Jump to content

Da li je ovo dozvoljeno?


Recommended Posts

A sto ne bi moglo?

Koliko puta sam video isto ime na razlicitim mestima.... doduse Delatnosti su bile drugacije. Verovatno je to u zakonskim okvirima i / ili zavisi od toga koliko je neko, da li je itd. zastitio ime.

Na primer, najverovatnije mozes da otvoris butik "Denim" iako to ime koristi stranjski proizvodjec miomirisa, ali ti isti fazon najverovatnije ne bi prosao ako bi pokusala da otvoris.... servis za pranje tepiha "Koka Kola".

Patentno pravo je cist kriminal, i svodi se na to kol'ko love i veza imas... ne verujem da se osnivac zone cimao sa papirologijom i arcio novce na takve gluposti.

 

Pravo pitanje je: Da li bi JA ( to jest TI ), uradio isto?

 

Dizajn Zona je nazalost jedini ( zivi ) sajt te vrste kod nas.... neka me neko ispravi ako gresim. Podrazumeva se da svaki Dizajner, ako nista drugo barem zna za postojanje sajta.

 

A to u principu ne znaci nista..... Zaboli Miskovica da li se tvoj dizajn studio zove Dizajn Zona ili Epic Design ili..... bitno je da uradis ono sto se svidja svalerki i to za djabe i to pod juce.....

Niti ce on dobiti vise posla "slepajuci" se na to ime, niti ce Zona imati neke stete..... osim ako bas ne za$eru...

Mozda ce neko studio povezivati sa forumom..... Ali babe ionako povezuju promaju & sedenje na "ladnom betonu sa rakom, sidom, herpesom, smrtom itd. .... jedino sto ostaje to je da se nadamo da ce raditi dobro i osvijetlati nam obraz :D

 

PS. ne bih da sirim pricu :mrgreen: ali verovatno si videla oglas @JebiGa Design ( pisem spojeno zbog automatskih cenzorskih skara :( ).... Sta sa tim?

Strancima to verovatno lici na groktanje na nekom varvarskom jeziku, meni licno to je simpaticno, i ne bih imao problem da saradjujem sa njima. Samooo, ne mislim da moje misljenje dele nafurani menadjercicicici sto se setkaju u audijima & meckama, te obedavaju na racun firme... za njih to zveci kao gomila neozbiljnih balvana.

Link to post
Share on other sites

Ma samo nek' proba neko :P

 

Sta sad, nekome se svidelo to ime ili nije mogao da smisli bolje, pa ga je iskoristio. Ko smo mi sad da raspravljamo da li je to i koliko higijenski..... mada me cudi da nije Design Zone® imalo bi vise smisla sa obzirom na injostranjske klijente

 

Dizajn Zona je ... neprofitni sajt, malo, tj. ni malo reklama, nema minera, DONATEEEE!!!!! i slicnih stvari.... eto da se malo druzimo, procaskamo i poprckavamo one iz garavog sokaka :P

Druga stvar bi bilo da je neko napravio sajt sa slicnim sadrzajem a imao sve gore pomenuto i jos po nesto; a nazvao ga

Dizajn Sektor, Dizajn Zora ili kako god.... Ima takvih slucajeva, pecaju ljude na goolj

CGP = CG Placenta :D

Link to post
Share on other sites

Eto ga sad..... pazi 'vako, ovdi je tesno za dva @banby™

 

a mogao bi i da malko elaboriras na koji deo spisanija mislis

 

........pride, dao si sebi autogol, "ima li u tvojoj pprodici ludaka" mozda odgovara tvojim zlo-namerama, samo kontekst je glupav..... znas, ono kad nekom pomognes a on te napusava..... no mozda je to u tvojoj porodici normalno.

 

PS. ima, ima, kol'ko 'oces.... da ti nafatam nekog?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...