Jump to content

SFRJ


Geza
 Share

Recommended Posts

A mi sada razbijamo glavu čemu je služio Stonehenge.

Zamislite kada se jednog dana neko zapita čemu je ovo služilo?!? :P

 

 

Jooooj da da, a zamisli sada ovo:

 

DSC_5925.jpg

 

Tekst na mermernoj ploči sa skoro uopšte ne vidi posle svega pedesetak godina od postavljanja :D

 

Ruke koje drže monolit okrenut ka nebesima :D

 

Link to comment
Share on other sites

Meni se dopada. Ti noćni snimci su sakrili oštećenja nastala dugogodišnjim neodržavanjem kod većine spomenika. Rasveta daje neki stripovski sf šmek. Naravno napravljen je i stilski uravnotežen serijal većine bitnih SFRJ NOB spomenika. Ne kažem da članovi DZ-a nisu napravili i poneku bolju fotografiju ali prava stvar bi bila da je neko u istom fazonu odfotkao bar desetak spomenika. Eto ideje. Ne mora se putovati na drugi kraj sveta za dobru fotografiju. Mi se na žalost u ovom loncu kuvamo veoma dugo pa i ne primećujemo izvanredne mogućnosti za dobru fotografiju koje nam se nude. Zar treba neki SYLVAIN HERAUD da fotka naše spomenike za NG?

Link to comment
Share on other sites

Dopada se i meni ta pozitivna strana serijala a i slazem se da fotke nisu na nivou koji se ocekuje na NG, plus jos jedno zapazanje - neki dan ( kad je Geza postavio temu) ih je tamo bilo 16 a danas 13. Tek to nije na nivou NGa, autora necu ni komentarisati (valjda neki pritisak iz exYU, ozna i sl...). Samo jos vise moram utvrdjivati staru praksu da sve sto mislim da mi je od neke vaznosti na netu skinem na hard pre nego nestane sa servera.

 

izmena/izvinjenje : sada vidim da se nesto cudno desava na toj stranici, kada se otvori redovno vidi se 13 kom slika a kada se predje misem preko slike pojavi se opcija "view images" pa se tako mogu videti krupnije slike i tada ih ima 16 :blink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...