Mileva8819 Posted February 26, 2016 Report Posted February 26, 2016 Nadam se da neko moze da mi pomogne jer ne znam sta vise da radim i kome da se obratim..radim vec neko vreme fontove za jednog klijenta i sve je do sad islo super dok nismo poceli da pravimo kaligrafske fontove. Posto su pisana slova, vecina njih treba da budu povezana, pa je podesavanje kerninga islo malo komplikovanije. Kada sam sve sredila ocekujuci da je sve u redu, on se javi posle par dana sa svojim screenshotom iz Ilustratora punim gresaka u kerningu koje se kod mene apsolutno ne vide. Tako je bilo nebrojeno puta, pa sam ga zamolila da izbrise font iz kompjutera i da proba da ga instalira nanovo. Kada se zadnji put javio, rekao je da je probao na drugom kompjuteru i da se slova sad lepo povezuju ali izmedju slova koja nisu vezana razmak je ogroman, sto se kod mene opet ne vidi. Imam utisak da je problem do razlicitih kompjutera, verzija programa itd. U svakom slucaju znacilo bi mi da se javi neko ko je imao slicno iskustvo ili se razume u Fontlab. Ako je potrebno jos informacija da bi saznali u cemu je problem, tu sam. Unapred hvala
Jee Posted February 26, 2016 Report Posted February 26, 2016 Ovo mi izgleda kao da je on povećao kerning u type panelu u illustratoru. Proveri sa klijentom da nije to u pitanju.
jovbranko Posted February 27, 2016 Report Posted February 27, 2016 Da li ti je uključen automatski hinting u opcijama za generisanje fontova? A optički razmak? Jesi probala da snimiš font u razičitim formatima? Pozdrav.
Mileva8819 Posted February 28, 2016 Author Report Posted February 28, 2016 Hvala, pisala sam mu, nije jos odgovorio ali sacekacu
Mileva8819 Posted February 28, 2016 Author Report Posted February 28, 2016 Da li ti je uključen automatski hinting u opcijama za generisanje fontova? A optički razmak? Jesi probala da snimiš font u razičitim formatima? Pozdrav. Cao, hvala na odgovoru! Autohinting nije bio ukljucen pa sam promenila to, a sto se tice optickog razmaka, mozes li mi reci gde se to podesava?
Mileva8819 Posted February 28, 2016 Author Report Posted February 28, 2016 Malocas kada sam ganerisala font izaslo mi je ovo obavestenje: Kerning data was modified in this font. Kern feature must be updated to reflect changes in class- based kerning.Do you want to rebuild kern feature? Ovo nije prvi put da se pojavljuje. Utice li to na ovaj problem?
Recommended Posts