XSrdjan Posted January 12, 2017 Report Posted January 12, 2017 Pozdrav ljudi zanimalo bi me da li imate neke predloge, kako bih mogao najlakse da ispromovicem ovakvu vrstu klipova na youtube za nase balkansko "trziste" Od nedavno sam poceo da crtam i animiram klipove vezane za nauku sa povrsinskim temama. video u prilozenom linku ispod na youtube platformi.
okmijun Posted January 13, 2017 Report Posted January 13, 2017 Odlično ti je ovo, samo glas je.....ko pera iz III-3 kad se probudi ujutru, možda još malo da terate sa ovim govornikom (to si ti?), al za nešto ozbiljno, nikako. Imaš nekog da ti to lepo pročita za dž? Inače teme su odlične, i crtež, samo malo veselije, ovo ti je sivo sve, a ovakvi klipovi su obično belo-veseli, nikako sivi. Pa čak i da je siva sa bojama jarkim, nego nije. Što bi rekli u OŠ u vajomingu, "not yet!", ali si nadobrom putu. Samo napred! A za publiku, ne brini...doći će sama...kad bi se zezali, mora da te gura neko, inače ovako solo, malo sutra...al ti radi, kao da to nije tako, pa možda i dodje?
jovbranko Posted January 13, 2017 Report Posted January 13, 2017 Mislim da su ovi videi dobar sadržaj za YT. Teme su zanimljive, a nisu suvoparne i videi su kratki. Čini mi se kao nešto što bi ljudi rado pogledali dok bleje na FB. Slažem se sa okmijumom da bi bilo dobro da su boje malo življe i intenzivnije. Dodao bih tome da bi bilo dobro da su pokreti malo naglašeniji. Mislim da u svetu multimedije prenaglašavanje postalo uobičajena stvar, pa tako i u crtaćima i igricama. Ne treba mnogo da se prenaglasi, već tu-i-tamo po malo. Bar da akcentuješ neke bitne stvari. Što se zvuka tiče, čini mi se kao da snimaš glas uz pomoć običnog mikrofona koji dolazi sa laptopom ili tako nešto. Trebaju ti pecaljka, OK mikrofon i zvučna karta ili, kako to popularno kažu, simulacija radio-stanice. Što se naracije tiče, kao što i okmijum reče, možeš još neko vreme da guraš ovako, ali u perspektivi bi trebalo ili da angažuješ nekog ili da upišeš časove dikcije, da bi sve to izgledalo bolje. U svakom slučaju pozdravljam, i samo nastavi dalje. Pozdrav. P.S. Sad vidim da se kanal zove "Četrdeset dva". Lično nemam ništa protiv imena, čak mi je i simpatično, ali mislim da bi bilo dobro da ime bude lakše za pamćenje. "Popularna nauka" je kliše, ali nešto što bi direktno asociralo na to kojoj oblasti pripadaju vide-i.
Djole.d Posted January 13, 2017 Report Posted January 13, 2017 Meni se sviđa ideja, ali takođe mislim da treba da poradiš na dikciji. 42 nije loše ime, kao odgovor na život, univerzum i sve ostalo :)
XSrdjan Posted January 13, 2017 Author Report Posted January 13, 2017 Hvala na pozitivnim komentarima, nikad nisam imao iskustva sa snimanjem glasa od nedavno to radim od kako radimo ovakve klipove, mikrofon sam posebno kupio MXL Pro-1B 112e, mislim da se malo glas ispravio za razliku od prvog klipa, nadam se da ce vremenom to sve biti bolje. Nismo mogli nikog da nadjemo da ucestvuje u snimanju glasa. Da ideja za 42 nam je bila kao odgovor na zivot i sve ostalo knjiga autostoperski vodic kroz galaksiju.
jovbranko Posted January 14, 2017 Report Posted January 14, 2017 Mikrofon sa kojim radiš je sasvim OK, ali uz zvuk tvog glasa se čuje određeni eho, kao kad snimaš u nekoj akustičnoj prostoriji. Zato sam mislio da nemaš poseban mikrofon, već onaj sa laptopa. Ne znam zašto se to čuje, ali tvoj glas ima određeni prizvuk ehoa. Ako poslušaš pažljivo profi snimljene videe videćeš da toga nema. Naracija za takve videe, ako sve treba da bude profi, se snima u gluvoj sobi, baš da se ne bi čulo ništa drugo sem čistog zvuka glasa. To, može da se reši i redukcijom pozadinskog šuma, ali samo na boljim karticama to zvuči OK. Ništa onda, gurajt ovako, mislim da je početak sasvim OK. Ako videi postanu popularni, onda možeš da razmišljaš da dalje ulažeš u opremu. Pozdrav.
Recommended Posts