Gaara 0 Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Pozdrav, verujem da je mnoštvo tema otvorenovezano za portfolio. Mene zanima samo jedna stvar, kako svom ''budućem'' poslodavcu poslati portfolio, kada ni nemam radove. Zapravo, potpuni sam početnik, a portfolio mi se traži. Zapravo, CV, motivaciono pismo i portfolio. Kako objasniti da su se moji radovi zasnivali, takoreći na volonterskom radu i da nemam bog zna kakve radove. Molim vas za pomoć, jer mi je besmisleno da sastavljam portfolio a nemam skoro ništa. Smatram da bi u portfolio trebao da stavim svoja najbolja dostignuća, a ja ih imam malo. Link to post Share on other sites
Christopher Carrion 0 Posted September 28, 2016 Report Share Posted September 28, 2016 Napravi portfolio od fiktivnih projekata. Zadaj sebi zadatak i uradi ga. Bitno je da portfolio pokaže šta umeš, a sekundarno je koliko je od toga zaista i realizovano (ima izuzetaka, ali u tvom slučaju nisu važni). Link to post Share on other sites
Gaara 0 Posted September 28, 2016 Author Report Share Posted September 28, 2016 Mnogo hvala na odgovoru. Da li je dobro da takav portfolio napravim na nekom sajtu, ili pak da ga stavim Word file i kasnije konvertujem u PDF? Link to post Share on other sites
Christopher Carrion 0 Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 I sajt i PDF su ok, svaki normalan poslodavac treba da prihvati obe varijante, osim u slučaju ako nije direktno naveo način kako treba da mu se portfolio dostavi. Link to post Share on other sites
t@urus 0 Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Nisi rekao kojom se oblašću dizajna baviš. Možda bi, u tom slučaju, odgovori koje bi dobio bili brojniji i opširniji. Link to post Share on other sites
btw 0 Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 A sta ako radis recimo animacije pod ugovorom za neku firmu koje ne smes da stavljas u portfolio, i posle 2 godine recimo pozelis da menjas posao? Dve godine kao da nisi radio nista Link to post Share on other sites
iksica 0 Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Ne smes mozda da se potpises ispod rada, ali smes da buducem klijentu posaljes web adresu na kojoj se mogu videti animacije. Link to post Share on other sites
btw 0 Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 pa da, ispadne ti portfolio sa mnogo linkova, sto i nije bas reprezentativno, zar ne? Link to post Share on other sites
inner universe 1 Posted September 30, 2016 Report Share Posted September 30, 2016 Komplikujes, niti si ti na tom nivou da ti iko ispostavi ugovor sa klauzulom od 2 godine niti taj koji ce te placati sad na pocetku biti bolji od tebe cim te angazuje. U najgorem slucaju desice ti se osoba koja je negde videla ili procitala neke stvari pa ce probati da ih imitira da bi delovala ozbiljno jer je se boji da je ne predju. Ako ti i ispostavi neki tipski ugovor, samo trazi promenu dela gde ne smes da prikazujes radove u to da smes da ih koristis za portfolio jer od redirekcije na sajt trecerazrednog studija u pokusaju ili nesto, nemas puno koristi. Link to post Share on other sites
Gaara 0 Posted October 1, 2016 Author Report Share Posted October 1, 2016 Nisi rekao kojom se oblašću dizajna baviš. Možda bi, u tom slučaju, odgovori koje bi dobio bili brojniji i opširniji. Bavim se dizajnom na tekstilu. Dakle, kako ja to nazivam, pikselisanje. Konkurisem za slican posao, odnosno, dizajn garderobe i graficki dizajn na tekstilu. Zapravo, po potrebi se bavim i grafickim dizajnom, jer mi je to prvobitna profesija. Ali vremenom sam u trenutnoj firmi gde radim naucio i kako to izgleda na tekstilu. Uradio sam portfolio u skladu za posao za koji konkurisem, s tim sto sam stavio i neke logotipe koje sam radio , cisto kako bi se video moj vizuelni dozivljaj. Link to post Share on other sites
Recommended Posts