Viper Posted August 1, 2016 Author Report Posted August 1, 2016 Dobar je taj plugin, nisam jos stigao da isprobam ali stoji skinut. =) Planiram da iskoristim onaj mini plan u cosku, cool je nema price Planiras da se upustis u ove vode, ili cisto pratis desavanja?
Viper Posted August 1, 2016 Author Report Posted August 1, 2016 ;) Mora, mora, bice ovo brutale tamo negde za godinu dana kada VR sidje u mase i hardware ojaca.
:HGT: Posted August 1, 2016 Report Posted August 1, 2016 GoPro Ogledalo :) Bez zezanja, refleksije u ogledalu ispale najkomplikovanija stvar, probao sam 20 opcija i nikako da ubodem nesto sto valja...
Viper Posted August 1, 2016 Author Report Posted August 1, 2016 Mrzelo me da prebacujem na qube map, bilo bi malo bolje... :) Probao sam onu foru sa kamerom u ogledalu i cube capture materijalom, jos je smesnije posto ne postuje razdaljinu. Valjda uskoro srede takve stvari, znaju sta najvise skripi za Arch Viz pa sad rade na tome.
Smajky Posted August 5, 2016 Report Posted August 5, 2016 Cao Viper, Super si provalio Blueprint, i meni bas lezi jer ne volim da kodiram :) Cela igra moze da se napravi skoro bez linije koda. Koliko vidim moras na svetlu jos da poradis. btw, VR Elfak je skoro gotov, VR prezentacija bi terebalo da bude pocetkom septembra... Inace sjajno izgleda kroz Oculus, scaling je odlican, pogotovo sto imam osecaj jer sam tamo svaki dan
Archangel Posted August 9, 2016 Report Posted August 9, 2016 SVi radovi su vam lepi, a jos intresantniji zbog cinjenice da su napravljeni u unreal 4 engineu. Kad smo vec kod ue4 ima li neko ideju kako bih mogao da ga nateram da radi? Stalno mi izbacuje gresku (0x00007b) e sad. Uninstalirao sam sve redist i instalirao ponovo. od 2005 do 2015. net je 4.6.2 direct x je 9c jun 2010 + Dx redist procesor sad vec stari q6600, gpu Nv650Ti 1Gb, 8Gbram. Neznam sta da radim vec sam poludeo. Pre mi je radilo bez problema.
Viper Posted October 1, 2016 Author Report Posted October 1, 2016 Ne bih znao sta je konkretno u pitanju, ali kompatibilnosti je nesto sto i meni trenutno pravi prilicno problema. Radio sam skoro neki projekat za klijenta, covek ima 4 masine i uspeo je da ga pokrene samo na jednoj. U pitanju su relativno novije konfiguracije, ali iz nekog razloga UE4Prerequirements ili cak manual C++ instalations ne resavaju problem.
Viper Posted November 5, 2017 Author Report Posted November 5, 2017 Skoro zavrsen jos jedan projekat, mislim da je solidno ispalo pa da okacim :) U decembru ako sve bude ok stize i Vive, pa ce biti full posvecenost Unrealu... za sada su jos vecinski klasicni renderi.
alekba Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 Lepo izgleda... scena je malo dosadna, ali to predpostavljam nije do tebe :) Pa da iskoristim priliku da te pitam koliko zauzima Unreal na disku ? imao sam ga instaliranog... upalio par puta i tako.... ma znas vec :P Ne mogu da se setim da li mora na C, za projekt file znam da moze da ide na drugi disk. Inace skoro sam naleteo na neke videje ( od 0:02:40 pocinje sex )... stvarno bre.. kome treba Vray i ostali.... Taj lik ima jos stvari na kanalu, mozda i znas za njega. Takav kvalitet zahteva veliki rad, mislim za obican posao sa rokom "za pod juce" to je misaona imenica. Mene Unreal interesuje vise kao dobar medij za ilustracije, brz render koji se kasnije da "obogatiti". PS. Ako dajes privatne casove, taj sam... dok budes donosio pifo, necem da bezim sa casova ;)
Labicko Posted November 10, 2017 Report Posted November 10, 2017 modeli i texture odlicni ali ti je osvetljenje nekako cudno. Suvise ti je jednako preko cele povrsine sto dovodi da i senke izgledaju cudno, pogotovu se to vidi na slici 3. Jesi li ovo radio za sebe ili je ovo deo nekog projekta. Pitam jer mi prostor ne izgleda preterano luxury, pa se pitam kolko je isplatljivo finansiski za ovako nesto uloziti dodatni trud i ici na VR. Ono sto sam ja poceo da radim je 360 stepeni render i onda to sklopim u prezentaciju da moze da se klikne iz sobe u sobu, naravno to je daleko od game engina i VR ali su troskovi proizvodnje (utroseno vreme) daleko manji.
Viper Posted November 12, 2017 Author Report Posted November 12, 2017 @alekba: Nije do mene, videcu da odradim neki za "svoju dusu" cim bude vremena. :) Klasican projekat danas za juce, hotelski apartman na Sejselima - imao sam 2 dana da sve iz Maxa prebacim u Unreal, setapujem materijale, svetlo itd... Sto se tice prostora, zeznut je Unreal prilicno. Svaka nova verzija bude sacuvana u novom folderu, a moras zadrzati par starijih zbog kompatibilnosti... evo pogledah bas C:\Program Files\Epic Games pa verzije, 4.15 mi je 14GB, 4.17 je 16GB. Morao sam da uzmem jos jedan 3TB hard za Unreal projekte, jedu prostor da ne verujes! Em cuvas max fajlove, em exportovane meshes, pa jos sam Unreal projekat sa kompajliranom aplikacijom... uzas! Za ucenje cepi ko covek YT i neki laksi primer korak po korak, ja sam tako isao. Da ne verujes koliko ima svega i svacega o bilo kojoj temi na koju naidjes. @Labicko: Ovo je projekat gde klijent pokaze rendere i kaze ovako nekako svetlo da ispadne, a ti se onda slikaj posto su renderi prosli 100 prolaza u PS. Onda sracunas svetlo, pa vestacki budzis secondary illumination i sta sve ne u postprocess volume, da bar nesto zalici na original rendere. Sreca u nesreci je da su bili odusevljeni rezultatom, a i ne moze bas slika da docara finalni utisak kretanja u aplikaciji. Ok sve to izgleda real time. Radio sam i ja neke 360 panorame za klasicne projekte, samo ne moze to da se poredi ipak... Unreal ce se tek probiti za neko vreme, pogotovo kad izbace neke tools koji su trenutno u beta fazi. Sam Max > Unreal workflow ce biti 1000x brzi i laksi, jos samo malo hardware da ojaca i VR se malo rasiri. Inace VR moze i ne mora, dovoljno je samo kretanje kao u igrici da osecaj bude dosta uzbudljiviji od 360 panorama. Cim bude vremena moracu malo da se pozabavim efektima snega, kise, vatre itd... mogucnosti u Unreal su scary, jos samo kada bi dan trajao 48 sati. :) [edit:] Kad smo kod videa, meni su ovo recimo zanimljivi primeri kuda to sve ide u Arch Viz-u, tacnije prvi i treci:
Labicko Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 Dobri su ti ovi primeri, i sam planiram da uradim nesto slicno kao u ovom prvom sa dodatkom da user moze da menja i modele samog namestaja a ne samo texture na njemu. Moje znanje game engina se zavrsava na prebacivanej modela i textura iz maxa u engine, tako da cu za programski deo traziti saradnika, ne planiram da ucim i taj deo, nekako se plasim bilo kog kodiranja jer su prosle godine od kada sam se time bavio.
btw Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 @Viper super je ovo! Predpostavljam da si cuo za Datasmith koji je u beta razvoju, i dok izadje bice mnogo brze raditi sa Arch scenama Max->UE4. Ja sam jos uvek pocetnik u ucenju UE ali me odusevljavaju mogucnosti i kuda sve to ide :) https://www.unrealengine.com/en-US/blog/int...r-unreal-engine cheers
Viper Posted November 13, 2017 Author Report Posted November 13, 2017 tako da cu za programski deo traziti saradnika, ne planiram da ucim i taj deo, nekako se plasim bilo kog kodiranja jer su prosle godine od kada sam se time bavio. Nemoj se plasiti, blueprints su mnogo cool. Moji dani programiranja su tipa 15 god iza mene, pa sam za relativno kratko vreme uspeo da pravim i custom menije, promenu objekata i materijala, i jos svasta nesto. Dugo sam se recimo zezao sa ispaljivanjem nevidljivog zraka koji proverava kolizije sa nizom definisanih objekata (na kojima nesto moze da se menja), pa ako je vrednost true objekat se outline-uje i sa njim mozes svasta nesto da radis... U principu meni je to sve bilo extra zanimljivo i intuitivno, ali kontam da nekog to moze da smara. :) Samo da je tesko - nije. @btw: Bas njega pomenuh gore, nisam dobio pristup beti ali ljudi koji jesu su odusevljeni. :) A termin pocetnik je mnogo relativan! Ja sebe smatram pocetnikom kad pomislim sta bi sve zeleo da napravim i ubacim u neki svoj demo za Arch Viz... ;) cheers
alekba Posted November 13, 2017 Report Posted November 13, 2017 Znaci mora na C da se instalira..... pfff imam 120 Gb SSD a windoza ga izela, ki svinja masnu krpu :P Sto se tice primera, video sam neverovatne still-ove... animacije su takodje fantasticne... samo to je pravljeno laganica, ono nije se stedelo, daleko je to od navrat - nanos posla.... A i drugo je kad imas inspirativan enterijer, tipa, Beli Skandinavski Apartman, a ne tunel apartman. Ispravi me ako gresim, covek jos moze da se zeza sa animancijom, ali ako napravis aplikaciju, moras da vodis racuna o tome kakvu masinu ima narucioc... mislim tesko verovatno da tamo neki menadjer na Sejselima ima top gamersku karticu.... oni obicno kupuju office masine, koje su pravljene tako da budu jeftine i zavrse posao tipa Word, Excel isl. a ne da furaju top grafiku na 120 fps. A ako ide i na mobilne platforme, mora jos da se pritegne, da bi ferceralo na prosecnim masinama. Mislim, tesko bi bilo pokrenuti neki top fly trough na celeronu, ili gresim? .... koliko sam gledao postoje "asseti" za sve i svasta.... trebalo bi da postoji i nesto za arhviz, koliko sam skapirao ti aseti stede dosta vremena ( programiranje ), nije bas na dugme ali bar se ne pocinje od pocetka, a cene su pristupacne cak i za nas. Pojavljuju se i drugi igraci Lumion 8 obecava sve i svasta https://i.imgur.com/AQ0p3sg.jpg https://i.imgur.com/TeNoxcH.jpg https://i.imgur.com/9z3giga.jpg za stilove i animacije i Marmoset cuda pravi, Unity se priblizio Unrealu na dlaku i tako....
alekba Posted November 14, 2017 Report Posted November 14, 2017 kad smo vec kod toga... https://www.artstation.com/artwork/GPqDV
:HGT: Posted November 18, 2017 Report Posted November 18, 2017 @Viper Datasmith je genijalna stvar, pre neki dan se pojavila verzija za 4.18, a do tada je bio samo za 4.17. Odlicno radi, bas ubrzava ceo proces prevodjenja iz maxa u ue. Cak i svetla do nekle rade, ali je neohodno ipak da se malo doradjuje. Testirao sam ga na par scena iz evera i poprilicno se dobro snalazio.
Viper Posted November 19, 2017 Author Report Posted November 19, 2017 Uh, to je bas lepa vest... kada se ceo proces prevodjenja (smaranja) ubrza, ostaje mnogo vise vremena za kreativnost, peglanje detalja i fine dorade. Ne mogu da verujem da su svi zivi podobijali pristup, samo mene zaobilaze. Ali valjda izbace uskoro neku verziju za sve zainteresovane. :) @alekba: imaju bas dobri tools u Unrealu za proveru performansi, tako da mozes da planiras neku target konfiguraciju i drzis se potrebnih parametara po pitanju poly count i jos nekih stvari. Imaju i graficki prikazi sta u svakom trenutku jede najvise resursa - nekad to recimo bude obican lose podesen fog, ili neki setting u postprocess volume-u na koji si zaboravio... Uvek postoji vise alata uz pomoc kojih se moze doci do slicnog cilja, samo eto ja sam se opredelio da bas zagrejem stolicu sa Unrealom jer mislim da mu ostali ipak ne mogu ni prici za to sto planiram da radim za arch viz.
okmijun Posted January 28, 2018 Report Posted January 28, 2018 Uh, to je bas lepa vest... kada se ceo proces prevodjenja (smaranja) ubrza, ostaje mnogo vise vremena za kreativnost, peglanje detalja i fine dorade. Ne mogu da verujem da su svi zivi podobijali pristup, samo mene zaobilaze. Ali valjda izbace uskoro neku verziju za sve zainteresovane. :) @alekba: imaju bas dobri tools u Unrealu za proveru performansi, tako da mozes da planiras neku target konfiguraciju i drzis se potrebnih parametara po pitanju poly count i jos nekih stvari. Imaju i graficki prikazi sta u svakom trenutku jede najvise resursa - nekad to recimo bude obican lose podesen fog, ili neki setting u postprocess volume-u na koji si zaboravio... Uvek postoji vise alata uz pomoc kojih se moze doci do slicnog cilja, samo eto ja sam se opredelio da bas zagrejem stolicu sa Unrealom jer mislim da mu ostali ipak ne mogu ni prici za to sto planiram da radim za arch viz. Evo i za tebe nešto, a i za sve ostale. Unreal Datasmith beta: opening the doors
Viper Posted January 24, 2021 Author Report Posted January 24, 2021 Nadjoh malo vremena da na brzaka odradim jedan ArchViz u UE4 za portfolio:https://youtu.be/vWFkomQDr_k
Recommended Posts