AMomcil Posted September 2, 2015 Report Posted September 2, 2015 Nisam bas pravi fan grupe Metalika, ali jesam dobre rok muzike. Kada sam poziv od drugara koji je od fan kluba dobio dve propusnice za binu, nisam se puno razmisljao. Seli smo na motore i odvezli se do Bergena (oko 500 km od Osla). Pustili su jedno 100-ak fanova i poredjali ih u 4-5 redova direktno iza bine. To je izgledalo ovako (isecak iz zvanicnog videa sa sajta grupe): 0: Iskoristio sam priliku da ponesem foto aparat i uzivam u unikatnoj prilici da posmatram majstore na delu, prakticno unutar njihove "kancelarije". Evo nekih odabranih, a ostatak mozete videti ovde: Album fotografija sa koncerta 1: 2: 3: Basista Robert je cesto u pauzi izmedju pesama isao na masazu podlatkica. Videlo se da je u bolovima. 4: Kirk je delovao vrlo zadovoljno. 5: Lars takodje. Zvuk na bini nije bio bas najbolji jer je dolazio od monitora za kontrolu zvuka, ne od glavnog ozvucenja. Tu su stradali nesto vokali i solaze na gitari. Medjutim, bubnjeve smo culi direktno, na par metara od nas. 6: Ovde se vidi, a tek se i culo o kom se muzickom pravcu i zanru radi. 7: U sred pesme Dzejms uzima osvezenje. Radi se o obicnoj bomboni. 8: 9: 10: 11: 12: 13: 14: 15: 16: Pozdrav fanovima na kraju koncerta. 17: Pozdrav i do sledeceg puta.. Update: Dodati redni brojevi ispred fotografija.
RamOne Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Sjajno! Highlight za mene je da imas ove fotke i da si na kraju elegantno aparat vratio u dzep pantalona ili jakne i krenuo kuci umesto da vuces torbu pa foto opremu od 1kg plus :)
marelli Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Obozavam Metallicu uzivao sam do bola ...
Duh sa sekirom Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Odlicne, samo bez brojeva, ona jedna je mnogo dobra :D (crno-bela)
AMomcil Posted September 3, 2015 Author Report Posted September 3, 2015 ^ Dodao sam sada redne brojeve, lakse je za referisanje. Inace, sa vecim aparatom, sa objektivima, torbom i sl, ne bi mogao da udjem na koncert uopste, a kamo li na binu. Dozvoljeni su samo telefoni i kompakt aparati, a svi smo pretresani na ulazu. Siguran sam da sam koristio najnapredniji aparat (Sony RX100), dok je moj drugar poneo Olympus Stylus 1, isto dosta mocnog malisu. Ostalo su bili pretezno telefoni, uz po neki obican kompakt aparat. Fan grupu koja je izvukla propusnice na binu su okupili jedno pola sata pred pocetak. Podelili su nam svima bele majce posvecene bas ovom koncertu. Onda smo od coveka koji je sef obezbedjenja Metalike vec jako dugo dobili krace predavanje i uputstvo kako da se ponasamo. Nije bilo dozvoljeno unosenje ni hrane ni pica, nista se nije smelo drzati u ruci, osim telefona ili kompakt aparata. Dozvoljeno je bilo snimanje i foto i videa po volji, ali obavezno bez blica. Zabranjeno je bilo diranje clanova benda ili napustanje oznacenog podrucja. Ko hoce u WC moze, ali nema nazad.. Ono sto me je kod Metalike fasciniralo jos vise od vrhunskog muzickog profesionalizma je utisak koji su ostavili o sebi, onako ljudski. Sta god ko mislio o njihovoj muzici, mislim da su sigurno sigurno u top 10 aktivnih rok bendova i ogromne su zvezde na svetskom nivou. Ali na sceni su bili tako prirodni, vedri, nasmejani, ocigledno uzivajuci u onome sto rade. Imaju vrlo direktan odnos sa fanovima i pazljivo ga neguju. Imao sam za vreme koncerta dva fist-bump pozdrava sa Dzejmsom Hetsfildom, a par puta nam je jednostavno ostavio gitaru dok je otisao po drugu za sledecu pesmu. Sve to na uzas obezbedjenja i tehnicara, ali na veliku radost fanova.
yagodinac Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Vrhunski profesionalci. Ostavimo sad muziku po strani, ali nema ko od nas nije kao klinac po zilion puta slušao njihove stvari :) Tvoje fotke takođe odlične, pošto sam se isprva pitao čime su snimane i kako si prošvercovao DSLR...
DjordjeJ Posted September 3, 2015 Report Posted September 3, 2015 Odlične slike Aleksandre. Nisam neki fan Metalike, ali verujem da je neponovljivo iskustvo. A i RX100 se pokazao, u rukama pravog fotografa.
amaNS Posted September 4, 2015 Report Posted September 4, 2015 Tesko da je moglo bolje u tim okolnostima. Bravo :)
maxer Posted September 5, 2015 Report Posted September 5, 2015 Bravo Momčilo! A foto-aparat se pokazao na nivou DSLR-a ... Bravo i za Sony!
nidza Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Au, prva liga. Pravo dokaz da je mnogo važnije od ozbiljne opreme biti dovoljno blizu i znati iskoristiti ono što imaš u rukama. Da li bi mogao da se unese neki mali MILC sa UWA? Ne vidim EXIF-e, na kojim žižnim daljinama su najkrupniji kadrovi?
GoneShootin' Posted September 7, 2015 Report Posted September 7, 2015 Au, zavist i ljubomora. Dobri fotosi btw. Pozdrav iz Stavangera.
AMomcil Posted September 8, 2015 Author Report Posted September 8, 2015 Hvala svima na veoma lepim recima, znaci da nisam dzabe nosio aparat. Kako to cesto biva, odredjeno vreme sam zbog fotki zanemario sam hepening, ali sam se ipak prenuo na vreme. @nidza: Mislim da je moglo, uz veliki dzep. Drugar je uneo Stylus 1 koji je mislim tu negde gabaritima. Sto se tice ziznih daljina, evo nekih 35mm ekvivalnecija (a u zagradi i kad se uracuna krop). #1: 63mm (79mm) #2: 69mm #4: 96mm (167mm) #5: 100mm #7: 100mm (111mm) #8: 64mm (78mm) #9: 56mm (87mm) #10: 100mm (170mm) #11: 100mm #12: 29mm (33mm) #15: 100mm (150mm) #17: 28mm (37mm) Koristio sam znaci ceo opseg od RX100 (28-100mm), mada sudeci po selekciji mi je izgleda vise falilo duzine nego sirine. Imam dosta i sirokih kadrova publike ali me nisu nesto dojmili.
tehnickolice Posted November 8, 2015 Report Posted November 8, 2015 ^ Dodao sam sada redne brojeve, lakse je za referisanje. Inace, sa vecim aparatom, sa objektivima, torbom i sl, ne bi mogao da udjem na koncert uopste, a kamo li na binu. Dozvoljeni su samo telefoni i kompakt aparati, a svi smo pretresani na ulazu. Siguran sam da sam koristio najnapredniji aparat (Sony RX100), dok je moj drugar poneo Olympus Stylus 1, isto dosta mocnog malisu. Ostalo su bili pretezno telefoni, uz po neki obican kompakt aparat. Fan grupu koja je izvukla propusnice na binu su okupili jedno pola sata pred pocetak. Podelili su nam svima bele majce posvecene bas ovom koncertu. Onda smo od coveka koji je sef obezbedjenja Metalike vec jako dugo dobili krace predavanje i uputstvo kako da se ponasamo. Nije bilo dozvoljeno unosenje ni hrane ni pica, nista se nije smelo drzati u ruci, osim telefona ili kompakt aparata. Dozvoljeno je bilo snimanje i foto i videa po volji, ali obavezno bez blica. Zabranjeno je bilo diranje clanova benda ili napustanje oznacenog podrucja. Ko hoce u WC moze, ali nema nazad.. Ono sto me je kod Metalike fasciniralo jos vise od vrhunskog muzickog profesionalizma je utisak koji su ostavili o sebi, onako ljudski. Sta god ko mislio o njihovoj muzici, mislim da su sigurno sigurno u top 10 aktivnih rok bendova i ogromne su zvezde na svetskom nivou. Ali na sceni su bili tako prirodni, vedri, nasmejani, ocigledno uzivajuci u onome sto rade. Imaju vrlo direktan odnos sa fanovima i pazljivo ga neguju. Imao sam za vreme koncerta dva fist-bump pozdrava sa Dzejmsom Hetsfildom, a par puta nam je jednostavno ostavio gitaru dok je otisao po drugu za sledecu pesmu. Sve to na uzas obezbedjenja i tehnicara, ali na veliku radost fanova. sjajan post, informativan i direktan
Recommended Posts