Jump to content

Vray HDRI ostavlja ponegde noise na mutnim refleksijama


soul_of_me
 Share

Recommended Posts

Prvo što mi pada na pamet, a bez da ulazimo u obimnu problematiku podešavanja rendera je Vray Denoiser pass. E sad, i tu trba biti oprezan jer on prilikom "ubijanja" noise ispegla i poneke detalje koji nam mogu biti važni. To naravno možeš resiti u Photoshopu maskiranjem. Ako nisi iskusan korisnik Vray, proguglaj malo o Vray Denoiser.

I na kraju, ako ti se to desava u renderima enterijera moj savet je da odustanes sa pokušajem osvetljenja enterijera uz pomoć HDRI jer je to (iz dugogodišnjeg iskustva dokazano) vrlo problematično upravo zbog noise.

"Srećan rad :).

Link to comment
Share on other sites

Obicno kod IR i LC treba koristiti dome, jer tu imas mogucnost dodavanja semplova na samo svetlo.

 

Nadrukavanje semplova na materijal nije jedino resenje, ako ti emiter samog svetla radi sa malim ciframa za proracunavanje.

 

PS: ne zaboravi da cekiras invisible na dome :)

 

Link to comment
Share on other sites

Zahvaljujem na odgovoru.

 

Prvo da zavrsim rendere ovako kako ih do sada renderujem (+ peglanje refleksija u PS) pa cu onda da probam sa teksturisanim fizickim modelom koji ce da se vidi samo u refleksijama. Dome mi ne treba, jer mi ne treba dodatno osvetljenje, samo refleksije (i ovaj noise koji dobijem je refleksija, ne osvetljenje). Pretpostavljam da ima smisla da teksturisan fiz. model ili dome ima sanse da ne ostavi noise, za razliku od slota koji se ko zna "odakle" racuna.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...