Jump to content

L Radovi


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

lepo, nego nesto mi to oruzje nije poznato... da li si ga ti osmislio ili postoji negde.

 

PS. da li si probao Marmoset, video sam na Artstationu isti model/teksture jedan ispod drugog Marmoset i Sketchfab. Postoje razlike, koji je prkaz bolji... nisam siguran, dosta zavisi i od licnog ukusa.

Link to post
Share on other sites

Slicno oruzije postoji, ja sam uzeo osnovni oblik tog oruzija i onda sam malo dodao staroslovenske motive.

 

Render gore je iz Maxa, Marmoset sam koristio pri izradi textura jer im taj 3D realtime prikaz radi odlicno, za razliku od Quixelovog koji sam ranije koristio. Ovako odokativno Marmoset je mnogo bolji od Sketchfab, to jest kod materijala imas mngoo vise opcija, takodje kamera i svetlo se bolje kontrolisu. Tek sam krenuo da koristim Marmoset, sledece oruzije cu zakaciti sa oba prikaza.

 

Sketchfab me nervira po malo jer texture moram da doradjujem kako bi unutar prikaza sve bilo kako treba, ima veoma malo opcija ali poslovno moze odlicno da se iskoristi, barem sa kompanijama sa kojim ja saradjujem.

Link to post
Share on other sites

Sketchfab je besplatan to mu je jedna od boljih stafki predpostavljam. Na Artstationu sam video rad nekog rusa koliko se secam ( ili je ime vuklo na tu stranu ), po galeriji vidim da koristi oboje i to dobro, barm za moj ukus. Marmoset definitivno ima Atraktivniji prikaz, oko realizma bi mogli da popricamo... ma to je nebitno uostalom.

Vise ti pisem zbog tog oruzja, nekako mi je cudno, kratka siroka ostrica na duuugackom rukohvatu. Ostrica je vise za secenje, ne izgleda mi dovoljno teska, drska nagovestava da se moze koristiti sa dve ruke.... hmmm odakle je to cudo, kako se vabi?

Svidjaju mi se ukrasi, ima ih bas koliko treba. Mogao si jedino da dodas neke tragove koriscenja.

Link to post
Share on other sites

Ono za sta je Sketchfab dobar, barem iz mog pogleda, je to sto ako radim product model za klijenta, zakacim ga tamo i on samo uzme embed code i stavi to na svoj sajt. Sve je hostovano van klijentovog sajta sto je iz nekoliko razloga odlicna stvar.

 

Sto se samog modela tice, gledao sam dosta radova, i dve greske se ponavljaju u 90% odradjenih maceva, prva je to sto urade ostricu deblju nego kod sekire (valjda misle da je OK da mases macem od 50Kg) i druga greska je nenormalni tragovi koriscenja. Macevi su obicno veoma tvrd metal, a ljudi prave modele iz kojih su ispali parcici. Ti tragovi koriscenja vise podsecaju na materijal od drveta a ne od metala. Moze da se doda tu i tamo neka ogrebotina (to sam dodao) ili da je malo ostrica iskrivljena, ali da fali veliko parce nema nikakve logike, pre bi se ceo mac polomio nego da iz njega ispadnu parcici.

 

Ok su te zajebancije za neki cartoon like design ali ako se ide na realniji izgled barem meni nema smisla stavljati nerealna ostecenja.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
  • 4 months later...
  • 8 months later...

Moj klinac odradio model i ja ga zavrsio u painteru :

SketchFab

 

Ono sto nervira kod sketchfaba je to sto daje neke cudne artifacte na texturama, slicne kamuflazi kineske vojske, ne vide se na prvi pogled, ali kada zumiras onda vidis da ih ima. Najgore je sa Normal map. Probao da to sredim ali nisam mogao da ih skroz sklonim.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

Nova Animacija, orginalno radjene dve animacije koje ce da idu kao loop u pozadini websajta pa tu imam problema jer treba da smanjim file size. Slozili smo se za neku velicinu od 7MB ali jos treba da se testira kada im sajt bude gotov.  Ovo je radjeno za firmu koja radi survey za ove vetrenjace i javljaju centrali koja od njih treba da se popravi. Zato ovde ova desna se okrece sporije kao, ali zbog nje sam morao da produzim celukupnu animaciju.

Vetrenjace su naravno radjene u 3D, dok je ostatak After Effects. Imam dva video fajla za oblake i munje, i kisa je neka greenscreen animacija sa neta. Za niskobuzetni projekat nije lose ispalo. Morao sam da stavim logo overlay preko  pozadine zbog firme za koju sam radio.

 

 

 

 

 

Windmill%20Cloud%20Loop%20Animation%201.

 

Windmill%20Cloud%20Loop%20Animation%202.

Link to post
Share on other sites
  • 4 months later...

dejan-labicic-underwater-vehicle-design.

 

Jedan Underwater Vehicle Design konkretno AUV (autonomous underwater vehicle).

Ovo je inace leftover sa projekta, resenje koje im se nije svidjao, ona resenja koja im se svidjaju ne smem da pokazem. Ispod je  box model a onda sam u PS dodao ostatak.

 

Za sada smo jos uvek sa projektom u test fazi, stampamo prototipe i testiramo, a kada bude finaliziran konacni proizvod postavicu nekoliko fotki.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...