Jump to content
Sign in to follow this  
sasacabrilo

ALUKET papir

Recommended Posts

Pozdrav narode, ima li neko iskustva sa pripremom i stampom na ALUminijumskom etiksu. Dobio sam pripremu u 5 boja, gdje se bijela stampa kao osnova na koju dolazi CMYK. Naime imamo problem sa stampom crne boje, koja ide u zadnjem verklu, i ona se skroz razbija na dijelovima gdje ide preko kolora, a na dijelovima gdje je direkt na papiru izlazi savrseno. Ima li neka caka , ako ko zna. Jako mi je hitno. Hvala unaprijed svima. Veliki pozdrav.

 

p.s. Ofset stampa je u pitanju. I dobio sam uzorak an kojem je black overprint odradjen. Nisu ubusena slova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moze li da se pogleda priprema kako izgleda? Probajte da crna bude u prvom verku. Znaci neka redosled stampe bude bela, crna, cyan, magenta i yellow. Koristite sigurno boje za stampu na aluket materijalima? Koliko ima verkova masina? Ako ima 2 verka da li susite boju posle stampe na dva verka. Aluket boje se sporije suse.

 

Ako nije problem samo daj neki tehnicki opis masine (koliko boja), kako stampate, aluket boje?, kako izgleda priprema i moci cu da odgovorim precizno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto i rece, zamjenili smo redoslijed i uspjeli. Ali krajnji rezultat nije bas kako bi trebao biti (cc 80% trenutno). Kao da nesto nedostaje. Zanima me koje boje vi koristite. Inace nanose smo morali pojacati, a vodu max. Smanjiti, na samoj granici toniranja. Masina je Roland 500, 5+lak. Ovo je prvi posao na toj vrsti papira, i nemamo kalibraciju na ctp-u, za ovu vrstu papira. Pripremu nemam kod sebe, od danas sam na zasluzenom godisnjem. A cim se vratim, saljem jer ce posao ici u kontinuitetu pa da i stampa to opravda. Hvala na savjetu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...