Jump to content

Ipay Srbija i Monti Pajton


inner universe
 Share

Recommended Posts

Kako sam počeo da čitam zaličilo mi je na muljavinu. Kao NBS ne može da se dogovori sa Payoneer-om i PayPal-om pa eto dobri iPay uleće da nam pomogne.

S obzirom da radim preko interneta i zahvaljujući Payoneer-u već godinama unazad uspešno funkcionišem malo me zainteresovalo da pogledam šta je i kako je taj iPay, i ... pa evo, pogledajte sami, da ne ispadne da sam drkadžija koji u svemu traži dlaku.

 

1. Sajt im je hmh. Templejti i stock fotografije i video klipovi. Nisu se potrudili aman baš ni malo. Daleko od toga da sam rasista da me neko ne shvati pogrešno... Ali mladi Europljani svih rasa na super fensi opremi nekako nisu ilustracija Srbije.

Mnogo bih ozbiljnije doživeo sajt sa fotografijama domaćih lokacija, firmi, ljudi...

 

2. O nama... Ni jednog jedinog slova o tome ko je zapravo iPay See d.o.o

Naravno, ne mora ništa loše da se krije iza ovakvog nedostatka, ali... Posao ovog tipa ipak zahteva nekakvu što bi rekli transparentnost. Ko stoji iza svega, čime garantuje sigurnost, stabilnost... Blabla.. Ovako neodoljivo podseća na standardizovane muljavine u srpskom biznis sektoru.

 

3. Sva sreća pa sve može da se nađe:

 

„iPay See d.o.o. Beograd-Novi Beograd“, са седиштем у

Београду, Гоце Делчева 44, matični broj: 21150711, PIB: 109258954, које заступа директор Драгица Ђого из Београда

( rešenje 07/04/2016 IO NBS br. 50)

 

„iPay See d.o.o. Beograd – Novi Beograd”, sa sedištem u Beogradu, Goce Delčeva 44, koje zastupa direktor Maja Čubrić iz Beograda

( rešenje IO NBS broj 50 U Beogradu, 7. aprila 2016. godine)

 

IPAY SEE D.O.O. BEOGRAD, Beograd, Bulevar maršala Tolbuhina 44 , Članovi organa upravljanja i rukovodilac Dragica Đogo

( rešenje 13/10/2016 IO NBS br. 78)

 

Ispada da postoje dva ista rešenja, izdata istog dana pod istim brojem sa dva različita direktora-zastupnika, od kojih ni jedan nije na sajtu firme.

I treće oktobarsko rešenje na novoj adresi.

Ne znam kako funkcionišu te direktorski-pravno-administrativne zavrzlame ali nekako odaje onaj muljavi utisak, lažna lična karta, premijerov brat i tako to...

Inače, Dragica Đogo je ( bila) Direktor trezora u Privrednoj banci Beograd.

 

4. Sledeća zanimljivost je stavka 'Lica s kvalifikovanim učešćem'

Navodi se firma Asseco South Eastern Europe čije je glavno i odgovorno lice Miodrag Mirčetić ( gazda od Pexim Solutions).

Jedan od 7 direktora je Igor Brnabić brat od ministarke državne i lokalne samouprave.

 

Inače Pexim Solutions je:

 

jedan od lidera na regionalnom tržištu softverskih rešenja za finansijske institucije, ščepavši, prema izvesnim merilima, čak 70 odsto ovog kolača i najprestižnije klijente. U svakom slučaju, kompanija je 2005. ostvarila prodaju u vrednosti od preko 12 miliona evra, a ove godine i svih 18 miliona, što je rast od čak 50 odsto!

 

“Treba pomenuti i naš Pexim Cardinfo koji nudi rešenja za rad bankomata i POS terminala banaka i koji je već u prvoj godini svog postojanja imao promet od neverovatnih pet miliona evra”, ponosno navodi Mirčetić. “Doda li se ovome učinak naših servisnih centara u Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu, kao i aktivnosti u Bosni i Hercegovini i Albaniji, može se reći da je Pexim u ovoj godini obrnuo više od 25 miliona evra. Samo kompanijama koje se bave distribucijom IT proizvoda uspeva da namaknu više na istom prostoru”.

 

Zanimljivost br. 1 Pexim Solutions je registrovan na adresi Goce Delčeva 44

Zanimljivost br. 2 Zastupnik za I4-INVENTION DOO Snežana Mirčetić

 

 

Link to comment
Share on other sites

iPay & iGay, kako god :lol: dok se ne dogovore... pokvareni PayPal i prepostena NBS

 

District Serbia i novi pilicarski experimenti nadleznih lopova i IT gurua nad neukim stanovnistvom, idealna kombinacija. Prva "Institucija" elektronskog novca u Srbiji, limit 15 000 dindzi, i velike muke i "izazovi" koje ce partijski kadrovi i raznorazni mentoli sa uspehom prebroditi :)

 

Odes do trafike, kupis ipay, pa onda se vratis za racunar, potrosis novce , jako jednostavno. Kako se primaju sredstva osteje velika enigma. Kontam da opet moras ici do trafike, pa do opstine, pa do NBS, da dobijes potvrdu gde mozes podici svoje novce, a prethodno moras izvidati uverenje o drzavljanstvu.

 

Djolo bravo, raskrinkao si celu bandu, nadam se da ce im neko uhakovati ovaj raspali sajt i okaciti nekog obdarenog afroamerikanca kao onomad odeljenju za visokotehnoloski kriminal

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ala su ga zakomplikovali ahaha katastrofa. To je ono tipicno u Srbiji, doneses neki zakon, pa se nadje neko ko to zloupotrebi, i onda drzava zabiberi toliko da niko normalan vise ne moze da radi ... Umesto da poradi na sprecavanju i kaznjavanju, lakse je postenima zajebati zivot.

 

Inace ministarka je radili u Assescu cini mi se.

Link to comment
Share on other sites

Interesantno je i da je Skrill ne tako davno ukinuo svoje visa kartice za Srbiju :) Da se zakljuciti da se ovi slepci koji vode drzavu zadnjih 20 i kusur godina polomise oko svakog dinarcica kog mogu nekim zakonima i aktima da ućare u svoj novcanik

 

Sto neko drugi da uzme kad mozemo mi ? Jeste da nemozemo ponuditi ni blizu kvalitetnu uslugu, ali imamo u ponudi nesto slicno. Prosto jednostavna logika, zasto da dopustimo nekome da kupi toplu vodu, kad mi imamo istu takvu samo malo skuplju i losijeg kvaliteta ?

 

Kako su krenuli bojim se da ovaj iPay ima da uzrokuje nestanak PayPal/a sa interneta. Drustvo ogranicene odgovornosti sa pocetnim kapitalom od verovatno 200e pokazace sav svoj potencijal narednih par godina...dok ne udare katanac

 

U ovoj zemlji i Narodna Lutrija Srbije posluje sa gubitkom, na koji to nacin obljasniti nekome ? Verovatno su ljudi iz ove zemlje rodjeni pod srecnom zvezdom pa previse dobijaju u igrama na srecu :lol:

 

Kako vec rekose, "prva zvanicna institucija elektronskog novca u Srba", lakrdija opasna

Link to comment
Share on other sites

Inače, ovaj I4-INVENTION DOO je isto jedno od iPay lica sa kvalifikovanim učešćem ---

 

Živo me interesuje šta će biti... prdež u prazno ili ekskluzivni sistem plaćanja u najnovijim i najvećim šoping molovima na Balkanu. Kontam da će ključni momenat bit upravo taj odnos IT eksperti - neuko stanovništvo... Već vidim lokalne mesne zajednice kako drže kurs, uplatiš na trafici, dobiješ pin, odeš kući i kupiš zlatnike za neku fejsbuk igricu ili platiš članarinu za sajt za upoznavanje... Napokon. napredne tehnike plaćanja i u vašem šoru ( pun intended :) )

 

Nikola otklen ti ta informacija za Skrill? Ja sam do nedavno koristio njihov MasterCard, istekao je pa se spremam da poručim nov...

 

Inače, sa Skrilla može da se prebaci novac na Payoneer bankovni račun ( provizija je nešto sitno). Ako nekome nekad zatreba da zna.

Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo,

Na Skrill-u stoji da njihove kartice važe, tj. izdaju se u svim zemljama koje su deo Single Euro Payments Area (SEPA).

A Srbije nema na listi.

 

https://www.ecb.europa.eu/paym/retpaym/paym...l/index.en.html

 

Inače nađoh vest iz Novembra 2016.

 

Kompanija Skril obavestila je korisnike van jedinstvenog područja plaćanja u evrima ( SEPA) da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne master kard kartice – kako za primanja, tako i za plaćanja.

 

Znači ostaju nam Payoneer i obogaljeni PayPal...

Link to comment
Share on other sites

Izvesno je da Srbija zeli deo kolaca sebi, ali sa 7 000 000 stanovnika, od kojih realno 5% koristi internet servise i platne kartice / transfere, velike kompanije tipa PayPal nemaju nikakav racun da se bore se ovo oskudno trziste ( mali broj korisnika još manje platežne moći ) Verovatno bi trebalo 10-ak godina da im se isplati "ulaznica" , koja sigurno košta, jer da je nema poslovali bi oni odavno na ovim prostorima.

 

iPay ili kako god, koliko sam ispratio, jedine firme koje su do sad integrisale ovaj sistem plaćanja su uglavnom kladionice, možda i po koji domaći web shop. Na koji način je da platim recimo nešto na ebay, oni su sigurno već čuli za iPay i brže bolje ga ubacili kao jedan od sistema plaćanja... Neko hoće da mi pošalje novac, opet moram do trafike, ili da kuca svoju visa karticu na njihivom još uvek nepostojećem online sistemu, pa mi pošalje pin koji dobije, ja sa pinom trk u trafiku po novce... Mislim nemaju ni login, ni control panel za korisnike koji bi eventualno koristili ovu sprdnju.

 

Ako su im ciljna grupa kockari-kladionice, njima je opet lakse otići na šalter u kladionici u uplatiti direktno na account, nego ići na trafiku pa kupiti iPay pin code, pa preko interneta uplatiti na nalog.

 

 

LOKACIJE ZA PLAĆANJE RAČUNA

 

LOKACIJE ZA KUPOVINU ( moze se kupiti za sad samo u Handy poslovnicama )

E-NOVCA

 

SPISAK INTERNET PRODAVNICA ( uglavnom kladionice, po koja prodavnica )

 

LOKACIJE ZA OTKUP (ISPLATU) ( ovde stoji samo jedna lokacija, tj adresa Goce Delčeva 44 )

E-NOVCA

 

 

... prva zvanična institucija elektronskog novca u Srba, i nije za očekivati da funkcioniše na bolji način :D

Link to comment
Share on other sites

Mešaš babe i žabe, na eBay apsolutno možeš da plaćaš PayPal-om, kao i bilo gde na netu. Problem nastaje kada treba da primiš novac pomoću PayPal servisa od srpskih rezidenata. To nije dozvoljeno i zbog toga ovaj cirkus sa iPay servisom.

Link to comment
Share on other sites

Druže nisam ja nigde napisao da ne može da se plati PayPal accountom na ebay, itd... sad ako hoću nešto da prodam na ebay, iPay ce mi to omogućiti siguran prijem novca, jer ce ga svi integrisati u sistem. Nisam se pričom fokusarao na to šta može a šta ne, nego na broj firmi, internet servisa će prihvatiti iPay kao jedan od sistema naplate. Jasno je već više od decenije da država blokira odliv novca, jasno je i da putem carine-špedicije štite lopove iz svojih redova, a jasno je i to da bi ućarili svaki dinar, procenat od bilo čega. Već desetak godina se snalazim na razne načine, wire transferi, skrill kad je moguć, itd, snalaženje klasično jer masa toga ne funkcioniše na jednostavan način kako bi trebalo da radi.

 

Evo sad ti npr, hoćeš putem iPay da mi pošalješ novac, logično bi bilo

 

-odes na iPay website, prateći payment/invoice link, izvršiš uplatu putem svoje visa/master kartice na moj iPay account

 

-ja se ulogujem na svoj iPay account, tamo je moj e-novac, koji mogu da prebacim na svoj bank account, ili da ga potrošim u moru prodavnica-servisa koji imaju integrisan iPay

 

Koliko kontam od te priče nema ništa za sada. Ti moraš otići u trafiku , kupiti e-novac, poslati mi pin code, ja sa tim pin-codom mogu na trafiku da podignem svoj novac. Tako nešto ima i u pošti, zove se postnet, samo što se taj novac ne može trošiti po kladionicama i po nekoj prodavnici koja ima iPay

 

Ne može se iPay nazvati servisom, jer nema gotovo nikakve funkcije. Logično je da mogu svojom visa karticom kupiti e-novac i proslediti ga nekom drugom putem interneta, potrošiti, a logično je i da taj neko može prebaciti sredstva sa svog iPay accounta na bank account.

 

Kontaš, koji će ljudima iPay servis, ukoliko moraju da posete 10 lokacija da bi uradili krajnje jednostavnu stvar. Ovo trenutno ne služi ničemu sem nekom zagriženom kockaru koji ima rezervni iPay pin code za svaki slučaj ukoliko mu account na kladionici ostane bez sredstava.

 

Možda planiraju nešto ozbiljnije, ali ovo za sad je smejirija, totalna

 

Kako kažu u iPayu, najkasnije početkom sledeće godine ponudiće korisnicima uslugu i digitalnog novčanika — omogućiće kreiranje elektronskog novca u potpuno virtuelnom okruženju uvođenjem mogućnosti da se stanje elektronskog novca dopunjuje korišćenjem platnih kartica na internetu ili preko mobilnih aplikacija.

 

ajd , da vidimo, za sad je mrtvo slovo na papiru ... ovo za sad funkcionise isto kao i postnet :)

Link to comment
Share on other sites

Da ne bude zabune, na istoj smo strani. Zato sam iPay i nazvao cirkusom. Kroz thread se provlači utisak da je PayPal za nas mrtav i da smo svi osuđeni na iPay. Na gubitku su realno najviše preduzetnici koji žele da prodaju nešto što nije samo usluga, što u Srbiji što preko.

 

iPay mislim da je osuđen na propast. Ako super radiš i imaš problem sa ovdašnjim zakonima uvek ti ostaju alternative. U suprotnom ne znam kome ovo treba uopšte. Naročito fizičkim licima.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...