igortehno Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Malo prije ugledah ovo cudo :blink: Video: https://www.facebook.com/GearBestCouponsZon...57371374405779/ 400 evropskih + 10 za dostavu iz UK (dakle nema carine, bar za mene) izgleda mi zanimljivo i jeftino (grijesim li?). Bilo kakvo iskustvo? Main Features: ● 21.5 inches active area. Suitable dimensions for common drawing, professional and technical design users ● Silkscreen pressure sensitive film. Its surface using a unique hardening process, not only more heat, wear, corrosion resistance, but also more realistic touch ● The included pen mimics the sensitivity and control of traditional art tools. It responds to 2048 levels of pen-pressure sensitivity ● Compatible with Windows 8 / 7 / Vista / XP / Mac OS 10.2.6 or above. The tablet connects to your computer via USB ● The pen is built-in 2.4V, 60mAh lithium-ion battery Brand: Ugee Model: UG - 2150 Accuracy : 0.25MM Display Area: 21.5 inch Pressure Sensitivity: 2048 Levels Resolution: 5080LPI Hand Input Resolution: 15MM Compatible System: Windows 8 / 7 / Vista / XP / Mac OS 10.2.6 Voltage: 12V DC Color: Black Product weight: 4.957 kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Nahvali ga je jedan lik na Atstationu, pitao sam ga kakav je u poredjenju sa Wacom -om, no ne odgovori mi :) Ko ga zna, gledao sam jednog koji kuka sto je kupio Wacom, jerbo za sicy ( 600 - 800$ ), je mogao da kupi kinjeza koji je bara bar sa njegovim Wacom Cintiq .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
igortehno Posted September 12, 2017 Author Report Share Posted September 12, 2017 Generalno su oni uznapredovali, to je smijesno :) Problem je sto jos uvjek nit su ozbiljni, nit se trude da pronadju ljude koji bi recimo odradili recenzije ovakvih stvari i samim time napravili koju prodaju. Sam imam 2 YT kanala i proslo mi je dosta (besplatnih) kineskih stvari kroz ruke (ugl ispod 200$) Stvarno se ponekad iznenadim kvalitetom izrade :) Mada pored kvaliteta izrade, dosta stvari je jos uvjek lose, jako lose (pocev od same podrske koju firme pruzaju) Ovaj mi izgleda zanimljivo, i iskreno ne bih se bunio da mi zauzima mjesto pored mog kompa :) Medjutim, nmg dati 400 na lijepe oci. Ostaje da cekam kakav kvalitetan test ovog ili nekog slicnog... Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Čini mi se da sam pre nekog vremena gledao recenzije baš ovog modela na YT. Nije tema a da kažem, šta se čudite što su kinezi realni sa cenama, pogledajte samo šta radi Xiaomi, ubija konkurenciju samo tako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 Generalno Wacom cupa usi sa cenama. Patent im je istekao pre par godina ali ipak im se moze. Drajveri, sitne gengle oko dizajna, problematican kvalitet - rok trajanja, servis..... To nisu sitnice, a opet i nije neki problem za resiti kada bi se neko uozbiljio. Ali kinezi teraju svoje, jeftina mass produkcija. A oni ozbiljniji kad steknu ime, krenu takodje sa berbom usiju... Problem sa YT recenzijama je sto ih rade Ytuberasi, likovi koji jedva cica glisu nacrtaju. Njima je cilj sto veci broj subsc. i pregleda, a to sto lupetaju nikom nista. Predpostavljam da je slicno i sa fjsbuljom. Lik sa Artstationa je ok. radi odlicno, ovi ostali to ti je ko da gledas dnevnik . Ovi ostali, ma daj pali :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
igortehno Posted September 12, 2017 Author Report Share Posted September 12, 2017 A nije bas tako.. na YT je hrpa ljudi (talentovanih) koja bi izvukla maksimum uz neko svoje misljenje... Medjutim, vecina takvih nema 5.000.000 pretplatnika i manje ili vise kao da ne postoje za bilo koju firmu... Za cijene, da, pocetak jeftino, a onda sa svakim novim modelom lagano na gore... Pocev sa Xiaomijom (koji ima ocajnu podrsku) koji lagano ide s cijenom iznad top modela Samsunga ili Apple-a (npr Mix 2 i ne mi poredit bez PDV-a i Carine cijenu) PS: Nisam ni znao za ovog sa ArtStationa, ubija lik Link to comment Share on other sites More sharing options...
toda76 Posted September 12, 2017 Report Share Posted September 12, 2017 YY uz pomoc kojih trikova je Xiaomi s cenom iynad Applea?!Zivota ti...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igortehno Posted September 12, 2017 Author Report Share Posted September 12, 2017 Mi MIx 2 kosta, koliko? Nesto malo preko 600! Bez carine i pdv i carinskih troskova itd itd... Lagano to ode preko 900! Pored toga kad crkne... donji si... PS: Zapravo jos je i gore od toga... Na 180eur vrijedan UMi Plus (koji sam dobio da napravim review) sam platio oko 80 eur pdv+carina+ostale gluposti) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 PS: Nisam ni znao za ovog sa ArtStationa, ubija lik ha, ha.. nisam ni postavio link... Ne mogu da se setim koji je u pitanju. Imam ga u favoritima negde na Artstationu, ali imam i na rpe ostalih :D Mozda cak i ne pricamo o istom. opet, ako neko ne ume da svrlja ili je na nivou Jazze ( ili kakogod se zove ), to mi nije preporuka, to ti je ko da slusas Dinkica da ti drzi predavaje o ekonomiji. Pride mnogi daju revjue i fotoaparata, monitora, telefona... bilo cega. Mada, taj lik na koga ja mislim ostavio je na YT videu link ka Amazonu, pa ako kupis tablet preko tog linka onda kapne $$$$$, sica, ali zrno po zrno..... Crapple to odavno radi, otkako su poceli da forsiraju Procreate, dosta likova se "ponovilo" sa IPAD Pro ;) I svi velikim slovima imaju "MADE IN PROCREATE!!!!!!!!" btw. negde otprilike u to vreme Meketavci su poceli da imaju problem sa Wacom proizvodima u velikom broju.... znam posto sam imao problem sa mojom tablom, pa sam obrstio ceo net, da ne verujes koliko ih ima. Mada mislim da je u pitanju cista koincidencija slucaja.... nikakve tu namere nema... de bi to Crapple ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
igortehno Posted September 13, 2017 Author Report Share Posted September 13, 2017 A cool :D Otvorio sam, pogledao par radova i to je to :) Nisam se ni trudio da vidim da je to sajt poput 500px :D samo sa crtezima... Utjecaj je cudo :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 E da smo negde blize, pa kad sledeci put dobijes takvo nesto... pa me ostavis na koji sat, da ga izdrndam. Mogao bi da napravis video - screen capture, imao bi nesto da pokazes od crteza / kolora, a i prepricao bi na kulturnom engleskom dozivljaj prilikom realnog rada. U principu to je najvaznije..... sta me bre briga da gledam nekog papana kako otvara kutiju.... a da necu mozda da ovlazim kada pocne da vadi manual, neophodne kablice i slicno.... Onaj ko bi mozda kupio hoce da to vidi u praksi, i to ne par linija ili cica glisu. Wacom Citiq je skup i za njih tamo, da se razumemo. Uostalom svi bi voleli neku jeftiniju a ipak upotrebljivu varijantu. I tako.... ako imas nekog u okolini ko ume da radi, sledeci prikaz uradi u kooperaciji. Ne znam za druge. ali ja sam uvek trazio takve prikaze, a ne one manekene koji se kur@e kako znaju da razvale kartonsku kutiju. Zamisli kad bi ja radio prikaz novog Canon 7D MkIIII ;) Za ciglo po sahata bi rasparao kutiju, uturio bi objektiv nekako.... a i bakterije bi stavio, menjam bre i na trazistoru... A kad bi skino onaj hepek sa objektiva mozda bi i nesto uslikao. A koje bi ti vajde od toga imao ne znam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
igortehno Posted September 13, 2017 Author Report Share Posted September 13, 2017 Kod mene ti unboxing traje tacno 3-4 sekunde, zapravo da samo pokazem onim koje to zanima, sta je u kutiji :D Glede ovog cuda iznad, ne salju to oni besplatno ako nemas bas bas velik YT kanal :) Dok si manji, nevidljiv si... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts