Foto turista Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Ako moze par reci od nekoga ko ima iskustva sa ovim objektivom, ili neka validna saznanja o tome kekav je u radu, prednosti i mane, cenim da je dobar, al nista bez uskustva iz prve ruke :) Imam neku relativno dobru ponudu za nov sa nasom garancijom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshke Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Pazi, tesko mozes da pogresis sa tim objektivom. TEsko uopste mozes da pogresis sa bilo kojim L objektivom, a da ne pricam o tako nekim vrhunskim fiksnim objektivima. Ja sam u par navrata probao taj objektiv i ne znam sta da ti kazem :D Tu se ostrina i tehnikalije ne gledaju, taj objektiv od skupa nesavrsenosti pravi savrsene fotografije, ako znas da ga koristis :) A i ako ne znas, sigurno ces imati lepe fotke. Jedini problem je sto moras bas da vodis racuna o fokusu, al' jbg, to ti je valjda jasno kod takve blende i milimetraze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Vezano za fokus sve je jasno, treba ce meni dosta vremena da ovladam blendom 1.2 posto jos nisam ni ostatkom opreme ovladao kako treba, nego imam dobru priliku da ga kupim, a svakako bih ga vremnom kupio tako da nema tu mnogo sta da se razmislja:) Nego pitam cisto da znam kako se ponasa u prakticnom radu i da li ima jos nesto na sta treba obratiti paznju sem ociglednih stvari koje su vezane za osnovne karakteristike objektiva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 pa nema tu nesto specijalno da se prica, s obzirom da je to jedini objektiv te klase i blende koji postoji, a da pri tom ima AF. Da li radi? Radi dobro. Da li ima mana? Pa skoro i da nema. Malo hromatskih aberacija i mozda malo mekoce na punom otvoru, ali opet... kome to smeta pogresio je potpuno poentu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Sve navedeno je najmanji problem, a ta mekoca na punom otvoru mu daje posebnu car :) Kad se sve sabere i oduzme po meni je ovo idealno portretno staklo ako se izbor svodi samo na jedno, a ja sigurno necu kupovati jos jedno, i ovo mi je previse za sad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Bolje 135 :):) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Heheh kakav si ti kralj :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
-NJS- Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Ja ono što sam imao prilike da ga probam za neke close-upove nije bilo problema sa mekoćom, oštro je crtao - nego je tu brale dof preplitak i svaka malecka greška sa fokusom (pogotovo sa grešnim 5dmk2) se plaća. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darth Maul Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Bolje 135 :):) Kralj "crvenih prstenova" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 @-NJS- Sto je toliko gresan 5dmk2 :D Necu ga ja ni koristiti na 1.2 dok se dobro ne uvezbam, ili cu pucati po 10 istih dok ne pogodim heheh :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
simazoran Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Na MKII je fokus nekonzistentan u kombinaciji sa nekim objektivima, treba se navici kako bi se izbegle greske. Inace ako ti je namena tog objektiva za portrete i koristices FF i moj glas bi pre isao za 135/2, mada je 85 caroban objetiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosducati Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Evo kao vlasnik 135-ice mogu slobodno da preporucim isti, jos je i skoro duplo jeftiniji od 85-ice... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Ja isto 135 ima puno bolji smek kao žižna daljina, meni je to baš mjera i naravno 200 f 2 kao maga sega car svega na FFu Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Jel vidis sta ti pricam sve vreme za'ebani :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Milos Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 135 je u ceni povoljniji, al ako oce nesto u rangu cene 85 zar nije bolji 70-200 2.8 is II i korisniji ? ( s obzirom da se pokretač teme skoro ponovio sa 24-70 II ) ako je za prajm priča u ceni, onda 135 al 1.2 na 85 je ufff :) PS: Treba probati i na vecim blendama 85 jer crta za sve pare :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Ajd ja da branim 85-icu... Kažu da je to jedan od retkih L-ova sa lepim bokehom, lepim u smislu da je centar svetliji od periferije svetlog kružića, ako me kapirate šta hoću da kažem. Gausova distribucija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 @guru Nemoj da me ofiras heheh, vidis da sam se maskirao u turistu ehehe :P Ne odgovara mi zizna daljina, probao i ne ide, 85~100mm to je vec prihvatljivo, tako da u tom rasponu kupujem najbolje, nije da mi treba najabolje i da cu ja to umeti u neko skorije vreme da iskoristim, al volim da imam, a fotografijom sigurno necu prestati da se bavim pre svega iz hobija, pa kada vec mogu sto da ne, verujem da bi svako na mom mestu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milosducati Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Pa ono, sto se tice te zizne daljine nema sta dalje da se prica, to je najbolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Mislim da se ovakvi objektivi kupuju radi magije koju nose u sebi, nebitno je jesu li "najovo ili najono" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Homer magija je ono sto sam ja video u fotkama koje su nastale ovim objektivom, ali bukvalno svaka mi je bila prepoznatljiva (mad mozda se ja tripujem :D) sto znaci da je samim tim najbolji bez ovo ono najbolje :P Kazu da je 135mm dobar na neki drugi nacin, meni se ipak vise dopada magija koju pravi ovaj objektiv, pa mi je samim tim cilj da nekada dosegnem tu magiju nekom svojom fotkom :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 135 f2 i 85 f1.2 nemaju apsolutno nista zajednicko. Ali nista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foto turista Posted May 30, 2015 Author Report Share Posted May 30, 2015 Koje su osnovne razlike sem ociglednih, pitam jer mislim da bi bilo korisno da ostane u temi za neke buduce korisnike :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Homer magija je ono sto sam ja video u fotkama koje su nastale ovim objektivom, ali bukvalno svaka mi je bila prepoznatljiva To je taj rad, prepoznao si woo do i kraj priče :D kupiš i uživaš Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 E ja s pojavljujem s vremena ne vreme da vidim da li sam jebeno banovan već jednom. NEĆU DA BUDEM AKTIVAN NA OVOM SMRDLJIVOM FORUMU! Ali ovo što ti pitaš. Ono... ok je, imaš pare za bacanje, 85/1.2 ti ne treba ni za šta, apsolutno NI ZA ŠTA. 135/2 i 85/1.2 nmaju dodirnih tačaka kao što Jo reče. Da, 85/1.2 je do jaja, ali će ti napraviti mnogo više glavobolja nego što će ti doneti zadovoljastva zato što pojma nemaš. Ljuti se koliko hoćeš, ali tako je. Gledaj malo bilborde za ovu akciju oko "gramatičkih pravila". 95% ih je urađeno sa 85/1.2. Ako te zanima mogu i kontakt da ti dam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pelle79 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 I WANT! Uzmes ovo za wedding fotografiju i oparis se. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts