Jump to content
Sign in to follow this  
Starday

Problem sa pravljenjem slike sa zadatim specifikacijama

Recommended Posts

Pozdrav,

 

imam jedan problemcic, a vjerujem da je vama sitnica.

 

Naime, idem na jedan seminar u Kinu i treba da posaljem sliku dimenzija 30x40 mm, rezolucije 320x240 piksela i da joj je velicina između 100 i 500 kb. Uspio sam to da napravim kao png sliku, ali oni zele jpg, a u jpg formatu mi sa ovim dimenzijama i rezolucijom, slika zauzme 50-tak kb. Mislio sam da nece praviti problem sa tim, ali 'ladno su mi vratili mail i rekli da mora po specifikacijama.

 

Neki savjet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kom programu radiš? Probaj da staviš kvalitet na maksimalni.

 

Nego, da li je veličina 320x240 piksela ili je rezolucija tolika? Bilo bi vrlo neobično da je rezolucija u pitanju. Mada kad razmislim malo bolje, i da je veličina u pikselima i mm tolika, to bi bila, takođe, katastrofa... Nešto tu, čini mi se, ozbiljno nije u redu. Da li postoji mogućnost da ovde iskopiraš specifikacije, pa da vidimo da nisi nešto pogrešno razumeo, što me ne bi iznenadilo s' obzirom na to koliko oni katastrofalno loše govore engleski i koliko su im uputstva loše napisana.

 

Pozdrav.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ok je rezolucija, 320x240 pixela (a 40x30mm) je malo vise od 200 piksela po inchu, tacnije 203,2. Ja predpostavljam da se radi o fotografiji kao za pasos, dakle portret na beloj ili sivoj pozadini. E sad ako radis u fotosopu i na maksimalnom kvalitetu i minimalnoj kompresiji jpg-a ne mozes premasiti 100 kb, mozes dodati malo suma (Filter/Noise/Add Noise) ili uostriti sa unsharp mask. Potom sejviraj i vidi u privjuu kolika je tezina fajla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...