Jump to content

Recommended Posts

Posted

lepo staklo ali isto tako jako komplikovano za rad na 1.4 zbog nedostatka autofokusa. Za video, dou, kapiram da je jako fino :)

Nisi naveo za koji sistem... ima rzlike jer verzija za Nikon stize sa kontaktima pa je potvrda fokusa laksa...

Posted

na 750 da ali na 7000... uff... malo trazilo. Ima da ti iscure oci. msm.. moze.. sve moze, samo je pitanje da li se ispati zezanje ako mozes da nadjes recimo Nikor 85mm f2 za 3x manje para (a staklence ubiva kako je dobro).

Posted

Ja sam ga koristio na d7000 i posle par dana se naviknes, u trazilu imas onaj zeleni kruzic kad pogodis fokus, mada, da sam na tvom mestu, skupio bih pare za 85mm f1.8g i ne bih razmisljao. Samyang je za igranje okej, ali za nesto ozbiljnije nije. :)

Posted

Koristio sam ga odavno i kratko, par dana i masio sam fokus, narocito kada je mracnije, ali ako imas par sekundi da isfokusiras, onda vecina fotki ispadne kako treba. :)

Posted

85 1.8G jedan od najboljih "pristupacnih" nikon objektiva. Vredi svaki dinar. Ostar k'o zilet, prelep bokeh, fokus je dovoljno brz za vecinu stvari.

Ne vidim razlog za kupovinu ovog samyanga. Ako ne mozes da dobacis do G, bolje je uzeti D verziju pa je posle par meseci uvaljati za priblizne pare i dodati.

EDIT

@unique93

O kom objektivu govoris kad kazes da si masio fokus?