Jump to content

Manastiri u Srbiji


bek
 Share

Recommended Posts

Da internet nije samo mesto za razbibrigu dokaz su i mnogi, da tako kažem ozbiljni sajtovi, koji se trude da neguju one prave vrednosti. A jedan od takvih sajtova je sasvim sigurno i http://manastiriusrbiji.com/ koji smo pažljivo gradili, želeći da sačuvamo od zaborava različite istorijske, te manje ili više poznate činjenice o pravoslavnim svetinjama.

 

Vodili smo računa da obuhvatimo ne samo manastire koje se nalaze na teritoriji Srbije, već i one koji su smešteni u susednoj Hrvatskoj, Crnoj Gori, ali i Bosni i Hercegovini, uz neizostavnu priču o jedinoj srpskoj svetinji, ali i teritoriji u Grčkoj - manastiru Hilandar na Svetoj Gori Atonskoj.

Pored istorije, arhitekture, te čuvenih ikona i fresaka u srpskim svetinjama, u našim tekstovima možete pročitati i različite zanimljivosti o našim manastirima, ali i dobiti informacije o tome kako da uspostavite kontakt sa bratstvom ili sestrinstvom bilo kog od opisanih manastira Srpske pravoslavne crkve i ostalih pravoslavnih manastira.

 

Vrlo često sa ponosom ističem da su se naši saradnici koji su zaslužni za sadržaj samog sajta dodatno potrudili kako bi posetiocima olakšali samu posetu našim manastirima bez obzira gde se oni nalazili, pa tako na našem sajtu možete pročitati i kako da stignete do određene svetinje, što će vam sasvim sigurno biti od koristi kada odlučite da je posetite.

 

Ukratko rečeno, potrudili smo se da navedemo sve one podatke koji će vam koristiti u bilo kom smislu, bez obzira da li želite da krenete u posetu nekom srpskom pravoslavnom manastiru ili, jednostavno želite da saznate ko ga je i kada sagradio ili kakve se sve legende vezuju za njega. Nadam se da ćete i vi uživati dok budete čitali tekstove isto onoliko koliko smo mi uživali dok smo ih stvarali!

Link to comment
Share on other sites

Mislim da bi ime "ManastiriSrbije" bilo bolje od "ManastiriUSrbiji", jer su u pitanju dve reči, a ne tri. Možda čak i manastiri.rs, a onda u opsiu sajta da bude Manastiri u Srbiji, jer com domen, iako standard, ne odgovara baš temi sajta.

 

Dizajn je vrlo siromašan, tačnije, nema ga. Izgleda kao "dump" neke baze. Za samu bazu, pohvale, jer je opširna.

 

Zelena boja je malo promašena kao boja teme. Meni bi prva asocijacija na manastire bila tamno crvena, plava ili neka zlatasta. Možda staviti i neku boju u pozadinu. Ako se sećam dobro, ranije je sajt SPC-a imao tamno crvenu pozadinu, sada je nijansirana plava.

 

Bilo bi lepo staviti logo koji će biti malo moderniji, kvalitetniji, konturu nekog prepoznatljivog ili najstarijeg manastira ili nešto sl.

Link to comment
Share on other sites

Pozdravljam napor, ali angažujte nekog da vam uradi dizajn, pošto je ovo potpuno promašeno. Zelena boja se više vezuje za islam, minimalizam potiče sa dalekog istoka a ne sa našeg podneblja. Sve ove slike bi trebalo bolje i preglednije složiti. Temu prevedite potpuno na naš jezik, ovaj miks engleskog i srpskog nikako nije dobar. Dajte lektoru da pregleda tekstove.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...