Jump to content

Zbrush radovi

ZecM
 Share

Recommended Posts

@ frikou, a jel' ti znas koji je to konj na slici?

Postoji toliko sorti da im se broja ne zna, Neki imaju kratak zdepast vrat sa malom ili ogromantnom glavom, neki imaju toliko dugacak i tanak vrat da prosto ne verujes da se neko nije poigrao fotosopom. I meni je vrat cudan, no to zavisi od reference.

Pokojni A. Hecl je bio velemajstor anatomije ( pa ipak je non stop studirao anatomske atlase i svake godine u zoo vrtu crtao zivuljke ), mi ostali smrtnici zavisimo od referenci. Prometices da je na ovom dijagramu vrat nesto kraci i deblji, postoje i drugi na kojima je duzi i tanji, velicina glave takodje varira.

http://i.imgur.com/IRbV9LO.png

Postoji toliko sorti da im se broja ne zna, Neki imaju kratak zdepast vrat sa malom ili ogromantnom glavom, neki imaju toliko dugacak i tanak vrat da prosto ne verujes da se neko nije poigrao fotosopom.

+1

Sećam se da sam svojevremeno gledao emisiju Konji ponovo jure i da je bila reportaža o nekoj trkačkoj vrsti (ne sećam se imena) I sam sam bio začuđen koliko mu je vrat bio dugačak u odnosu na konje za koje sam do tada znao.

@ frikou, a jel' ti znas koji je to konj na slici?

Postoji toliko sorti da im se broja ne zna, Neki imaju kratak zdepast vrat sa malom ili ogromantnom glavom, neki imaju toliko dugacak i tanak vrat da prosto ne verujes da se neko nije poigrao fotosopom. I meni je vrat cudan, no to zavisi od reference.

Pokojni A. Hecl je bio velemajstor anatomije ( pa ipak je non stop studirao anatomske atlase i svake godine u zoo vrtu crtao zivuljke ), mi ostali smrtnici zavisimo od referenci. Prometices da je na ovom dijagramu vrat nesto kraci i deblji, postoje i drugi na kojima je duzi i tanji, velicina glave takodje varira.

http://i.imgur.com/IRbV9LO.png

Eto nisam znao da imaju razlicite sorte konja i da im varira vart i glava itd. ja sam mislio na konja kao konja,univerzalnog konja...ali ok ako je vec covek modelovao neku posebnu sortu mozda je trebalo da to napomene hm?

Ipak meni su glava i vrat veci od trupa,izgleda cudno...

Madamboustne Ides na Pixologic site(ovde naucis osnove),you tube(tamo imas gomilu tutorijala za zbrush),onda cak anpinterestu imas u slikama neke hinotve pa cak ivdeo tutorijale...uglavnom ces sam sve nauciti isprobavajuci,eksperimentisi...

Madamboustne Ides na Pixologic site(ovde naucis osnove),you tube(tamo imas gomilu tutorijala za zbrush),onda cak anpinterestu imas u slikama neke hinotve pa cak ivdeo tutorijale...uglavnom ces sam sve nauciti isprobavajuci,eksperimentisi...

Frikou, hvala na odgovoru i savetu. Kao sto kazes pogledacu Pixalogic sajt i you tube koji sam nepravedno zapostavio. Pa ce onda doci i dan kad cu naci posao u 3D-u. <_<

[TOTALNI OFF] Toliko konja oko nas, na bitnim, čak i na vodećim pozicijama, a mi, ne znamo dovoljno njihovu anatomiju. SRAMOTA! [/TOTALNI OFF]

t@urus

[relativni OFF]

Dozvoljavam sebi da se javim i da ulozim protest zbog ponizavanja konjova. :lol:

Sa tim sljamom i fukarom bez pemca koja nas jase vec dugo, smenjujuci se, ja ne bi poredio plemenite zivotinje konje. Jer, tu rec je o raznim imbecilima i inim bacilima tj. soju opakih parazitskih nametnika! <_<

[/relativni OFF]

Sto se tice anatomije konja, to je vrlo komplikovana stvar, jer ima mnogo razlicitih sorti, od patuljastih preko trkackih (samo za sport) pa do snaznih teskih radnih konja. Varijacije u anatomiji su velike, skoro pa slicno kao kod kucica, tako da verujem da navedeni rad ima uzorak i u realnosti, pa su kritike po tom pitanju preostre, zbog velike varijacije u izgledu pojedinih sorti.

• 2 weeks later...

:D eh ljudi hvala na komentarima :) ako nista uveseljava me da sam vam dao temu za raspravu. Model jeste radjen po referenci i bas zato sam postavio clay model sa obe strane kako bi videli bolje detalje i proporcije, no nema veze. Anatomija je tema koju treba uciti konstantno, uvezbavati i proucavati i cak nikodkoga od nas nije ista. Prihvatam sve konemtare i kritike jer smatram da na njima covek samo moze nauciti jos vise.....

• 6 months later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...