alekba Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 TFD moze da koristi GPU za simulaciju. U mom slucaju CPU i3770k i GTX660 on se odlucuje za CPU, jerbo ima vise konja :P Jedan od Octane devlopera onomad rece da CPU ima neke prednosti nad grafickom u nekim operacijama, pride prebaciti softver na GPU nije mali posao. Solid Angle uprkos pritiscima radi polako na tome, nije kao neki da izbacuje polukuvanu verziju na trziste ;) 4k je vec ozbiljno, da ne pricamo ako ga koristis za ucenje. Koliko vidim uz malu doplatu sada mozes da koristis i druge rendere sto u pocetku nije bilo moguce. I dalje mislim da ostaje ne-mogucnost exporta aseta u neki drugi program ( C4D, Maya... ). Eeeeee kada bi i drugi posli njihovim stopama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 8, 2018 Author Report Share Posted February 8, 2018 Da 4K je zaista ozbiljno a i cena je maltene kao i kod "Binga" (.. ono .... Troteri :lol: "alo Bing....."). Sto se tice "exporta" asseta - vezano za druge pakete, to ne pratim jer se jos bakcem sa Blenderom, pa mi je on sa Hudinijem preko glave. Kad bi moglo samo jedan ali "vredan", (...nemoguce zelje ! ) pa da me Bog vidi ali ne moze jer "takvo sto" ne postoji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Zemljoooooo otvori se :( Halo Bing je fraza iz Alana Forda... bre, bre ti :huh: ...nekada smo ga citali sada ga zivimo, uzivo, iz dana u dan :mrgreen: nema jednog da zavlada svima, sem ako ne racunas Mayu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 9, 2018 Author Report Share Posted February 9, 2018 Jbg. lik kod Trotera sa kojim su imali dil za smuvanu robu se onda zvao drugacije, zaboravilo se, sta da se radi, "krecana". :blink: A, Bing je valjda bio veza "Sir Olivera", isparilo sve iz glave jer se sada desava u stvarnosti "kako kazes, uzivo <_< iz dana u dan". Znamo da se o "ukusima" i onom "sto kome sjeda" ne raspravlja. Pa onda, sto se tice Maye, znam jednu, neki kazu "dobru opajdaru", ali moze da uhvati samo paznju nekih ali ne i svih, te je neki i zaobilaze, pa mislim da je na zalost tako i sa tom Mayom koju pominjes. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitasd Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Houdini je relativno mlad softver. Svaka verzija njega se pravi za racunare koji prevazilaze standarde klasicnog korisnickog racunara i interfejs se u ogromnoj meri menja iz godine u godinu. To kod ostalih softvera nije problem u tolikoj meri. Npr. ja mislim da osnove Maye mozete nauciti i u verziji iz 2008. koju moze poterati bilo koji racunar danas a i ta verzija se moze relativno lako naci po internetu free dok je Houdini ZEDAN softvera. Poenta je da je on i napravljen za visoke filmske studije koji ne mare o finansijama a ne za amatere, zato je toliko i cenjen. Ko zna profesionalno da radi u Hudiniju, nebo je granica. Bar ja tako mislim, ispravite me ako gresim. Ako nekog interesuje da razmenjuje znanja o Hudiniju ili zna neke dobre sajtove za ucenje, neka preporuci! Srdacan pozdrav svima! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Houdini je jedan od starijih programa na trzistu. Proguglaj Prisms. Maya je inace zastupljenija u velikim studijima, danas je Houdini n01 po pitanju vizuelnih efekata, ali Maya i dalje drzi primat u animaciji i LookDevelopmentu. U sustini danas je svaki 3d software jako dobar u necemu, i to ga drzi na trzistu. 4k je vec ozbiljno, da ne pricamo ako ga koristis za ucenje. Koliko vidim uz malu doplatu sada mozes da koristis i druge rendere sto u pocetku nije bilo moguce. I dalje mislim da ostaje ne-mogucnost exporta aseta u neki drugi program ( C4D, Maya... ). Eeeeee kada bi i drugi posli njihovim stopama. @Alek kako mislis da ne postoji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Pa, kada kada su napravili Indi verziju bilo je vise ogranicenja. Zakacio sam negde da moras da imas punu/komercijalnu verziju da bi mogao da napravis genglu i da je eksportujes u C4D, tako da sve bude parametricki ( koliko je moguce naravno ). Maya je mislim isto bila spomenuta... a i logicno je. Znaci ne mislim da prosto exportujes kao obj. fbx. nego da to bude "zivo", da mozes da pravis promene. Pre eksporta se naprave slajderi ( ili sl. ), za odabrane funkcije/parametre i te se kontrole eksportuju sa modelom ( ili sta god da si napravio ). Tako je bilo u pocetku, bar su tako rekli u par videa... Dosta Cinemasa koji se bave sa dzidza midzama je poceo da koristi Hudini, Xpresso, Piton im nisu dovoljni ili su suvise spori. @StAl, ne opra te ni Dunav ni Sava :D Ma, poceli smo da mlatimo praznu slamu, nije Hudini tako mlad softver, a hardverski zahtevi su uvek bili na granici lundila... proguglaj koliko je nekada hardver kostao... za jednu silikon grafik masinu bi mogao da opremis ceo osrednji studio pristojnim masinama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Ne, imas Houdini Engine Indie za to. Pa da teras digital assete u C4D npr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted February 10, 2018 Report Share Posted February 10, 2018 Sta ga znam, to sam video onomad kad su predstavili Indi ( 100 i kusur $ godisnje ).... Nisam to pratio dalje. Hudini je super, ali nije za mene... 2 - 3D je siroko polje, i u jednom trenutku covek treba da sam sebi kaze gde je crta, besmisleno je pokusavati sve, sve, sve ;) Tim bolje za one koji koriste Hudini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted February 13, 2018 Author Report Share Posted February 13, 2018 https://www.sidefx.com/community/houdini-wins-an-oscar/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts