alekba Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Octane je bio najavljivao da ce moci da koristi Ram memoriju ( ili da vuce podatke direktno sa HD-a, ne secam se ), sto bi itekako olaksalo posao. Ne pratim stvari bas u detalje, ali cini mi se da ni novi Octane 3 to nije implementirao. Nego kad si se vec upustio, zasto nisi uzeo barem jednu ( za pocetak ), Titan x sa 12 giga... jeste samo 3x skuplja :mellow: ali ti radis kompleksne stvari. Hibrid koji koristi GPU+CPU je najbolje resenje, ne samo zbog kolicine raspolozive memorije vec i zato sto zbog nekih tehnikalija CPU odredjene zadatke resava brze. Samo ocito to im je tesko da naprave, Arnold je takodje najavio GPU verziju, ali koliko sam skontao i to ce biti ili/ili resenje. Nego..... AMD je najavio nov renderer... i to za frrrr Radeon Pro Renderer http://pro.radeon.com/en-us/radeon-prorend...on-for-blender/ a ovde moze da se skine http://www.amd.com/en-us/innovations/softw...adeon-prorender pa sad, ono sto se vidi u galeriji je onako..... mislim moze i mora to bolje, ako misle da nesto urade. Eto, ako imas vremena i ne mrzi te, skini i napravi neku slicku.... interesuje me sta bi majstor mogao tu da uradi... mislim je li stvar do renderera ili "umjetnika" :lol: @ t@uruse, t@uruse... lolo jedna ^_^ nisam ja kriv, mame mi.... Jednostavno izkoznakojih razloga nisam mogao da instaliram 3D maRX.... znaci ni demo verziju skinutu sa AD sajta. Sad imam max "14 koji mi sluzi kao plugin za C4D :P a koje sam muke imao pri instalaciji..... mislim pokazo sam ljudima skrinsotove instaliranja..... to niko bre nije video. Sudbina je tako htela, ko zna zasto je to dobro ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Thea render je hibrid i to odlican. I ima jako dobru opciju bucket renderinga tako da nema limite sa RAM-om. Medjutim nije tako brz kao FStorm, ni blizu. Inace Fstorm je bidirectional PathTracer, zivo me interesuje kako je toliko brz za enterijere ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t@urus Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 http://www.ronenbekerman.com/unbaised-gpu-...s-the-big-deal/ Dobar članak na temu, ako nije problem i ako ne idemo mnogo u OFF. Ovi hibridi su odlična stvar i sigurno pravac kome će Vray i ostali veliki igrači morati da se priključe. @ericmilos: Hvala za info. Baci update kad budeš testirao na nekoj većoj sceni. @alekba: Nikad nije kasno da pređeš na pravu stranu. :P Šalim se. Da ne idemo mnogo u OFF... Link to comment Share on other sites More sharing options...
riddler Posted December 26, 2016 Report Share Posted December 26, 2016 Odlicni renderi! Moram da priznam da sam i ja se zakacio na fstorm. Fali mi mate materijal (ako neko zna kako da ga dobijem), ali za animacije je fantasticna stvar. U soku sam koliko brzo radi vec duze vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dibidusrus Posted January 10, 2017 Report Share Posted January 10, 2017 Render je sirov. Ima problema sa prebacivanjem scena. Verovatno drajveri i windows, recimo problema s CUDA. Obnovljeni drajver ne pomaze.Tako da nece uvek da upali. A to da render daje slike s atmosferom je tacno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ericmilos Posted January 10, 2017 Author Report Share Posted January 10, 2017 Odlicni renderi! Moram da priznam da sam i ja se zakacio na fstorm. Fali mi mate materijal (ako neko zna kako da ga dobijem), ali za animacije je fantasticna stvar. U soku sam koliko brzo radi vec duze vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts