Jump to content

Zbrasovanje

Frikou
 Share

Recommended Posts

imas podesavanja, eksperimentisi malo... mada uvek je zeznuto, gledao sam imajstore kako po par puta izvlace, mnogo lako se naguzva :lol:

Zato sam ja lenjav kakav jesam osmislio da napravim duplikat modela ( ukljucim samo delove preko kojih prelazi kais napr ), uradim dinames ako je potrebno da spojim vise subtolova, napravim samo jednu poligrupu. Ondak secnem model tamo kuda prolazi kais sa slice vodeci racuna da secnem bas tamo kuda treba da prolazi kais, lanac, crevce tako dobijem 2 poligrupe sa linijom gde treba da ide kais..... u stroke meniju odem na >curve functions>frame mesh.... ona samo izaberem cetku, kliknem i pustim ZBrus da obavi posao :lol: nema akanja sa pomeranjem, uvrtanjem.

ako nisi sfatio ovo moje zbrda zdola, evo ti slika, default model, spojen u jednu poligrupu a onda podeljen u liniji struka, meni bolje nego shift+drag metod.

https://i.imgur.com/FDMR9Ze.jpg

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...

ne znam dal' je problem u tabli ili drajveru, ponekad oce da brljave... kako mi rekose wacomasi, kako god okrenes drajver koji dobijes uz tablu najbolje sljaka. Inace ima jedan program na kome moja rondjava Genius-alna tabla radi iako je 64bit.

Neopevano bolje od polipainta :)

https://i.imgur.com/PcBarQT.png

PS. dobro ti ide... koji materijal koristis ?

E bojim sam teksturu sa polypaintom a malo spotlight uzeo mape sa total texture diska...sve je uglavnom bez ikakvih tutoriala...a ja mislim da je olovkica otisla jer.moram da je pritisnem.ko sivonja da bi nesto uradila,doduse ovo je wacom volito iz 2006

@ Alek

ja nikako da se prebacim na 3d coat. Od Mudboxa me boli glava vec neko vreme..toliko los painting sistem. Sve je kul dok se radi sa jednim layerom, sa vise krece agonija. Svaki brush stroke pun artifakta...uh iznervirah se. Ne znam da li sam jedini sa tim problemom..

btw kakav je learning curve za 3DC? Zanima me samo teksturisanje...

btw probao sam ga pre par meseci, i odusevio se kako sve ide lagano..

@ M.DJ, nema tu nikavieh curvi, sve nevine i postene ^_^ odes na njihov YT kanal https://www.youtube.com/user/PILGWAY3DCoat/playlists odgledas sta ti treba i krenes da radis, samo tako. Pogotovu sto imas dosta iskustva sa drugim programima.

Odlicna integracija sa fotosopom, pogledaj https://cubebrush.co/mb/products/211 korisno cak i ako ne koristis 3DCoat. Do sada nisam koristio nista osim fotosopa, Polypaint-a i Body paint-a , ostale softvere sam pogledao cisto informativno, par demo videa ( mudbox, Mari, DDo, Supstance... ), tako da ne mogu da sudim, ali meni nekako lezi iz prve

A i brz je, na onom skrin sotu je AO lejer odozgo u multiplaj modu... 3DCoat ga je sracunao za nekih 10 sekundi za 4k mapu. Video sam da neki koriste zilion lejera i opet sve fercera kako treba.

@ Frikou... znam kako je, treba ti 500-700€ predpostavljam <_< Nego, izvini na dosadi... predpostavljam da si pokusao da nastelujes pritisak u Zbrasu i preko tablinog softvera? Ako taj tip table ima gumicu probaj da radis njime, znam neke koji samo tako crtaju ( ne pitaj me zasto ). Sam da prckas..... znas otvarao sam moju olovku, a jedan drugar je od svog intiusa na jednmo kraju olovke napravio potpuno funkcionalan Inkling ( luђak :lol: ), ali ne bih ti preporucivao... jednako tako nece ti dugo trajati ako nastavis da ores sa njom. Drajvere sam ti spomenuo zato sto oce Wacom da prolupa, a neki koji koriste starije table tvrde da prvi drajver koji su dobili uz tablu najbolje radi, ovi novi su sr@nje. Probaj da reinstaliras drajver, samo proveri da li je sve proteklo kako treba jer i tu ume da zezne.

Nema veze za off ja se isto zanima za 3d coat al ovde cu da probam sa plypaint pa omda render u ovom keyshotu,pa cu da vidim dalje...elem sto se tice olovkice mozdaaa je previse uvucena srce.olovkice ali naoo drdanja po tabli ona krene normalno da radi,mozda i jeste drajver ja sada nemam original drajver...

A imam nameru da kupim ovaj wacom one medium za osam hiljada ne znam koliko je ok za zbrush

kol'ko para tol'ko muzike, 1024 nivoa pritiska i mala rezolucija.... <_< sta da ti kazem, znas i sam... sirotinjo i bogu si reska itako to :mellow:

promace mi ovde na zoni oglasima intous M za 200€ , e, gonade sam teo da 'izedem.

• 2 weeks later...

Simpa je skroz, za sledeci rad probaj da dodas neko svetlo, makar i rim light i da malo obogatis sitnijim a izrazeniji mdetaljima ( neki delovi su suvise smooth fali mi malo jacih prekida ali strateski paniranih ne all over the place ).

Happy Franquining.

ma joook dodaj ti jos a onda cist UV, mol'cu lepo ^_^

zezam se, u stvari bi tu moglo jos koja sitnija, sto kazu second, thrd pass. Kontura mi se svidje, sad samo detalji, koji list, mahovina, mozda i koja pecurka. Dobar kompanjon za gljivuljka. Sto ne probas da napravis travnato zemljiste sa fiberom + malo skaterujes grancice i opalo lisce za sumski patos.

• 3 weeks later...

10FlDOf.png

Novi update,sada em nervira sto je sve tako tamno,a da ga ponovo farbam me bas mrzi,elem to cu renderovati u keyshot pa cu tamo da postavim svetla elem jel treba jos ovog brsljana na njemu ili da sada radim samo grancice??