KerimPaucina Posted November 7, 2015 Report Share Posted November 7, 2015 Od bicikla? od petardu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Odvezes 1400km od Beograda do Zeneve autom punim opreme, cirka 15k eura vrednosti, istovaris sve, namestis 5 blic glava, sve modifikatore, postavis scenu i onda shvatis da ne mozes da ukljucis nijedan kabl jerbo je standard za uticnicu drugaciji... I onda se setis da si ostavio sve produzne u studiju. Onda odes u Fucs i istreses 100chf za 5 adaptera shuco2swiss a fotkanje nije ni pocelo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Saznaš da živiš u gradu u kome tadašnji pretedent za mjesto gradonačelnika / sadašnja gradska uprava ima više razumjevanja za lokalnog lera, nego u projekat u koji je do tog momenta spaljeno 5000 eura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikri Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Procitaj podnaslov teme :D....naravno da ima raznim debilnih stvari koje nam idu na ovu stvar, al to i nije do nas. U podnaslovu lepo kaze, propusti prilikom koriscenja fotoaparata :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 gde ne kažem da projekat nije imao za cilj upotrebu kažiprsta desne ruke :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djole.d Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Krenuo letos brodićem na Paxos. I na pola puta skontam da je kartica ostala u laptopu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Nikad mi se nije desilo, imam vise komada od svega sto je bitno a vadi se iz torbe, bas zato da ne bih razmishljao o tome... Link to comment Share on other sites More sharing options...
majov Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 Kad das svakom da ti cacka apratat, pa ti svasta nesto promeni... Vrhunac, odes da slikas, super sve, u medjuvremenu padne mrak i aparat odjednom nece da okine, ne moze da fokusira. Pali/gasi aparat, ides kroz meni stavku po stavku... U onom haosu, ne znas gde ti je zadnjica a gde glava, razmisljas da l ga tresnes o patos ili olupas sebi o glavu i nakon nekih 20 minuta shvatis da ti je taj neko iskljucio pomocno ic svetlo na blicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 za kartice imam fantasticnu foru: 1 - kada dodjem kuci UVEK SVE istresem u komp 2 - NIKADA ne formatizujem kartice osim na terenu u aparatu, pošto su - 1 - istrešene na komp 3 - koristim KATA neck strap koji ima dva džepa za kartice: levi - PRAZNE (dalje od slota) - desni - PUNE (uz slot) 4 - kada dodjem kući, 1 za čačkače: 1 - NIKADA NIKOME NE DAJEM APARAT DA ČAČKA MENI. Ok je "uuuu d800", EVO TI, stavi, SVOJU karticu i ne čačkaj MENI. nakon što se neko izvadio svoju karticu, vratim ISO, fokus, program, tip fajla na "moja podešavanja" za baterije: 1. Kada dodjem kući: SVE BATERIJE korištene tog dana idu na punjenje 2. kada se snima ozbiljno, SVE BATERIJE DVA DANA PRED SNIMANJE IDU NA PUNJENJE Link to comment Share on other sites More sharing options...
artfocus Posted November 8, 2015 Report Share Posted November 8, 2015 U "filmsko doba" rađena 25-godišnjica mature, srećno vreme, četvrta dorada na 300 i kusur ljudi... U žurbi dodam jedan aparat burazeru ne stavivši novu rolnicu a sa drugim trk do radnje da se odrade veći formati za neke grupe. Burazer samo prihvatio aparat i nastavio da škljoca a ja pomislih - pa proveriće valjda... Epilog - posle 39-og "snimka" burazer se požali da nešto nije u redu, uzeh da pogledam i u onolikoj gunguli čuh kako mi srce lupa. Pola ljudi već otišlo. Kako znoj ume da bude hladan pa to je čudo jedno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gtk_marko Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Na tezgi prebacio karticu iz sonija u nikon, a aparat na neki fazon pobrisao samo zadnjih 100 slika sa šutinga. Platio frizuru, šminku i čaj poslije ponovljenog tog dijela šutinga (jbg jako važno kao). Kasnije taj "novi" šuting dam momku na 64GB usb 3.0 i on ga izgubi (usb, slike je prebacio). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KerimPaucina Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Je l' se racuna kad prospes ulje iz kanidla po rancu sa opremom nakon sto ustanes is cuceceg polozaja? Cucao sam dok sam vadio opremu, samo da razjasnimo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Milos Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Fotkam u studiju sa jpeg ostavljenim u podesavanjima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seac sub Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 prvi CPL posle 100 "važnijih" kupovina - izdržao samo probu... spletom čudnih okolnosti (žena i njeno sređivanje...) odleteo kroz prozor.... posle popizda, kupovina drugog CPL-a (kupovina br. 102). Izdržao celo letovanje... Poslednjeg dana "utisnuo" se u navoj na 70-200. Dva meseca mi je trebalo da nađem način kako da bezbedno oslobodim 70-200. CPL ima neku lošu karmu kod mene... čekam kupovinu br. 303 za sledeći CPL, da se karma malo razblaži. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Fotkam u studiju sa jpeg ostavljenim u podesavanjima. Dođem ujutru sa planine da bih ustanovio da sam na teleskopu koristio takođe JPG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Punila se baterija za aparat celu noc, stavio ih u aparat i otisao da fotkam neko krstenje...dodjem do crkve i sacekam ljude, vadim aparat, kad ono baterija skroz prazna, a rezervnu nemam...na kraju sam fotkao samo u restoranu, i nisam hteo da naplatim...toliko sam se potresao, da od tad imam par sedih u kosi...odmah sam kupio rezervnu bateriju... Stigla 35ica f1.8g fx...posle 2 sata, crkne zavesica na d600 na 45k okidanja, a sutradan 2 i prekosutra jos jedno fotkanje, dobro je, pa imam super kolege, koje mi uvek izadju u susret... Fotkam sa eksternim blicem u tamnijem prostoru i odjednom mi af assist lampa ne radi...mislio sam da je crkla, a ja ustvari prebacio af na continuous... Link to comment Share on other sites More sharing options...
-NJS- Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Sad da sam guru rekao bih ti da pređeš na C, al' onda bi ti otpalo ogledalo usred nekog venčanja kakve si sreće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unique93 Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Ja se nadam, necu da baksuziram, da me maler prosao... :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salauka Posted November 9, 2015 Report Share Posted November 9, 2015 Dam Abdiju nesto aparat svojevremeno da proba,nisam ni gledao da je u trazilu promenio dioptriju :) Sutra uzeh aparat,sve lepo radi,potvrdjuje fokus,a slike u trazilu mutne. Bio sam u zescem tripu :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
puckons Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 uuuu, da to je i meni ćerka uradila upravo kad sam uzeo nov objektiv i izašao da probam, odlepio sam bio totalno Link to comment Share on other sites More sharing options...
NShappy Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Dam Abdiju nesto aparat svojevremeno da proba,nisam ni gledao da je u trazilu promenio dioptriju :) Sutra uzeh aparat,sve lepo radi,potvrdjuje fokus,a slike u trazilu mutne. Bio sam u zescem tripu :D Ma! Abdee! On je bre formatirao tuđe kartice. :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Ne znam dal je propust u koriscenju aparata kad izgubis karticu sa oko 8 giga .jpg fotografija, ali nikad zapamtite nikad nemojte uzimati zenin aparat zajedno sa karticom na kojoj su neke njene fotografije, pa makar vas poslala i deset kilometara u servis da ga odnesete na popravku. Edit, sad se setih 99% fotografija iz ruke mi curi 1-2 stepeni u desno, nijedna u levo, uvek kada se ne potrudim da debelo razmislim o ravnom horizontu ili da okidac pritisnem najneznije moguce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 prebaci ga u drugu stranu zarad ravnoteze? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivica Su Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Edit, sad se setih 99% fotografija iz ruke mi curi 1-2 stepeni u desno, nijedna u levo, uvek kada se ne potrudim da debelo razmislim o ravnom horizontu ili da okidac pritisnem najneznije moguce. Nisi jedini...meni se to dešava kada se trudim da ravno ufotkam neki pejzaž na kojem se vidi horizont. Obično duboko udahnem, po fokus tačkicama proverim da li je sve u ravnoteži...okinem....i gle, krivo udesno :D Kada ne pazim, kada fotkam ljude ili bilo šta slično, obično je sve manje više ravno (sem ako namerno ne krivim). Krivim upravo onda kada obraćam pažnju na to...naravno lako se to ispravi, ali nervira... Što se tiče lapsusa, klasika, kartica, i možda prazne baterije...mada mi se i jedno i drugo desilo samo jednom. Naučio lekciju i sad uvek imam rezervne...srećom ništa ozbiljno nije bilo u pitanju....jednom mi blic crkao u sred posla :( ...sada i to imam u rezervi. Eh da, već dva puta mi se desilo da mi je na objektivu prekidač bio na manuelnom fokusu (valjda sem zakačio prstom dok sam vadio iz torbe)...fotkao u mraku i uopšte nisam kroz tražilo primećivao da ne fokusira...srećom brzo sam skontao i nije baš puno fotografija propalo. Dužina ekspozicije...u sred bela dana, ali unutra, u mračnim prostorijma fotkam sa 1/60 i iso 800 i blicem, u trenutku neko ulazi na kapiju, izletim napolje, spustim iso na 100, iz M prebacim u S, ali nastavim da koristim 1/60 (i sigurno nekih f16). Link to comment Share on other sites More sharing options...
artfocus Posted November 10, 2015 Report Share Posted November 10, 2015 Dužina ekspozicije...u sred bela dana, ali unutra, u mračnim prostorijma fotkam sa 1/60 i iso 800 i blicem, u trenutku neko ulazi na kapiju, izletim napolje, spustim iso na 100, iz M prebacim u S, ali nastavim da koristim 1/60 (i sigurno nekih f16). U1 i U2 modovi su lek za tu glavobolju... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts