Igoritza Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Moze li neko da me uputi u najlaksi nacin na koji bih izradio modlu/kalup od silikona, za izradu jajeta cija je visina 25 cm ? Dakle, kalup je potreban zarad porodicnog posla izrade slatkisa, gde izmedju ostalog treba da se izradi jaje od 25 cm, cokoladno, u vise instanci kalup bi trebao biti od silikona (koji ne steti izradi hrane) polutka, slicna ovom obliku: https://i.imgur.com/ffb754t.jpg potrebno je da bude kalup mekanog materijala, radi vadjenja dobijenog stisnutog cokoladnog oblika van Nasao sam nekoliko klipova na netu, i problematika je sledeca: strani klipovi koriste mase za koje sam siguran da ne mogu da se kupe u srbiji domaci klipovi koriste masu za koju je naznaceno da nije za izradu jestivih oblika Bio bih vise nego zahvalan za pomoc. Hvala svima u napred na ulozenom trudu da na temu odgovorite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chu-des Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Postovoani, da bi se dobio ovakav kalup, potrebno je napraviti master kalup jedne polovine jajeta, a zatim preko toga termo formiranjem dobiti finalni kalup koji ce vama sluziti kao kalup za livenje cokolade. Kontakt koji vam u tome moze pomoci mozete naci ispod. Za njih znam da su radili mastere za neke nase proivodjace cokolada. Smartcut Sirogojno smartcut031@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts