Frikou Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 Da bio je matcap a zaboravio sam da svetla ne rade na matcap materijalu vec samo na standard Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 m'bre..... otvoris sliku s lepo u fast stonu ( na primer ), podeseis shadows, highlights, gamu, level, pogolicas curve :rolleyes: ne treba ti ni fotosop, svaki image viewer ima osnovne alate. Prosli render sam skinuo i prosvetlio malo da vidim sta vidim <_< Ovaj necu, racunam da ces do jeseni da postavis final.... Ozbiljno, vec sam mislio da si ga zabatalio, bilo bi steta. Ne znam zasto koristis matkap kad kolorises, vecina koristi skin sader, postoji i nekoliko drugih Zbro ima par finih http://luckilytip.blogspot.rs/ , bolje se vidi sta radis. Odustao si od sarenih cvetica i gljiva...ove puzavice po njemu nagovestavaju da je zastao da razmisli... na vek ili dva :) Jesi li za travu koristio fiber mesh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 E imaju gljivice ali se ne vide od trave a zao mi da travu sklanjam,da puzavice sui tu da bas to prikazu da je on tu vek ili dva,ma vise necu da koristim matcap,a i renderovacu ga u keyshot-u,dobar je za render A skinshader je za ljudsku kozu a ovo ej drvo nema tu subsurafce scateringa puno a u keyshot mogu da postavim svetla koja zelim i mogu da roknem bilo koji shader na vec pripremljen Polypaint UV tako da ima tu dosta stavrcica da se uradi,super je programcic. Samo ima jedna zackoljica,a to je sto sam drvo radio kao vezbicu od lopte do neke ideje (kao dynamesh zezanje bez skica,straight from the head) i sada ne znam da li ce UV biti dobar?? Nemam pojam kako bi uradio UV za zemlju sa sve lijanama koje mu se penju sa zemlje na noge??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuckyBug Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Za te lijane i sl je suludo koristiti neki precizni uv, ili ptex ili automatic uv mapping pa paint u mari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Pa nema skin sader sam po sebi SSS, koriste ga zato sto je lepoooo beo ( prvo obojis modelMRGB ) i onda peglas dalje. Zbro je napravio par materijala bas za kolorisanje, svi su beli kao osnova..... matkap je taman osim ako ga ne modifikujes i vara te, kad promenis materijal sve boje izgledaju drastiћno drugacije. Nisam slao modele direktno u Zbrush ( nemam bridge ), ali koliko znam kejsot ti automatski daje materijal najslicniji onome u Zbrusu, na primer metal ce izgledati kao metal, plastika ce imati otprilike isti sjaj itd. koza ce izgledati kao koza (samo to je vecinom quad shader, tesko modifikovan, sa ukljucenim SSS/wavx previevom )zato svejedno moras da promenis materijal pre exporta.... mozda i gresim, nek me neko ispravi.... Travu mozes malo da sa move brus razgrnes a glive i cvece podigni i skaliraj, cisto da ima malo veselih boja, ili ih ukini totalno, ako se ne vide samo ti produzavaju render, istu 'leba a ne rade nista <_< Jesi video ovo, odlicno a jos i frrrr https://pablander.selz.com/ da imam paypal poslo bi mu pifo, ladno :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted May 30, 2016 Author Report Share Posted May 30, 2016 Evo keyshot lepo prihvata mape brsljana (brsljane i travu radi sa fibermesh) tako da za njih nema nekih posebnih podesavanja...ali ja sam se pitao za drvo kako cu da radim uv,mislim znam ja to da radim u zbrush ali malo ce mi biti teze sa svim tim grancicama i u tom pognutom pokretu Ali malopr sam gledao za lightcap neki tutor u principu je to na foru ako cu da renderujem u zbrush moracu da podesavam svetla zbog metrijala itd,isto tako u keyshot-u,ali keyshot je meni laksi jer sam vise maher za modeling nego za rendering A i videos am ovo samo sto ovo sve mozes sam da odradis i da nadjes mozda slicne tutore samo ono free Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Pa, jesi ga malo zakomplikovao... dobro takav je model. Uh, ako si jos u dinamesu, mislim nisi uradio Zremes ranije tako da imas low poly to moze da bude problem. Mada neznam, probaj da ekportujes bez UV, mozda kejsot prepozna poly paint ili probaj automatski UV, izgledace cudno ali bi trebalo da posluzi, kasnije uvek mozes da popravis u Fotosopu ako se budu videli simovi na renderu..... UV skeniranih modela izgleda katastrofa, u renderu se ne vidi, ako ti to nesto znaci. Ako imas subdivizn levele onda je lako.... napravi poligrupe i uradi uv u Zbrusu ili exportuj low poli model u neki3D softver u radi semove gde mislis da treba i najobicniji flat UV, to vrati u Zbrush i kopiraj taj UV na model. Meni je to radilo, onda koristeci postojece simove ponovo uradis UV u zbrsu, poly paint bi trebao da ostane netaknut.... valjda. Jos uvek vecinom koristim R6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted June 1, 2016 Author Report Share Posted June 1, 2016 Evo ovo bi trebalo da bude final.renderovao sam ga u zbrush jer mi je cimanje da se zezam sada sa UV i ono kao neka kompozicija u photoshopu,meni se ovo svidja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted June 4, 2016 Author Report Share Posted June 4, 2016 Ovako ej trebao da izgleda Dzin iz prvog posta,tj pokusavam da mu dodam masu,ali nemam pojma anatomiju,a i prica ide ovako gladan je pa ce da juri neku kokosku :D C&C uvek dobrodosli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted June 5, 2016 Author Report Share Posted June 5, 2016 Smaram a? Alekba hvala za pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted June 5, 2016 Report Share Posted June 5, 2016 ^ kul :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 14, 2016 Author Report Share Posted July 14, 2016 WIP ovo ce biti zeznuto zbog sirokih rukava,a i mislim da je bolje bez smeska.naravno obrve,brkove radimsa fibermesh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 18, 2016 Author Report Share Posted July 18, 2016 Zajebano je modelovati odecu jos ovakvi siroki rukavi,komentari i kritike dobrodosli Link to comment Share on other sites More sharing options...
creaton Posted July 22, 2016 Report Share Posted July 22, 2016 lepo napreduje model, samo promeni ovaj crveni shader u sivi ili neki clay, lakse ces sagledati formu (bar meni smeta ovaj default shader..;) kod odece pazi na flow fold-ova, ima ih vise gde se ruke i noge savijaju, sve manje sto si dalje od prevoja, i naravno gravitacije je uvek uprisutna...:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 24, 2016 Author Report Share Posted July 24, 2016 Hvala creaton na savetima :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 Novi WIP ali ovaj put ga radim bez zsphere kostura picim odmah na dynamesh,pa me zanima sta mislite?? Pokusavam nesto kao Danny williams Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted August 1, 2016 Author Report Share Posted August 1, 2016 Novi wip a dvaput sam zapocinjao ajmo komentari kritike... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 ... paaaa prva kritika ti je sto se predomisljas ko mlada :huh: Svidja mi se koncept i kako ga radis, kad ga radis :mrgreen: . Odlucio si se za troprstu varijaciju.... tja, pomalo se vec odustaje od toga, kad izrenderujes 3D model, nekako cudno izgleda lik sa 3 prsta, ma koliko stilizovan bio ( il' bar meni to bode oci ). PS. kad sam prvi put video koncept na keca me je podsetio na "čistača" tj. Lao Cea iz Disksvet serijala. Ne znam da li si citao neku od knjiga, taj mali vrag je neopišljiv. Razmisli o tome da ga odradis kao fan art. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted August 2, 2016 Author Report Share Posted August 2, 2016 Znači ja ću vas zamolitit da me razmete da je to navika da radim tri prsta :D... Šalim se možda ću i promeniti, pokušaću tako, ali ceo život crtam tri prsta,i ne nećkam se radim i druge stvari učim maju itd.Diskworld nisam čitao te i ne znam na koga misliš... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted August 2, 2016 Report Share Posted August 2, 2016 Uh, Disksvet nisu knjige... to je religija, m'slim ljudi ih obozavaju do imbecilnosti :lol: Kako god, preporucujem ti, nekako imam utisak da bi ti legle. Postoji gomila fan arta po toj temi, mada imam utisak da su cistaca pomalo zaobilazili... sto nekako deluje logicno uzimajuci u obzir ko je on. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted August 7, 2016 Author Report Share Posted August 7, 2016 Evo ga sa pet prstiju i polypaint :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted August 19, 2016 Author Report Share Posted August 19, 2016 Ovako bi trebalo da izgleda kostim ali bi mi pomoglo ako neko ima bolju ideju,nacrtao sam jedno njih pet i ova mi je za sada najbolja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted August 19, 2016 Report Share Posted August 19, 2016 Bice ovo kul, kaci :). Dobro izgleda ovo sto planiras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frikou Posted August 20, 2016 Author Report Share Posted August 20, 2016 Hvala Abi evo ga apdejt i ja mislimda cu da radim ovaj kostim Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 lepo, ali da ti nije taj braon kais malo suvise iskosen.... jedino da dodas jos jedan preko ramena koji bi ga drzao u tom polozaju. Na jedu od podlaktica bi mogao da dodas nekau genglu... nesto. Mozda neki oklop od pruca kakav ili nesto slicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts