Jump to content

Recommended Posts

Pozdrav i hvala na eventualnim odgovorima.

 

Klijent je poslao materijal u indd formatu. Vise foldera, u svakom po nekoliko indd fajlova koji se spajaju u jedan book, iz koga se exportuje interaktivni pdf. Sadrzaj (TOC) je naravno interaktivan i klikom na link u sadrzaju vodi ka zeljenoj strani.

 

Takvi pdf-ovi su trebali da se spoje u jedan pdf. Taj pdf na pocetku ima sadrzaj po poglavljima koji takodje linkom vodi ka poglavljima.

(Objasnjenje u prilogu)

 

ZObHj5M.png

 

Dakle, da li je moguce spajanje vise book-ova u jedan, ali da zadrzi podesavanje linkova ka poglavljima i sadrzajima, ili kako ovo odraditi?

 

Unapred hvala na svakom eventualnom odgovoru.

 

Link to post
Share on other sites

Ja bih eksportovao to što imaš (uključiš "include bookmarks" kod eksporta), spojio bih posle u akrobatu fajlove, pa bih doterao bukmarks (možeš da dodaješ nove kada selektuješ naslov i klikneš ctrl + b i možeš da ih prevlačiš tako da dobiješ strukturu koja ti treba).. evo ti ovaj klip možda ti pomogne

Link to post
Share on other sites

Ako si mislio da book fajlove uvrstiš u novi book fajl, to nećeš moći. InD to ne dozvoljava. Međutim, ne vidim zašto bi tako i postavljao celu priču. Uvrsti sve te fajlove u jedan book fajl. Iz njega ćeš sve lakše kontrolisati. Ono što tebi, izgleda, pravi problem je što treba da imaš više sadržaja i to te zbunjuje. Publikacije sa više celina (poglavlja) u kojoj svaka celina ima svoj "mali" sadržaj, uopšte nije redak slučaj. InDesign podržava više sadržaja u jednoj publikaciji, to mu nije nikakav problem.

 

Samo ostaje pitanje kako sve to najlakše da uradiš... Evo par saveta koji ti mogu pomoći:

- najlakše ćeš to rešiti tako što svaka sekcija (u tvom slučaju folder) ima svoje stilove. Pa ćeš za svaki "mali" sadržaj birati stilove samo iz te celine (foldera). Posledica ovoga je da ćeš imati poprilično veliki broj stilova, ali šta da se radi.

- da bi rešio problem velikog broja stilova, najbolje je da napraviš osnovni skup stilova, koji će biti nešto poput šablona, a onda za svaku celinu (folder) napraviti posebne stilove koji su bazirani na ovim, šablon, stilovima uz pomoć opcije "Based on". Na taj način, ako budeš menjao izgled naslova, osnovnog teksta i sl. možeš da izmeniš samo šablon stil. Svi ostali stilovi koji su bazirani na njemu će automatski povući promenu i nećeš morati da menjaš svaki stil ručno.

 

Pozdrav.

Link to post
Share on other sites

Puno hvala na odgovorima, puno mi znace.

 

Zbog roka isporuke, primenio sam sledece resenje, a to je dodavanje linkova u Acrobat-u (na sta se bas puno ne ponosim). Linkovi ka sadrzaju su radili, ali linkovi ka poglavljima nisu, tako da sam samo njih promenio i dobio krajnji proizvod koji zadovoljava klijenta.

 

Pozdrav i jos jednom hvala!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...