Jump to content
elimgarak9

PhotoShop obuka za decu

Recommended Posts

Dete mi je pokazalo izuzetan talenat za rad u Gimp-u i PhotoShop-u. Do sada je učila isključivo preko kojekakvih tutorijala na youtube-u, ali vidim da je dostigla neku granicu i da joj je sada potrebno dalje usavršavanje...

Moje pitanje je sledeće, od koliko godina dete može uspešno da pohađa neki kurs PhotoShop-a?

Ona sada ima 10 godina, pa ne znam da li može negde već sada da krene, pošto se plašim da čekamo previše da ne izgubi interesovanje...

Share this post


Link to post
Share on other sites

to ti je kao ono pokazi mi koliko brzo ides pa cu ti reci koliko ti treba do mesta X :)

 

Ozbiljno, svako dete je prica za sebe... "talenat" i radne navike se razlikuju drasticno. A i pitanje je sta su njena interesovanja.

 

Tako, starosna granica ne postoji ( govorim u svoje ime ), ako je dete zainteresovano i hoce da se ozbiljno posveti tom "hobiju", godine nisu bitne.

Sa obzirom da je u pitanju kratez, preporucujem ti da nadjes privatnu obuku, nekoga ko ima volje & zivaca da se aka sa decom, ko moze da provali sta ona u stvari hoce i da shodno tome prilagodi obuku. Izaci ce te skuplje ali kursevi su jako problematicni... kao konfekcija, XXX svako moze da obuce ali retko kome dobro stoji :D

 

Inace na YT moze da se nadje sve, ali bas sve, samo ako znas da kopas, tu su i kursevi koje mozes da skunes u pekabeti ili da kupis, samo joj treba plan & program kojim redom da ide i zasto.

 

Opet tu stoji sta ona u stvari hoce? Jedna stvar je nauciti interfejs i alate, sasvim druga stvar ako hoce da slika/crta ili da se bavi fotomontazom ili obradom fotki... ili nesto izmedju. To znaci da joj onda treba neko ko ce je uciti upotrebu fotosopa/gimp-a ili bilo kog programa a ujedno je uciti i crtanju/teoriji boja/kompoziciji i tako tim stvarima, onako i onoliko koliko ona moze da isprati. To se ne uci na kursu fotosopa.

Bitna stvar je da joj kupis neku tablu za crtanje ako vec nema, za pocetak i ne treba neka ala, imas jeftinijih Wacom-a koje uvek mozes da prodas ako izgubi interesovanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...