Madaboutsne Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Pozdrav svima, Imam jednu nedoumicu, pa bi mi trebala pomoć :) Pravim model automatske puške DP-28 u Zbrush-u koja za sada ima 70 subtools-a, jer sam se trudio da svaki deo koji ima puška, ima i model. Pri kraju sam sa UV mapama i modelovanjem. Želeo bih da teksture uradim u Substance Painteru, a render u KeyShot-u. Broj polys u subtool varira od par stotina do 20.000. Ne znam da li ću moći sve subtools da otvorim u Substance Painter-u odjednom ili je bolje da radim teksture za svaki subtools posebno? Kompjuter ima 8gb ram memorije, a ja se nadam da je to dovoljno za ono što želim. Zaista bi mi trebala pomoć, jer ovo radim za portfolio pa bih želeo da bude najbolje moguće :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benzin Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Nisam neki sega-mega majstor za Zbrush, ali šta će ti toliki subtools-i? Jeli misliš "rastavljati" pušku i animirati to rastavljanje? Ako to ne misliš raditi predložio bi ti "merge" ili "combine" (zaboravio sam naziv komande) subtools-a u jedan objekat... puno je to druže objekata da odjednom zguraš u taj painter ... po mom skromnom mišljenju... jbg ne znam mogućnosti painter-a, i koliko on može da "proguta" odjednom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 da, ali nije puno 80 subtoolsa jer da se uradi detaljan model toliko treba. Uzmi stavi materijale i svi elementi koji imaju isti materijal - grupisi ih. Tako ces dobiti manje subtoolsa i odmah moci da apply texture. E sada nadam se da si sacuvao low poly verzije svih tih subtoolsa, jer onda uzmes u Bake High poly > low poly. Da bi scena bila optimizovana i da bi imao sto manje necega sto jede memoriju. Substance painter ne voli bash high poly. Procitaj o Baking high poly to low poly, i ovo ostalo znas :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 https://gumroad.com/timb mnogi su nahvalili ovo, na Artstationu sam video sta su ljudovi radili posle odgledavanja tutorijala, po tome sudeci valja. Tu imas ceo vorkflov koji daje rezultate. ...mislim na ultimate weapon tut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benzin Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Painter ti nije bas za hp modele, mozda su ga optimizovali malo u poslednjoj verziji (nisam je bas koristio), ali bolje onda uzmi Mari ili tako nesto. U Painter idi ako ces optimizovati model, u suprotnom, moj ti je savet drugi softvare, cisto da ne bi ludeo ako krene da ti baguje i "crashuje" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted February 10, 2017 Author Report Share Posted February 10, 2017 Pre svega hvala vam svima na savetima. Čim budem sve završio postaviću ovde da čujem mišljenja i kritike :). Ipak treba nabudžiti portfolio. Što se tiče samih subtools-a, neki imaju samo subdiv1, a kod nekih ide i do 5. Razlog je jer sam pravio nešto u dynamesh, pa onda Zremesher i Project. Zato mislim da valjda neće biti problem da uradim Bake High poly > low poly, iako nikad to nisam radio, ali tu je google i sl. Obavezno ću pogledati ultimate weapon tutorial, jer je to baš ono čime se zanimam trenutno. U Mari programu nikad nisam radio, ali ako ovo ne bude išlo, probaću i to, što da ne. Fajlove koje sam radio nisam mogao da otvorim, jer mi je dugme Enable Saving bilo uključeno u Zbrush-u, a pošto je undo history ostavljeno na 1000, eto recepta za fajl od 2.06 gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 Ja bih se pogubio u 70 subtool-ova,ako nameravas da ga u animaciji rastavljas ili da animairas kameru pa da zumiras u neki srafic onda ok...mada sve to mozes lepo da smanjis na manji broj subtool-ova Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 10, 2017 Report Share Posted February 10, 2017 http://www.zbrushcentral.com/showthread.ph...eManager-plugin za ovo znas pretpostavljam i free verzija pomaze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madaboutsne Posted February 11, 2017 Author Report Share Posted February 11, 2017 Nisam ni znao da postoji ovaj ZSceneManager. Hvala ti puno za ovo. Skinuću ga sa neta, mislim da će mi pomoći s obzrom na broj subtools-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts