Jump to content

Куповина половног тела.

Dakz
 Share

Recommended Posts

Ћао друштво, имам једно онако прилично "нуб" питање. Наиме, нашао сам у огласима Никон Д5100 са 36к окидања по прилично повољној цени који планирам да купим за моју лепшу половину. Е сад питање је следеће (пошто сам до сада увек узимао нову опрему и немам пређашњег искуства): Шта проверити на апарату? На шта највише да обратим пажњу? Човек који продаје је из Врања иначе, да ли постоји можда у Нишу неки сервис где бих могао да проверим да ли је све ок? Да напоменем, продаје тело са објективом, тако да уједно питање важи и за проверу самог објектива. Читао сам неку сличну тему овде, међутим како обично бива људи су отишли скроз у неку крајност где се изгубио појам питања. :D

Хвала унапред на помоћи!

Sve zavisi od toga koliko si upoznat sa samom tehnikom. Ako znas da rukujes aparatom, mozes da probas nekoliko kombinacija iso vrednosti, brzina zatvaraca i blendi, pa da vidis da li su identicne ekspozicije. To ce ti reci da li blenda, zavesica i elektronika aparata rade.

Objektiv "promuckaj". Ako nista ne zveci unutra - najverovatnije je OK. :)

Sto se tice servisa u Nisu...koliko ja znam slaba je vajda.

Хвала на брзом одговору! Па оно, упознат сам у суштини солидно, имао сам Д5500 до скоро и са њим сам био задовољан поприлично па рек'о да узмем жени као поклон за НГ. (оде цела плата) :D