Jump to content

3D Max - brzi rendering

m.alex1412
 Share

Recommended Posts

Pozdrav svima,

skoro sam kupio racunar ali nimalo nisam zadovoljan brzinom kojom radi render.

Koristim VRay Adv, pa bih hteo da pitam da li je bolje raditi render preko CPU ili GPU,

i kako se uopste bira preko cega zelis?

Komponente kompa;

geforce GTX960 4gb

24Gb rama

i7 6700 3,40Ghz

Hvalaa

Cpu je brzi na toj konfiguraciji, ali ni graficka ni procesor nisu preterano dobro izabrani za rad. 5820k (6cores 12 threads) bi bio bolji izbor. Investicija u jos dve gtx980 bi poboljsala gpu render da bude brzi od cpu, ali i dalje ima dosta prilagodjavanja novom nacinu rada kad je gpu u pitanju.

Ne znam sta si ranije imao, 6700 ti je u klasi -> (2600k)/3770k/4770k/4790k ~(+-)10-20% u zavisnosti od OC.

Pozdrav svima,

skoro sam kupio racunar ali nimalo nisam zadovoljan brzinom kojom radi render.

Koristim VRay Adv, pa bih hteo da pitam da li je bolje raditi render preko CPU ili GPU,

i kako se uopste bira preko cega zelis?

Komponente kompa;

geforce GTX960 4gb

24Gb rama

i7 6700 3,40Ghz

Hvalaa

Ispasce sad kao da trolujem nesto ali to se jednostavno resava tako sto kupis jos koji komp.. :)

Realno za 1200e kupis sasvim solidnu masinu i za jos 700 jednu jos za render i opet je manje od 3000 ili nesto slicno koliko bi dao za neku vrh masinu koja svejedno nebi bila puno bolja.. Bar kod nas je tako, sa nasim cenama i mogucnoscu nabavke nekih redje koriscenih komponenti kao sto su ploce za po 4 procesora isl... Kod nas sve to kosta toliko da je uvek bolje kupiti par "render nodova" i za iste pare dobijes vise proc. skage...

Ili kupis ko covek jedan dual xeon 40c/80t i ne mislis vise o farmi :)

Recimo Dual Xeon 2698V4 u praksi (Vray) 8x 4790k. Po snazi Cinemabench je oko 5.5-6x

post-26041-1467378717_thumb.png

post-26041-1467379028_thumb.jpg

Test iz koga moze dosta da se nauci :) , zbog razlike u vray-u ima jos 30% poboljsanja:

2600k 4,5ghz / Max 2014 / Vray 3.2

post-26041-1467378883_thumb.png

Dual Xeon 2698V4 / Max 2016 / Vray 3.4

post-26041-1467378918_thumb.png

Verovali ili ne razlika 15X !!!!

Realna cena ovakve konfiguracije se krece od 10-14k evra sa brend imenom, a moze da se sklopi i za 3k :)

Mi imamo i kao WS single 2695 V3 koji rade perfektno takodje... 28tredova bacaju oko 1700 cinema bench poena... dok V4 imaju oko 2200-+. a dual oko 4400+-.

Pozdrav!

elem, slazem se sa tobom ukoliko pricamo samo o renderu, ali za all around varijantu (post produkcija, single core performance je ipak dosta bitan) tako da je moje misljenje da xtreme intelovi procesori su nekako najbolja vraijanta za ne dedicated workstation kompove. Ja sa 5820k imam 1300 u cinebenchu (4.5ghz) sto mi je dovoljno za render koji dosta redje u poslednje vreme koristim.

• 1 month later...

Prredji na octane renderer :) . Isprobaj indigoRT fantastican isprobaj Cycles blenderov. Mnogo je napredovo. nemoj se nikad oslanjati samo na Vray. A gde je tek arnold? Ihaaaj.

Nista te ne kosta da isprobas i te engine. Svi ovi navedeni engine-i su mnogo napredovali i imaju itekako sta da ponude nasuprot Vray-u.