Jump to content

Logo za modni brend


jlnm
 Share

Recommended Posts

Zdravo drugari,

 

nisam se javljala baš dugo, ali sam vas pratila.

 

Sada radim na logou za brend muške garderobe. Devojka koja pokreće brend mi je dostavila svoje ideje u vidu skica, a ja sam dalje razrađivala priču. Ideja je da logo bude čisto tipografski, bez bilo kakvih dodatnih elemenata. Ne mogu da kažem da su mi tipografski logoi jača strana, pa sam zato nesigurna, i volela bih da čujem komentare pre no što logo pustim u "život".

 

Dodatno, dobro bi mi došle sugestije za cenu. Nekako se desilo da smo krenule sa radom, ali da cenu još nismo precizirale.

 

Ovde kačim neke od predloga.

 

Unapred zahvalna!

post-34616-1472902106_thumb.jpg

post-34616-1472902124_thumb.jpg

post-34616-1472902139_thumb.jpg

post-34616-1472902149_thumb.jpg

post-34616-1472902161_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sad imam dodatni problem. Klijentkinji se najviše dopada predlog 8. samo je tražila drugačije sečenje na M (koje se meni ne sviđa, i hoće da logo bude siv, što mi je takođe loš izbor za ovaj tip logoa). I to ne bi bilo toliko sporno da pre neki dan u ruke ne uzeh Mango kesu, i umalo se ne sruših. STVARNO mi ni na kraj pameti nije bio da nekoga kopiram. Radila sam sa različitim fontovima i spontano razrađivala priču, ali se nekako, eto, namestilo, da varijanta koja se njoh sviđa izgleda kao da sam kopirala novi Mango logo.

 

Pojedoh se sad :angry: , a devojka zadovoljna svojim novim logoom i ne znam šta da radim i da li da joj skrenem pažnju da suviše liči, jer u osnovi sam ja odgovorna što sam joj taj predlog uopšte poslala a da nisam dobro istražila tržište. Čak sam slala logo drugarici koja je dizajner i radi u sferi marketinga, i ni ona nije provalila sličnost.

 

Dajte komentare. Šta da radim? Devojci već uskoro treba logo da šalje da se štampaju kese. Mnogo sam se smorila. :(

post-34616-1472904311_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ma briga te, sa njom ostaje logo, ne sa tobom. Skreni joj paznju, pa kako ona hoce. Elem, sasvim je moguce i da joj se svidja jer je svesno ili nesvesno podseca na mango.

 

 

Ma da! Vec sam se pomirila sa tim. Uostalom, hteli mi da priznamo ili ne, danas je tesko napraviti potpuno originalnu pricu. Uvek ce nesto podsetiti na nesto drugo. Bitno da je meni savest mirna jer sam ponudila dovoljno razlicitih resenja. Danas se nalazimo za kintu i to je to.

 

P.S. Uostalom, obozavam ovaj Džarmušev citat:

 

"Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is non-existent. And don’t bother concealing your thievery - celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from - it’s where you take them to."

 

Pozdrav :)

Link to comment
Share on other sites

Tačno. Inače, apropo priče o potpuno originalnoj priči, davno kod prijatelja sam imao priliku da prelistam "Anatomy of Design: Uncovering the Influences and Inspiration in Modern " koja se bavi upravo tom temom, gde se neki čuveni radovi "seciraju" i razlažu na elemente koji su bili pod uticajem drugih umetnika, radova ili kultura. Lepo štivo, može se kupiti legalno a i khm.. naći na nekim sajtovima "besplatno" :)

 

Lep pozdrav :)

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...