Corleone Posted January 26, 2017 Report Posted January 26, 2017 Naime, kako bi najednostavnije moglo da se izvede da se iz CorelDRAW crteža (koji je u 2D) napravi 3D crtež? Znači, nacrtam neku reklamu u Corel-u, i onda je prebacim u 3D, može i kao slika, nema veze. Služilo bi za pokazivanje dizajna u 3D mušterijama. Neki plugin ili slično. Kontam da bi moglo da se izvede da se to export-uje iz Corel-a u AutoCAD pa ovamo-onamo...muka je. Znači, neki plugin ili bar program koji bi to odradio. Pada mi na pamet i Corel Technical Suite ili CorelCAD. Help me.
jovbranko Posted January 27, 2017 Report Posted January 27, 2017 Ne reče tačno kakve reklame su u pitanju, ali evo ovako... Ja koliko se sećam CDraw podržava export u DWG format, mada mislim da tu ima dosta problema jer je ACAD dosta naopak po pitanju crtanja krivih linija. Lukove obično iscrtava iz dosta pravih linija. To je, pogotovo, problem sa tekstom. Postoji Lisp rutina "PLD.lsp" ili "PLDiet.lsp" (Polyline Diet) koja može da smanji broj tačaka, ali sve zajedno gledano, mislim da to sve neće ići tako lako i da zahteva prilično angažovanje sa tvoje strane. Znam da neki preporučuju i WMF format za ubacivanje u CAD i obrnuto. Nisam to radio samo sam čuo. Takođe, znam da Eskov software ima podršku za Corel. Samo Eskov software, iako je vrlo poznat kad je ambalaža u pitanju, kod nas, malo ko koristi. Možda bi ti, ipak, najbolje bilo da to eksportuješ kao PSD ili običan JPG, otvoriš u Ps-u i upotrebiš CoverAction Pro. Sad se sprema verzija 3, ali ne verujem da će se odmah pojaviti "ispod žita". Slobodno nađi neku stariju 2.5, 2.0 i sl. sasvim fino će ti odraditi posao. Pozdrav.
Corleone Posted January 28, 2017 Author Report Posted January 28, 2017 Reč je o svetlećim reklamama, znači ima pozadinu i 3D slova na njoj. Kada se to dizajnira u Corel-u ili Illustratoru izgleda obično, suvoparno. Fora je da se izokrene i da se vidi u 3D. Imam stariju verziju Cover Action-a pa ću da probam.
alekba Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 ako nemas bas tone toga, uradi u ilustratoru i snimu kao ilustrator 8. fajl U cinemi 4D mogu iz momenta to da pretvorim u 3D i da ti posaljem obj. fbx. Alembic, Collada.... sta god ti lezi. Fotosop moze da otvori neke od njih pa se onda igraj kol'ko hoces. A ako se ne zuris mozes u Blenderu da to isto odradis, mislim da i on moze da ti to lepo eksportuje u Fotosop. a pivo ces da plais kad se vidimo ^_^ par minuta
Corleone Posted January 29, 2017 Author Report Posted January 29, 2017 alekba, to je to što mi treba. Probam pa se javljam. A pivo...nema problema.
alekba Posted January 29, 2017 Report Posted January 29, 2017 Pride Blender ima odlican renderer Cycles, pa mozes da izrenderujes to sa sve pasovima..... to jest svaki element moze imati imati svoju lejer masku u Fotosopu + poseban lejer za refleksije, senke...... za fino cinculiranje. Glow se lako doda u fotosopu. Samo pazi se, ako ti se osladi nahebo si :lol: ... ja sam poceo sa Sketchup-om, tek da uradim par sitnica, a vidi sada. Btw. mozes i sketcup da koristis, on je jos jednostavniji, mada koliko se secam za export ti treba pro verzija. ..... tako ako zapnes vici ^_^
Recommended Posts