Jump to content

C4d+Vray pokusaj


Adanos
 Share

Recommended Posts

Posle dva meseca igre sa Maxwell renderom kao amater usudih se da probam i Vray. Odusevljen sam brzinom i integracijom plugina u C4d. Alekba hvala mnogo na nagovoru :D Mislim da se necu skoro vracati na Maxwell iako ima fenomenalnu bazu materijala, a preview mu je fenomenalan. Za sada koristim teksture sa maxwellovih materijala za pravljenje Vray materijala.

Posle par dana usputnog ucenja Vray-a uspeh da sklopim priloženu sliku. Mexwell render time iste scene ide i do 4-5 sati sa svim optimizacijama, dok Vray zavrsi za 30-45min. Solidrocks je fenomenalan, ali moram jos malo da ga cackam da bih uspeo da izbegnem sve zamke sa njim, a postignem optimizovanije vreme rendera. Vecinu materijala sam sam pravio, dok sam svega par skinuo sa sajta.

Oduševljen sam sa modeling sistemom u Cinemi, gde se svaki modifikator i deformator objekata može menjati u bilo kom trenutku sa trenutnim rezultatima. Poskidao sam gomilu plugina, veoma prijatno iznenadjen kakvih odlicnih alata ima dostupnih.

Kompozicija nije nikakva, samo sam nabacao stvari da isprobam plugin.

Malo igre u Photoshopu, post DOF (jer se jos uvek patim sa pravilnom dubinom polja, a mnogo brže ide depth pass) zaprljan objektiv i hromatska aberacija pokusaj prvi XD

Vecina objekata je skinuta sa neta, dok sam neke stvari modelovao sam u c4d po prvi put (edison bulb).

Svaka kritika je dobrodosla.

Hvala unapred

 

P.S. Zavrsavam i neke outdoor scene pa cu ih okaciti.

post-35138-1446287008_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

.... pa kad si me vec okrivio za nagovor, aj' da ti bacim jos koji :P

Za Vray idi na http://www.vrayforc4d.net/portal/

to je pocetna strana sa koje mozes da odes na http://www.vrayc4d.com/manual/booktree?q=booktree tu ces naci dosta example scena, materijala i neka indijanska objasnjenja sta i kako radi. Materijale mozes da skines na http://www.vrayforc4d.net/portal/materials/ , potrebna je registracija, al' nema frke. U principu kad ukapiras princip. lako ces i sam praviti ono sto ti treba.

www.josefbsharah.net/vrayforc4d-1-9-released/ odlican sajt, mnogo tutorijala, materijala, modela.

forum.vrayforc4d.com/index.php?threads/13988/ ima par zanimljivih stvari za procitati.

Solidrocks koristim sa oprezom, ako ga i koristim to je samo da vidim sta mi on preporicuje, uglavnom su mu setinzi nepotrebno prenapucani, pa zato smanjim tu i tamo ponesto, bez da se to nesto mnogo vidi.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...