Foto turista 101 Posted July 22, 2017 Author Report Share Posted July 22, 2017 13. Chamomile... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted August 8, 2017 Author Report Share Posted August 8, 2017 Proces obrade od RAW fajlova preko LR obrade do finalne fotke... http://proflashstudio.com/community/forum/...ile.php?id=6928 14. Heavyweight categories... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted September 9, 2017 Author Report Share Posted September 9, 2017 15. Working week for us... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
alekba 13 Posted September 14, 2017 Report Share Posted September 14, 2017 Kad ocu da pogledam sadrzaj sa linka ( #27 ) dobijem "Niste autorizovani da pogledate, preuzmeteised ili linkujete od/do ovog sajta." ? No nije bitno. Volim sto postavljas velike fotke, vide se detalji. #25 mi je ljubimac, fotka lepo izgleda, ali tek kad uvecas vidis onog malog blentu u svom sjaju :D Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted September 16, 2017 Author Report Share Posted September 16, 2017 ^ Hvala kolega :) Nesto su menjali na sajtu pa su linkovi losi :P Inace postavljam fotografije tako da na sto bolji nacin moze da se vidi sve, kako izgleda gotova fotografija i iz cega je nastala u obradi... Smatram da je tako najbolje i najkorisnije za forum i mene... Na raw fajlu moze da se vidi pre svega koliko je to dobro ili lose odradjeno na terenu a na gotovoj fotografiji moze da se vidi obrada tako da ko zeli ima dovoljno materijala za komentar po svim pitanjim i elementima od koji se satoji jedna fotografija. Link to post Share on other sites
alekba 13 Posted September 19, 2017 Report Share Posted September 19, 2017 Razumem razloge zasto neki postavljaju manje fotke. Kako god, svaka fotka ima neku svoju "prirodnu velicinu". Ako je mala a pri tom autor skakao po obradi, mali sabijeni JPG ume da izgleda jako lose na monitoru mome. Makro mi je uvek bio jedna od najomiljenijih tema ovde... volim ja i prirodu, lepe stranjske gradove, egzoticne plaze ( na kojima nisam bio ni ove godine bas kao ni proslih ), ali to je nesto sto sam mogao da vidim i svojim ocima da sam bio tamo. Ovde naprotiv, gledam stvari pored kojih prolazim svakodnevno, a ne vidim ih :) sto se obrade tice, ne interesuje me toliko sama tehnika, koliko da vidim nesto kao slajd sou ili filmcic od sirovine do gotovog produkta. U 3D se to vika breakdovn... ima toga koliko hoces, za fotke sam retko nailazio, jedamput ili dvaput... ne idem na foto sajtove.. Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted September 21, 2017 Author Report Share Posted September 21, 2017 sto se obrade tice, ne interesuje me toliko sama tehnika, koliko da vidim nesto kao slajd sou ili filmcic od sirovine do gotovog produkta. U 3D se to vika breakdovn... ima toga koliko hoces, za fotke sam retko nailazio, jedamput ili dvaput... ne idem na foto sajtove.. Predugo bi trajao taj film u mom slucaju :P To je neki sablonski instant rad koji ja ne praktikujem. Svaka fotografija je razlicita od sitnih detalja do ideje kojom sam se vidio i zelje kako to treba da izgeda na kraju tako da ta instatn obrad po sablonu u mom slucaju nije izvodjiva, i sem kod komercijalne primene nije mi ni jasno kako neko moze u obradi sablonski bilo sta da radi. Svaka fotografija prica ja za sebe, drugacije inspirise, treba je malo pronalizirati malo ostaviti da odlezi dan dva posle osnovne obradi i onda sve to finalizirati, dodraditi prema potrebi, a ne samo sablonski bum tras i gotovo, ne vidim ni zadovoljstvo u tome da nesto radim na taj nacin :) Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted October 29, 2017 Author Report Share Posted October 29, 2017 16. Green... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted January 7, 2018 Author Report Share Posted January 7, 2018 17. Pink hideout... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted March 18, 2018 Author Report Share Posted March 18, 2018 18. Nymphaea... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted April 12, 2018 Author Report Share Posted April 12, 2018 19. Flowers... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted May 4, 2018 Author Report Share Posted May 4, 2018 20. After rain... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted May 9, 2018 Author Report Share Posted May 9, 2018 21. Go away !!! by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted December 29, 2018 Author Report Share Posted December 29, 2018 22. Spider... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted May 1, 2019 Author Report Share Posted May 1, 2019 23. Gnjurac... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted June 17, 2019 Author Report Share Posted June 17, 2019 24. Ready to jump... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted October 5, 2019 Author Report Share Posted October 5, 2019 25. King of the Garden... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted November 26, 2019 Author Report Share Posted November 26, 2019 26. Stop... by Nenad Ristic, on Flickr Link to post Share on other sites
5ar82 18 Posted November 29, 2019 Report Share Posted November 29, 2019 Odlicni radovi. Cestitam! Link to post Share on other sites
voanerges 0 Posted November 29, 2019 Report Share Posted November 29, 2019 25 убедљиво најбоља, била би то и без инсекта, врхунски укомпонована. Која опрема? Link to post Share on other sites
simazoran 8 Posted November 30, 2019 Report Share Posted November 30, 2019 Kucni na fotografiju Link to post Share on other sites
Foto turista 101 Posted December 4, 2019 Author Report Share Posted December 4, 2019 @5ar82 @voanerges Hvala :) Nisu makro za udzbenike koji se bave antomijom insekata, to me ne zanima, te takve dozivljavam kao recimo fotke portreta bez trunke emocije, a to naravno nista ne vredi semo mozda za neku komercijalnu upotrebu, a to me tek ne zanima... Zbog toga je i nazivu teme "makro apstrakcije..." a tema u makro sekciji samo zato sto su sve fotke snimljene makro objektivom 100mm f2.8. Sve u svemu kao i ostale fotografije koje sam napravio sve je u skladu sa licnim likovno "umetnickim" afinitetima, i osecajem za estetiku... Link to post Share on other sites
Recommended Posts