markovicd. Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Ja odlucio da udjem medju top 3 na ArtStation challengu. Odlucio sta cu da radim i za sada ide super. https://www.artstation.com/contests/the-jou...ubmissions/1112 Kritike dobrodosle :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted April 12, 2016 Author Report Share Posted April 12, 2016 https://www.artstation.com/contests/the-jou...ubmissions/1112 Finalni clay renderi objavljeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted April 12, 2016 Report Share Posted April 12, 2016 ODLICAN RAD!!! Ovako kvalitetnim radovima ja nisam u stanju traziti kakvu gresku. Posebno kad je u pitanju podrucje industrijskog dizajna gde mora da dominira imaginacija. Svaka cast! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted April 14, 2016 Author Report Share Posted April 14, 2016 Hvala Stal, imam jlosh da radim aali kada bude gotovo bice top Link to comment Share on other sites More sharing options...
creaton Posted April 14, 2016 Report Share Posted April 14, 2016 brzo ti napravi ovo vozilao...odlicno izgleda...nadm se da ces da uzmes jednu od tri prve nagrade...:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted April 17, 2016 Author Report Share Posted April 17, 2016 Hvala Creatone. Prvi render Earth Gianta. Ljudi su reagovali za sada wow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Pa meni je super ali vozilo mi ne deluje kao da je napravljen od strane ljudi,znam da je ideja da je to nesto ogromno,ali ljudi mi iozgledaju kao da su smanjeni sa masinom iz filma Honey, i shrunk the kids...dok je vozilo u relanim proporcijama Primary, Secondary, and Tertiary Shapes http://www.neilblevins.com/cg_education/pr...iary_shapes.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Odlican render! Mada se moram sloziti sa Frikou-om, i meni deluje kao da je vozilo tu negde velicinie danasnjih auta ali su ljudi smanjeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 Render mi se jako svidja. Daje tacku na i. A, ljudi na masini daju predstavu velicine - kao kad bi se nalazili na prekookeanskom tankeru - ( koji voza naftu iz npr. Venecuele u Japan ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted April 19, 2016 Report Share Posted April 19, 2016 lančići su ti smešni, treba više nivoa tu ako kopa zemlju, ne prolazi kroz sneg... Razmisli da napraviš 4 seta manjih točkova a ne 4 točka veličine zgrade. Meni liči na maketicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che che Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Srecan rodjendan D. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Pogledao sam apdejt na Artstationu..... Lepo izgleda u okolisu. Alo imas vremena - volje, mogao bi da zavrtis malo svaki tocak posebno, uvek mi je izgledalo tupavo kad stoje tako postrojeni. Sem toga zar ne mislis da pomalo razbija iluziju to sto su servisna vozila i personal totalno neodgovarajuci za to futuristicko vozilo. Ajde bre napravi barem kabine kamiona na brzaka, ne mora mnogo detalja, bice sitne a kad stavis sve efekte preko nece se primecivati, za likove u prvom planu napravi na brzaka barem po neki SF slem, a ne da izgledaju k'o dundjeri sa obliznjeg gradilista ^_^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted April 23, 2016 Author Report Share Posted April 23, 2016 @che_che hvala burazeru. :) daj da vidimo ovih dana. E ovako. Scott Robertson, Cki Vang, Reno Wolf,Chuck ... i tako neka imena su komentarisala na mom fbu da je rad fantastican i da u enviroment shotu odlicno pokazuje velicinu. Pozvan sam da budem predavac na jednom concept art dogadjaju. Pozvan sam da postanem oficijalno zbrush lice za Srbiju. Featurovan sam na zbrushu ( za 3 nedelje ce biti okaceno na njihovim portalima ). Rad je pokupio 2000 lajkovao. Substance painter pregovara sa mnom ad im budem lice.'= Za sada se prica da cu uzeti ArtStation takmicenje. i imam josh jednu ogromnu vest, ali ne smem da je delim. Moram prvo da potpisem pa onda smem da kazem. I onda otvorim sada zonu i procitam komentare gde mi covek salje osnovnu lekciju o tome kako se dizajnira nesto. Pa carski :) A rekose mi neki ljudi, nemoj da kacis na zonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hawk Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Svaka cast! :) Javi nam tu ogromnu vest kad budes mogao :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 :blink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bamby Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 ... I onda otvorim sada zonu i procitam komentare gde ... Kritike dobrodosle :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 A sta ako se iza tog nickname-a krije Raphael Lacoste npr. :blink: ne bi ja tako olako odbacivao savet. Dobar je dizajn ali su komentari o velicini skroz na mestu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReMeDy_ Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Meni se rad kao rad svidja sa strane rendera i prezentacije. Ali kao sto su drugi rekli (prilicno retardiranim tonom), mislim da crate-ovi i ljudi nisu dovoljni da pomislimo da je u pitanju vozilo od 1000 metara (na ovom shotu sto si okacio, na onom environement shotu na artstationu je dosta bolje). Ako vec zelis kritiku (a nadam se da ne mislis da je zlonamerna), mislim da je zbog toga sto su svi sastavni vozila osim ove platforme gore sa crate-ovima, napravljeni iz velikih, gotovo izlivenih komada. Na primer ovaj prednji deo izgleda kao da je iz jednog izlivenog komada, a treba da bude cirka 300 metara dugacak.... ljudski um po defaultu to gleda kroz perspektivu coveka i zna da ne postoji fazon fabrika na svetu koja moze da proizvede takvo parce metala... i onda automatski "bode oko". Eto, probao sam da budem objektivan i obrazlozim zasto. That said... nadam se da ces osvojiti takmicenje jer: 1) I pored "gresaka" mislim da je kvalitetan rad i prilicno hrabar pristup 2) Vidi se ulozen trud i proces razmisljanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SreckoM Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 ...mislim da je zbog toga sto su svi sastavni vozila osim ove platforme gore sa crate-ovima, napravljeni iz velikih, gotovo izlivenih komada. Na primer ovaj prednji deo izgleda kao da je iz jednog izlivenog komada, a treba da bude cirka 300 metara dugacak.... ljudski um po defaultu to gleda kroz perspektivu coveka i zna da ne postoji fazon fabrika na svetu koja moze da proizvede takvo parce metala... Da to sam upravo i ja pomislio. Rad je odlican nema tu sta da se kaze, ovo je prosto mala zamerka koja bi po mom misljenju dala zavrsni touch radu. I garant ce svim tim velikim facama jos vise svideti :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 @che_che hvala burazeru. :) daj da vidimo ovih dana. E ovako. Scott Robertson, Cki Vang, Reno Wolf,Chuck ... i tako neka imena su komentarisala na mom fbu da je rad fantastican i da u enviroment shotu odlicno pokazuje velicinu. Pozvan sam da budem predavac na jednom concept art dogadjaju. Pozvan sam da postanem oficijalno zbrush lice za Srbiju. Featurovan sam na zbrushu ( za 3 nedelje ce biti okaceno na njihovim portalima ). Rad je pokupio 2000 lajkovao. Substance painter pregovara sa mnom ad im budem lice.'= Za sada se prica da cu uzeti ArtStation takmicenje. i imam josh jednu ogromnu vest, ali ne smem da je delim. Moram prvo da potpisem pa onda smem da kazem. I onda otvorim sada zonu i procitam komentare gde mi covek salje osnovnu lekciju o tome kako se dizajnira nesto. Pa carski :) A rekose mi neki ljudi, nemoj da kacis na zonu. sve je to lepo, izvini nismo znali ali ako napišeš kritike dobrodošle onda očekuj kritike, bar zona ne bi trebalo da bude mesto gde te samo tapšu po ramenima. Ipak si ovde kačio svoje prve radove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted April 25, 2016 Report Share Posted April 25, 2016 Ja necu da se izvinjavam,dakle on je ovde postavio svoj rad i ako ne mozes da trpis kritike bilo one dobr ili lose onda nemoj ni da postavljas rad...Neki ovde bas boluju od Buuthurt sindroma Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZecM Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 @markovicd. cestitke za TOP ROW na ZBrushCentral forumu :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
StAl Posted April 26, 2016 Report Share Posted April 26, 2016 Svaka cast! :) Rad je VRHUNSKI, od ideje pa do realizacije! Drago mi je sto je i ADEKVATNO OCENJEN - na za to - MERODAVNOM mestu od profesionalaca!!! Kud lepe srece da nas vise uspe doci do tog NIVOA. Dao bi i jedan kraci komentar iz moje licne perspektive: Mene ovakvi radovi ODUSEVLJAVAJU - zbog SADRZAJA. Uz to je rad odlicno izveden, sto je sada i vidljivo. Ogromna vecina radova - sa kojima se najcesce susrecemo i ovde na Zoni kao i drugde, je oponasanje otrcanih klisea. Dzaba i ponekad prisutan perfekcionizam u kliseiziranim radovima kad su u sustini bez sadrzaja (oponasanje ovoga i onoga) i kao takvi po meni samim tim i bezvredni. Tako mislim i o svojim radovima - prosek i oko njega, ali imam jos uvek oci koje mogu da se dive umecu i dometu drugog. Kako IDEJA tako i njena realizacija su prvoklasni. JAKO INSPIRATIVAN RAD! CESTITAM NA USPEHU!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted April 27, 2016 Report Share Posted April 27, 2016 E da i cudno mi toliko vozilo a tako mali teret na njemu??I ako je vec u prasini-zemlji zasto te prasine nije na lancima?Tragovi tockova na zemlji,gde su? Link to comment Share on other sites More sharing options...
greent Posted April 28, 2016 Report Share Posted April 28, 2016 Dizajnzona (i domaci/SFRJ bez Slovenije) forumi i njihovi clanovi su uvek bili prilicno strogi sa kritikama i za ovo vreme koje te nije bilo, a cini mi se da te nije bilo dugo, nije se mnogo stvari promenilo. That beeing said... Ja ti necu komentarisati rad jer ne bi bilo ... korektno a bilo bi iskreno, ako su ga bitne osobe u svetu ocenile da je dobar, onda je dobar, nemoj samo da ti slava udari u glavu. Gde je slava, tu su droga i zene, a verovatno si cuo da su te stvari upropastile mnogo mladih zivota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts