Jump to content

PORTFOLIO


Gaara

Recommended Posts

Pozdrav, verujem da je mnoštvo tema otvorenovezano za portfolio. Mene zanima samo jedna stvar, kako svom ''budućem'' poslodavcu poslati portfolio, kada ni nemam radove. Zapravo, potpuni sam početnik, a portfolio mi se traži. Zapravo, CV, motivaciono pismo i portfolio. Kako objasniti da su se moji radovi zasnivali, takoreći na volonterskom radu i da nemam bog zna kakve radove. Molim vas za pomoć, jer mi je besmisleno da sastavljam portfolio a nemam skoro ništa. Smatram da bi u portfolio trebao da stavim svoja najbolja dostignuća, a ja ih imam malo.

Link to comment
Share on other sites

Komplikujes, niti si ti na tom nivou da ti iko ispostavi ugovor sa klauzulom od 2 godine niti taj koji ce te placati sad na pocetku biti bolji od tebe cim te angazuje. U najgorem slucaju desice ti se osoba koja je negde videla ili procitala neke stvari pa ce probati da ih imitira da bi delovala ozbiljno jer je se boji da je ne predju. Ako ti i ispostavi neki tipski ugovor, samo trazi promenu dela gde ne smes da prikazujes radove u to da smes da ih koristis za portfolio jer od redirekcije na sajt trecerazrednog studija u pokusaju ili nesto, nemas puno koristi.

Link to comment
Share on other sites

Nisi rekao kojom se oblašću dizajna baviš. Možda bi, u tom slučaju, odgovori koje bi dobio bili brojniji i opširniji.

 

Bavim se dizajnom na tekstilu. Dakle, kako ja to nazivam, pikselisanje. Konkurisem za slican posao, odnosno, dizajn garderobe i graficki dizajn na tekstilu. Zapravo, po potrebi se bavim i grafickim dizajnom, jer mi je to prvobitna profesija. Ali vremenom sam u trenutnoj firmi gde radim naucio i kako to izgleda na tekstilu. Uradio sam portfolio u skladu za posao za koji konkurisem, s tim sto sam stavio i neke logotipe koje sam radio , cisto kako bi se video moj vizuelni dozivljaj.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...