Jump to content

Program za optimizaciju slika za web?


Karenski89
 Share

Recommended Posts

Mozda sam pogresio sekciju foruma ali izvinite, o cemu se radi...povremeno kad imam slobodnog vremena odradim ponekom sajt itd... e sad da bih optimizovao sliku za internet da bude sto manja u velicini fajla itd da bi se brze ucitavala itd ja koristim program RIOT sto je skracenica od Radical Image Optimization Tool...e sad iskreno to i nije bas profesionalno sa moje strane kao sto mozete da pretpostavite onda mi recite ako zelite, ja bih Vas lepo zamolio da mi objasnite kako to radite na pro nacin...mogao sam i google da pitam ali svidja mi se ovaj forum i zeleo bih sto vise da saradjujem sa ljudima odavde...i da nekad i ja nekom pomognem nadam se posto jos ucim....Veliki pozdrav za sve VAS! :)

Link to comment
Share on other sites

@karenski

Ne vidim zašto je korišćenje tog programa manje profesionalno od PS-a, recimo. Ako ti on završavao posao, zašto bi ga menjao? Nisam ga instalirao ali čisto sumnjam da je razlika u veličini fajlova primetna jer su JPG, GIF i PNG odavno poznati formati i njihovi algoritmi za kompresiju su poznati i razrađeni. PS sa Save for web je OK ako dizajn radiš u PS-u. Ako radiš u Illy-ju onda je bolje da koristiš njegov Save for web.

 

Ako misliš da radiš masovnu obradu fotografija, vidim da RIOT i to može. Možda je najbolje da uzmeš par fotki i da uporediš rezultate RIOT-a i PS-a. Ako je razlika zanemarljiva ili prihvatljiva u korist PS-a onda OK, ali, opet kažem, čisto sumnjam da je tako.

 

@unread

Save for web već u sebi ima opciju da smanji veličinu fajla. ;)

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...