Geza Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Kako je pokrenuta tema 5rović i njoj smo se dotakli umetnosti a naročito moderne umetnosti pozivam sve da okače linkove vizuelnih umetnika koje cene i poštuju. Da bismo malo suzili temu neko to budu umetnici, fotografi, vajari, slikari... koji su radili i stvarali u prošlom i u ovom veku :D. Hajde da malo naučimo jedni od drugih sigurno će tu biti zanimljivih linkova i likova. Yayoi Kusama i još jedan link Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Jean-Michel Basquiat Ovo je verovatno romansirana biografija, ali svejedno film u kome sam uzivao. Basquiat (1996) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Dalibor Martinis multinedijalni umjetnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goran St. Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 W. Eugene Smith: http://smithfund.org/ https://www.magnumphotos.com/photographer/w-eugene-smith/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Možda bi bilo bolje da je naslov teme suvremena umjetnost pošto se modernom podrazumijeva razdoblje do kojih 70ih godina prošlog stoljeća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Evo jednog od mlađe garde (mlađi=živi), pošto o starijoj gardi otprilike svi sve znamo. I još jedan linak, sinak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milomir Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Bome Gezo, moram ti čestitati na odabiru teme. Može ovo biti i tema godine... a bilo bi lepo ako bi prozborili zašto je izabrani/a izabran/a... P.s. - Ja imam "problem" jer treba da izdvojim neke čija sam dela posmatrao bar JEDAN minut... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mix_NS Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 James Turrell > Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis Posted October 28, 2017 Report Share Posted October 28, 2017 Bome Gezo, moram ti čestitati na odabiru teme. Može ovo biti i tema godine... a bilo bi lepo ako bi prozborili zašto je izabrani/a izabran/a... P.s. - Ja imam "problem" jer treba da izdvojim neke čija sam dela posmatrao bar JEDAN minut... pada mi napamet jedan od D.Martinisovih odlicnih radova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Bouz Posted November 13, 2017 Report Share Posted November 13, 2017 meni sam recimo ja do-svih-jaja. ono - bas se postujem. ne znam dal' sam snimio deset slika, mislim da ne, ali tih nekoliko koje skoro pa da valjaju - kidaju. i pisana rec isto. prilicno sam siguran da sam svojim angazovanjem prsticha i tastature tokom ovih godina, tu i tamo ponekog usmerio da sagleda neke stvari (i to ne samo iz hobi-profesija kojima (sam se) bavim/o, i kao takav visim/o po forumima koji okupljaju te hobiste) iz razlicitih uglova, i da tako kazem, upali shiroki ugao u sagledavanju sveta i sebe. zbog toga sam si, u ime tih, koji su poneki i rekli hvala, veoa zahvalan, i dodatno se cenim, jer malo je ljudi koji su dali tako ogroman doprinos (jer ne zaboravimo - "spasiti" jednog coveka - je doprinos svemirskih dimenzija), i to recimo u tri umetnicke discipline. -iako, ni fotografija, ni muzika a ni pisanje meni licno su bas onako, hobiji-sipaticno dangubljenje. podrazumevane stvari - iako vrlo dobro znamo - nisu podrazumevane. *da li je mnogo gej ako si sam sebi simpatican? -samo-svidjevi na fejsbuku su mi recimo bas onako uber-gej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts