Jump to content

Recommended Posts

Posted

Možda ne razmišljaju svi u ovom pravcu ali bivša nam država je u skorašnjoj istoriji poprilično jedinstven primer u nečemu: u pravljenju kolosalnih spomenika koji su svi odreda bili čisti modernizam i nadrealizam.

Za nekoliko vekova će se tek svi čuditi i diviti ovim spomenicima, zasigurno više nego mi sad; a dotad vas pozivam da svi ovde kačimo naše fotke svih mogućih spomenika NOB i ratova prilikom raspada SFRJ. Znam da ih svi imate... :)

Dve napomene:

1) Fotografisanje tuđeg umetničkog dela nije samo po sebi umetničko delo, već pre svega zabeležavanje nečega što objektivno postoji - a što je faktički deo naše istorije, znači jesam kreativan što škljocnem ali nisam ni do nokta onima koji ovo sve napraviše;

2) Na ovim fotkama vas molim za intelektualnu širinu odnosno da ne vidite politiku već, eventualno, istoriju.

Hvala :)

• 4 weeks later...
Posted

ponekad mi je tesko da razumem umetnike, narocito vajare

zar im je tako tesko da prave razumljive spomenike. eno cela grcka i italija prepune statua, kipova, objekata od kamena. i sta im fali.

Posted

zamolicu vas da temu, ako je moguce, ne trujute politikom. Mislim da je tema jasna.

(foto turista), ovaj spomenik bas i ne odgovara osnovnoj ideji koju mislim da je yagodinac imao na umu. Al ono.. jeste spomenik...

Posted

^

"i ratova prilikom raspada SFRJ"

Na neki nacin ovaj spomenik je i spomenik zrtvama raspada SFRJ bez obzira sto se drzava pod tim imenom zvanicno raspala 1992, ostala je kao SRJ do 2006, a oruzani sukobi povezani sa raspadom SFRJ trajali su do te nesrecne nato agresije. U skladu sa tim mislio sam da pripada temi, ali ako ne pripada neka neko obrise i ovu poruku i postavljenu fotku, samo sam zeleo konstruktivno da doprinesem temi :)

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...