze sve sto je trebalo. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts