Jump to content

Stock 3D models - korisna statistika

Labicko

Recommended Posts

Fina ideja za ovaj pretrazivac samo sto ne funkcionise najbolje. Ne daje sve modele, to jest imas jedan te isti model na nekoliko sajtova, po razlicitoj ceni naravno, a on ti pokaze samo jednom taj model i to onako random. Moguce da ima jos neke greske ali sam ovo odmah uocio.

Bilo bi dobro da ovo funkcionise bolje, kada mi treba model da vidim odmah sa kog sajta mogu da ga dobijem po najnizoj ceni. Ovako mi nista ne znaci.

Fino je znati za ovu statistiku, samo nesto me tu kopka. Tu i tamo sam pogledao na turbolignji i slicnim mestima modele, vecinom je ponudjeno vise formata, ALI, max v9, maya je vecinom 8-9, cinema R10-12 uglavnom starije verzije programa.

To je maltene pravilo da se koriste relativno stare verzije programa.

To je ok. ne apgrejdiju svi softver, samo ako neko radi modele u maxu na primer i koristi 2014,5,6 on koliko znam ne moze da snimi da to bude mnogo unazad kompatibilno, isto vazi za cinemu, ne znam za mayu, modo lightwawe. Onda znaci ostaje da izvezes modelpravljen u friskoj verziji i snimis u starom softveru koji cuvas samo za to :huh:

Mislim da nisu mislili tolko na stare verzije, jer taj ko koristi max od pre deset godina ne verujem da spada u potencijalne kupce. Ovde se naj verovatnije mislilo na to da model exportujes ne samo u jednom formatu vec u nekoliko (max, obj, 3ds, fbx ...).

Dosao sam do tog zakljucka gledajuci po sajtovima u kojim verzijama su radjeni modeli. Jednom prilikom sam citao o tome na drugom forumu, neki maRxisti su pricali o troskovima odrzvanja programa, tj. godisnjem haracu ( za cinemu je oko 1000 evrica maltene ), tako da preskacu kad mogu, valjda je za max bilo ako preskocis tri verzije placas punu cenu ponovo ako oces novu verziju. Viscorbel je jednom takodje pricao o tome kad je sa 2009 presao na 2012, bas da bi izbegao da ga ponovo ne oglobe.... za njega novi max nije doneo nista epohalno, ali sila boga ne moli. Cak ni veliki studiji koji imaju kintu ne apgrejduju svake godine sve licence, cak sta vise.

Sto ce reci, ne snimati u najnovijoj verziji...... Gofnarska posla, nema razloga da obican model ne mozes da otvoris u starijoj verziji, fotosop ima tu foru da se maximizuje kompatibilnost.

da ne ovaram novu temu.... nadam se da se ne jedis @Labicko sto uskacem.

Ehmmm, ko god je gledao sajtove na kojima se prodaju modeli mogao je da vidi gluposti tipa gofance za 40-50$ i slicno. Neki bas nemaju mere kada se precenjuju. Ali, ali moze li neko ovo da objasni, u cemu je fora, sta propustam... jel' idu pride 2 kile kokaina i Andzelina na mesec dana :mellow: mozda negde sitno pise pa mi promaklo.

http://waldemar-art.com/store/mariposa-premium-red-wine

a ima i jos http://waldemar-art.com/store?tags= .... mislem dojaja, raspon cena od 5 do 5000 evrica :unsure:

Cenu ti sam stvaras prema tvom misljenju i iskustvu. Ono sto ti mogu reci da kod ozbiljnih ljudi cena je poslednja stavka na koju se gleda.

Ja sam slican ovome sa flasom od 4k :) ali verovao ti ili ne mozes biti pet puta jaci sa cenom od konkurencije i sve jedno da imas vise prodaja od njih. Sve zavisi koju trzisnu grupu gadjas, za kog potencijalnog kupca si napravio model.

Opet ja nisam neko mnogo strucan za ovu temu jer ne radim modele iskljucivo za stock, ono sto prodajem je obicno nesto iz projekata koje sam vec odradio. I vise drzim te modele tamo kao reklamu za sebe nego da bi imao neku veliku mesecnu prodaju.

https://www.cgtrader.com/3d-models/sport-ho...ok-dollar-money

Selling 3D Models True Secrets of 3D

Book:

This is full version of Book. 33 pages of knowledge about selling 3D models online. There is also a free preview of this bundle available here:

Table of contents:

1. Preface

2. Who is this book for

3. How I started as a seller

4. How long it takes to make real money

5. Motivation as the key to success

6. Pros and cons of this business

7. List of all marketplaces

8. The best strategy for beginners

9. How to feel market demand (with examples)

10. Sources of inspiration for market demand

11. How to find a niche (with examples)

12. How to build your brand

13. Examples of the worst project decisions

14. How to quickly and effectively discover your bestseller

15. Mixed or specialized category content

16. How to manage the price

17. Lists of annual sales from all the marketplaces

18. My bestsellers, 60+ sales of 1 model

19. The method to check any artist's bestsellers and estimate his income

20. Interview with one of the sellers with huge income

..... ovo se nekako nastavlja na temu