Jump to content

Помоћ око одабира апарата.

Dakz
 Share

Recommended Posts

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kit vrlo bryo zasiti coveka, pa se onda predje na nesto bolje, a tu nastaje problem sa Oly-jem.

Ne znam sta ti je primarno interesovanje oko fotografije, ali ako su to portreti, onda vidi da pazaris i 50-icu 1.8. Nije skupa, a mnogo te bolje i brze nauci odredjene stvari.

Znaci totalni ulazak u svet fotografija. Slikam sa telefonom, al vise nije to to. Slikam decu, mrdaju se pa sve slike mutne, unutra lose.

Tako da je vreme da udjem u ovaj svet. A na kit objektivima bi se zadrzao dok ne povatam sve konce pa posle mogu dalje.

Znaci totalni ulazak u svet fotografija. Slikam sa telefonom, al vise nije to to. Slikam decu, mrdaju se pa sve slike mutne, unutra lose.

Tako da je vreme da udjem u ovaj svet. A na kit objektivima bi se zadrzao dok ne povatam sve konce pa posle mogu dalje.

Deca unutra su tvrd orah za kit objektive. Za to će ti trebati definitivno neki prime objektivi.

Ja sam tim Olympusom snimao decu, njihove predstave, rodjendane itd..

Jeste da zahtevi nisu bili previsoki, ali su i slike i video bili uvek korektni.

Canoni nisu bili nista bolji po tom pitanju.

Olympusov kit objektiv je dosta bolji od Canon-skog.

Obzirom da se covek do sada sluzio telefonom, bilo kakav aparat ce biti daleko bolji.

Pustite sada brze prajmove dok covek ne skonta sta je sta i kako radi...

pored Djulijana koji je svojevrsna biblija na ovim prostorima, jos dve knjige su jako korisne da te nauce da "gledas", osim sto znas da rukujes foto-aparatom.

1. http://www.amazon.com/Photographers-Eye-Co...l/dp/0240809343

2. http://www.amazon.com/Photographers-Mind-C...ooks&sr=1-1

A tu je i malo Hard-kor stiva... recimo:

http://www.amazon.com/Understanding-Photog...r/dp/1597112569

http://www.amazon.com/Henri-Cartier-Bresso...ooks&sr=1-2

ova dva poslednja te nece nuzno naciniti boljim fotografom, ali cete skoro sigurno naciniti boljim covekom :)

Након дугог, али баш дугог одабира и разних савета (захваљујем свима појединачно) напокон купих Nikon D5500, нашао сам на акцији врло повољно нов апарат и презадовољан сам сликама са (за сад) кит објективом 18-55.

План ми је да у неко скорије време за потребу портрета који су ми примарни циљ пазарим објектив.

slikar pravi slike

fotograf pravi fotografije

;)

Cestitke na kupovini

:D početnici to najčešće brkaju. Simpatična i učtiva ispravka, i to uz čestitku. Ovdje čovjek zaista ima veliku šansu da uz vrhunske majstore mnogo nauči. Posebno respektujem više nego korektan odnos ove iskusne momčadi. Svaka čast!

Након дугог, али баш дугог одабира и разних савета (захваљујем свима појединачно) напокон купих Nikon D5500, нашао сам на акцији врло повољно нов апарат и презадовољан сам сликама са (за сад) кит објективом 18-55.

План ми је да у неко скорије време за потребу портрета који су ми примарни циљ пазарим објектив.

aj, sa srecom.

odlicno si kupio. za sledeci objektiv se dobro raspitaj u odnosu na potrebe.

eto jedna tema o kupovini da se okonca hepiendom

ps moj savet je da se izuzetno obzirno ponasas sa aparatom, ali uvek. cuvaj ga i pazi. valja ce ti i posle vise godina

ps2 slike su slike, a i fotografije su slike ali ih ne pravi slikar!. ma nema veze sve dok se tebi svidjaju

Takodje svima da se zahvalim na pomoći oko odabira aparata i savetima za knjigu.

Kupljen je juće oly, pa sam juče i danas malo istraživao sa njim, fotografisao i deluje mi da pravi dobre fotografije. Nastavljam da učim pa da pravimo još bolje fotografije.

Cestitke, nisi nimalo pogresio.

Samo da znas, sada mozes uz odgovarajuci adapter(jeftini su) kaciti na taj aparat i more lepih, manuelnih i retro objektiva, koji ce ti pokazati i neku sasvim drugaciju lepsu stranu fotografije..

Oly je jako praktican i podesen i za makrofotografiju(cvetici, bubice itd..)