Jump to content

Sve moje urbane fotke :)

Recommended Posts

Mislim, samo da se objasnim, ja bih te platforme zadrzao jer imas gomilu praznog prostora sa interesantnim nebom. Sto je lepo, ali oko nigde da se zaustavi. Dok platforme kidaju koliko lepo voda oko njih izgleda, ne seku linije horizonta, ne smetaju nicemu, ukratko, ima smisla da ostanu, pogotovo jer su vec bile tamo :)

^

I da nisi objasni znam na sta si mislio, al koliko god da ima logike to sto kazes nekako ovu po sred kadra nisam mogo da ostavim a sa njom je otisla i ova druga :P Totalno si van bilo kakvog konteksta, nema plaze u kadru sa kojom mogu prirodno da se povezu pa onda teraju na razmisljanje sta kog djavola rade tu na pucini, a poenta fotografije nije da se o tome rasmislja :P

Izvini sto ti sarkam po slici, al jbg najlakse tako http://i63.tinypic.com/15x9836.jpg

Imas tu posledicu loseg HDR-a, curi crna na plavu, kao kad odradi lose kloniranje, pa iscuri jedna boja u drugu, napravi gradijent. Kod mene na monitoru se vidi bas...

Ili joj odseci levu trecinu histograma, pa ce da bude bas ocigledno...

Kazem, moze biti do monitora mog i njegovog opsega boja, ali se bas vidi na njemu...

Ma sarkaj kolega nema problema :) Sta znam, kod mene se to nazire ali tek sada kada zagledam, nisam ni znao na sta mislis dok nisi prilozio primer.

Inace mislim da sve ove fotke sklapane iz vise ekspozicija zapravo nisu klasican HDR. Sve su rucno sklapane u PS. Sustinski jedna je osnovna fotka a sa ostalih 1~2 uzmem svetla na svetiljkama i po koji pregoreli hajlajt, eventualno nebo ako je bolji raspored oblaka posto napravim petnasetak fotki istog kadra. Fora je u tome sto su sve fotkane u pravo vreme, oko zalaska ili izlaska sunca, a u to vreme kombinacijom ulicne rasvete i prirodnog svetla sunca na zalasku/izlasku najcesce imamo eksploziju boja na ekranu, nista posebno nije potrebno da se uradi sem korekcije WB, ni boje ne dodajem vec ih selektivno smirujem ili blago naglasvam.

Konkretno kod ove fotografije gotovo da nista nije radjeno sem sto sam odabrao jednu od destak nastalih u rasponu od 20min pre izlaska sunca. Na ovoj i na jos 2-3 je ovako idealan odnos svetla i kolorita a sem biranja te idelane uzeo sam ovo svetlo unitar svetiljeke sa fotke koja je podeksonirana za 5 blendi... Malo sam posvetlio ovaj veliki grafit u prvom planu i to je to :) Samo ne zanam sta je izazvalo to sto se kod tebe dosta primecuje a kod mene samo nazire, ja bi to korigovao ali se toliko slabo vidio da ne znam kako to da uradim jer ne primecujem da sam ista uradio :P

Al nema vez, poceli su da mi nalaze zamerke na to da su fotke previse tehnicki svrsene, nisam znao da i to moze da se izvede :P tako da nekao je ova jedna neka kvari prosek :D

^

Ma nemoj to da ti pada na pamet, mislim to da K :P Sta radimo na forumu ako ne kazemo jedni drugima ono sto mislimo i sto vidimo na fotografijama :)

Skupstina i nebo su u komplementarnim bojama, a kada pogledas raw fajl i tu je slican odnos, e sad ostaje samo nebo koje se ne vidi tako jasno na raw fajlovima vec je dobijeno daljom obradom. Znaci da su uslovi bili bolji to bi se bas ovako videlo, i da nisu, ugao snimanja, dinamika svetla, i naziv fotografije, zahtevaju malo dramticnije nebo tako da fotka sa nebom bez oblaka po mom misljenju ne bi bila dobra. Ne kazem da sam to doneo na idealan nacin, al bolje nisam umeo pre svega da sagladam...