veve Posted June 10, 2008 Report Posted June 10, 2008 Nece pomoci ni jpg ekstenzija.. niti bilo koja druga.... Pomoci ce sigurno ako tu sliku renderujes iz 4 regiona i onda je uklopis u photoshopu.... podesi veliku rezoluciju u kojoj hoces da imas finalni render.....levo pored malog plavog cajnika na Main Toolbar-u aktiviraj region.. klikni na cajnik... podesi region na cetvrtinu (slobodno zahvati malo veci region radi lakseg uklapanja uphotoshopu)... i klikni na ok u donjem desnom uglu.... i tako jos tri puta menjajuci region pozdrav
anactor Posted June 10, 2008 Report Posted June 10, 2008 @MaxMaster - Nisam stavljao jpeg nego 16bitni TIF. I da... nema veze koji format mu zadam. Uvek mi izbaci istu poruku - "cannot create bitmap" @veve - izgleda da će to biti jedino rešenje. To mi nikad nije palo na pamet da odradim. Vidiš, baš zanimljiva ideja :) Evo, sad sam pustio još jednom da mi odradi render pa ako ne bude ni sad išlo, onda ću morati preko regiona. Hvala obojici na pomoći :) Btw, jel se ovo dešava zato što je meni mašina slaba (laptop - centrino 2,0Ghz, 2Gb rama, 3dsmax 9) ili MAX jednostavno ne može da barata sa tako velikim razolucijama (što mi je nelogično)?
Ji 4Tze Posted March 11, 2009 Report Posted March 11, 2009 posebno za pailhead-a, on najviše krovova crta Polar snap (skrivena komanda) Customize User Interface/Toolbars, nađite komandu Polar Snap i prevucite na toolbar gde je zgodno, ja sam stavio u snap odeljak. Daje snap po uglu (zadatom pod Angle Snap). I za crtanje i za pomeranje. Takođe ima i Orto Snap.
Dimke Posted October 22, 2009 Report Posted October 22, 2009 Sjajna MAX skripta za sve texture artiste! http://www.renderhjs.net/textools/
Ji 4Tze Posted January 13, 2010 Report Posted January 13, 2010 chamfer edge, ali da zadrži originalni edge? DarkNemos: Extrude edge sa visinom 0
morder Posted January 15, 2010 Report Posted January 15, 2010 Max (Editable spline) Npr imate 100 vertexa u jednom zatvorenom spline-u, ali kada uradite extrude ne radi kako treba, odnosno jedan od tih 100 vertexa nije lepo spojen. Kako bi izbegli proveru svakog od tih 100 vertexa uraditi sledece: - Obeleziti spline - Utilities - More - Shape Check - Shape Check - Pick object - Selektovati spline
okmijun Posted January 15, 2010 Report Posted January 15, 2010 posebno za pailhead-a, on najviše krovova crta Polar snap (skrivena komanda) Customize User Interface/Toolbars, nađite komandu Polar Snap i prevucite na toolbar gde je zgodno, ja sam stavio u snap odeljak. Daje snap po uglu (zadatom pod Angle Snap). I za crtanje i za pomeranje. Takođe ima i Orto Snap. Jel moze to da se toogluje? Bilo bi lepo kad bi ova tema bila sticky na vrhu 3D foruma, bila bi zivlja garant. Ovako je se niko i ne seti.
aljo Posted February 7, 2010 Report Posted February 7, 2010 ALT + tockic = ORBIT u perspective view ALT + CTRL + tockic = ZOOM Ovo je neophodno za brzo kretanje po sceni
LuckyBug Posted February 7, 2010 Report Posted February 7, 2010 Kako bre prijatelju kad nece, otvarao sam i Mayu, XSI, Lightwave, i Houdini i sta god da sam otvarao nece pa nece, ovo su kontradiktorne informacije, moreratori spavate :angry:
brucosh Posted February 7, 2010 Report Posted February 7, 2010 Sticky!!! Archviz tips 2.5D snap, space (lock selection), use axis constraints, copy with base point za MAX Recimo uvezete evermotion prozor: Snepujete jednu stranu prozora za otvor (koji ne postoji jer me mrzelo da se bakcem) Ako je ukljucen axis constraint, verteksi idu samo po x osi, sto znaci da mozete da snepujete za bilo koji verteks koji lezi u istoj YZ ravni u kojoj lezi stranica ovog prozora. Lock selection nije neophodan ali ako ga koristite spasicete sebe nepotrebnog zivciranja. Od istog tog prozora pravite i prozore za WC. Za ovaj korak je neophodno lock selection. Ovo je u stvari isto sto i copy with base point u CAD-u (base point nije cak ni na prozoru). Suzite prozor kao u trecem koraku I onda samo space, shift+drag, enter, space, shift+drag, enter (copy with base point)... za stanc Naravno, ovo vazi i za Y osu... Prozor je samo tipican primer koji opisuje ovu funkcionalnost. Ovo je korisno i za zidove, terase, krovove, podove, lajsne... Ne mogu da vam opisem koliko mi je ovo ubrzalo rad. A nekad sam kritikovao MAX-ov snap :rolleyes:
okmijun Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Kako si izvuko ovaj toolbar sa ikonama velikim za create i modifierse na 2009ci????
okmijun Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Kako si izvuko ovaj toolbar sa ikonama velikim za create i modifierse na 2009ci????
brucosh Posted February 12, 2010 Report Posted February 12, 2010 Customize > Customize User Interface > Toolbars > New... I onda drag'n'drop iz liste alata na toolbar sta god hoces. Dobro si me posetio da pogasim ovo, samo mi zauzima mesto :)
boomtown.cowboy Posted June 17, 2010 Report Posted June 17, 2010 Nacin na koji Alt+MMB rotira view zavisi od toga koja je opcija za Arc Rotate View (u donjem desnom uglu ) aktivna
cicko100300 Posted October 17, 2010 Report Posted October 17, 2010 Za one koji se igraju sa kostima u Max-u . Resenje za sqash i strech kosti..
Ji 4Tze Posted October 18, 2010 Report Posted October 18, 2010 Jel moze to da se toogluje? Bilo bi lepo kad bi ova tema bila sticky na vrhu 3D foruma, bila bi zivlja garant. Ovako je se niko i ne seti. Ne mora da se pali tj. izvlači ikona komande, crtaće automatski po angle snap podešavanju ugla ako držiš CTRL kad crtaš liniju. Uzgred, Backspace vraća korak unazad dok se crta (sp)line.
boomtown.cowboy Posted January 23, 2011 Report Posted January 23, 2011 Za one koji imaju problem sa osvetljenjem perspective viewa. Problem: Taman u vieport configuration namestite default light (1 ili 2 svetla), nesto malo mrdnete, kad ono se opet povampire svetla iz scene, sve je overbright... Resenje: Namestiti default light u sva 4 viewa
Che che Posted March 1, 2011 Report Posted March 1, 2011 Meni se u max-u uvek dogadjaju najcudnije stvari.. Sledeci tip je ako vam je vreme sejva nesto cudno nenormalno dugacko: Otvorite Dope Sheet (ono dole u cemu ispravljate krive za anim), i pogledajte pod Max MotionClip Manager. Tu se nekim cudom (ja sam uvozio neku animaciju) napravi puuuno NoteTracks. Vreme sejva meni bilo oko 10min.. Resenje: pokrenite skriptu: while (numNoteTRacks TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager > 0) do deleteNoteTrack TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager (getNoteTrack TrackViewNodes.Max_MotionClip_Manager 1) Problem br2: to se dogodilo mom drugaru a ubrzo i meni, naravno. Imao je scenu koja je bez vidljive potrebe bila nesto enormno velika.. Imao je tipa par nekih objekata a scena 200mb.. Sto je naj gore, kada bilo sta sa te scene uveze na sledecu scenu ta scena takodje neobjasnjivo poraste za tih fantomskih 200mb.. Resenje: File>New>Keep objects and hierarchy Ljudima koji se bave anim se nece to dopasti ali ostalima je nekad spas.. Neka vrsta purge komande u max-u...
dsquared Posted March 7, 2011 Report Posted March 7, 2011 neki hint za c4d? dobro bi mi dosao... te na sta da se jedan pocetnik poput mene bazira u cinemi? sa kakvom vrstom rada najvise naucim i ''otkrijem'' program?? sve sto sam dosad radio bilo je i vise nego jednostavno,razmisljam da zapocnem neki ozbiljniji projekat 6-7 dana koji bi radio svaki dan i bazirao se na njega kako bi sto vise naucio..
boomtown.cowboy Posted March 8, 2011 Report Posted March 8, 2011 Izvalio sam pre neki dan da je Page Down shortcut za selektovanje children objekata. Mozda neko ne zna ko sto ja nisam znao. Select parent > Page Down > Selektuje djecu. Drugo, imao sam problema sa "lenjim" zoom-om, kada zumiram tockicem. Desi mi se da okrecem tockic ko lud, a zumira se jedva primetno. Resenje je da objekat koji je centar paznje prvo selektujem i pritisnem Z na tastaturi (zoom extents selected). Tada kao da se promeni razmera zoom-a, i osim sto je zumiran dati objekt i tockic zivne naglo.
babybottle Posted March 10, 2011 Author Report Posted March 10, 2011 Izvalio sam pre neki dan da je Page Down shortcut za selektovanje children objekata. Mozda neko ne zna ko sto ja nisam znao. Max: PgUp selektuje parent PgDown selektuje child CtrlPgDown = select all children dupli klik na objekat = select all children
breeder Posted March 12, 2011 Report Posted March 12, 2011 Treba sve keyeve na tastaturi "proveriti" uvek se tu krije neka opcija koja zna olaksati zivot. Nedavno sam za mayu proverio celu tastaturu (bez modifier keyeva) i otkrio neke korisne stvari. Mozda jedan shortcut za koji neznaju ljudi a znaci dosta. K-key.Slidovanje kroz timeline iz vieporta. Pritisnuti k i drzati ,zatim pritisnuti levi taster na misu i povlaciti levo desno. Krajnje korisna stvar
:HGT: Posted August 23, 2011 Report Posted August 23, 2011 Ako neko ima problema sa sporim Save u 3D maxu, ova skripta resava problem... ;) 1_13V64QS_1_13V64QW.zip
Che che Posted August 26, 2011 Report Posted August 26, 2011 Mislim da ta skripta radi istu stvar kao ona moja 5 postova iznad... Skida Notes iz MotionClip Manager-a, ako ih ima puno, to koci pri sejvu....
Recommended Posts