Jump to content

Recommended Posts

Hint: okačiš ranac ili nešto teže o centralnu šipku. Ako ništa drugo ja bih se oslonio o noge stativa, mada mi malo čudno da se ovoliko ljulja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam stativ koji sam uzeo uz svoj prvi aparat (tipa pre jedno 10-12 godina) i mislim da jedva aparat drzi a ne jos i neki ranac :D Vetar je manijakalno duvao na 6 spratu ovo su fotke gde ja rukom drzim stativ i vidim dok snima kako se ceo aparat trese od vetra. :D upravo sam narucio novi stativ pa cu testirati bice ovih oluja jos u narednim danima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da ce malo koji stativ da ti se odrzi na vjetru jakom. Pricam o stativima do 200e. moras da nadjes zavjetrinu i da ga maksimalno spustis. Osim onih koji se bolje prodaju kao staro gvozdje(zbog mase), jer su za tako nesto ekstra, a dzaba su (30-40e).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno, slazem se. U ovoj situaciji sam uradio sve sto sam mogao, stao sa pored da vetar ne duva direktno u njega i pridrzavao rukom ali i dalje. Nisam mogao da ga spustim jer ograda od terase je betonska i onda mora da se podigne bar tih 80cm kako bi dobacio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ispravka: gledao sam na stvar iz svoje perspektive i eto razloga za zabunu... Ja bih se oslonio o stativ isključivo ako je u pitanju 055 ili neki slični, i to samo pod sledećim okolnostima:

Ponekad se desi da (u prirodi) noge ne legnu lepo već stoje na lišću i drugom nestabilnom materijalu i onda se stativ ljulja. Dobro, to nije slučaj ovde ali recimo da kad intuitivno legnem na isti -stativ se smiri :lol:

Mogu komotno da se obesim o 055, mislim na noge, nikakav pomak se neće videti sve dok se ne upotrebljava telac. Verovatno bi neki slabiji stativ bilo pametnije ne dirati. A vetar da obori 055, pa to onda znači da ni fotograf nije bezbedan na tom mestu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...