Jump to content

Kako vam se cini sajt?


Rodman
 Share

Recommended Posts

Pozdrav ljudi! Skoro smo pokrenuli prevoznici.com

Ideja je da se korisnicima olaksa pretraga transportnih usluga uz pomoc 9 kategorija, ili pretrage po zeljenom gradu.

Prevoznicima je omoguceno besplatno registrovanje i postavljanje oglasa.. Ostavite neki komentar, misljenje, kritiku.. Bilo sta! :)

 

Link to comment
Share on other sites

Stranica ima previše praznog prostora. Utisak praznine pojačava i font koji si odabrao jer su slova sitna i tankih linija. Po našem pravopisu nije ispravno da svaka reči u frazi počinje velikim slovom, poput "Prevoz Građevinskog Materijala". To nije tipično za naš jezik i samo može da zbuni čitaoca.

 

Pozdrav.

Link to comment
Share on other sites

Stranica ima previše praznog prostora. Utisak praznine pojačava i font koji si odabrao jer su slova sitna i tankih linija. Po našem pravopisu nije ispravno da svaka reči u frazi počinje velikim slovom, poput "Prevoz Građevinskog Materijala". To nije tipično za naš jezik i samo može da zbuni čitaoca.

Hvala, dobra kritika. Uzecemo u obzir :)

Link to comment
Share on other sites

Ne sviđaju mi se ikonice: Prevoz otpada i građevinskog materijala. Što se tiče građevinskog materijala tu bi pre stavio ikonicu mešalice a otpada tu bi bio đubretarski kamion ili kamion koji prevozi kištre (podizač).

Sajt ima previše beline.

Link to comment
Share on other sites

@todos_d

Mesalice imaju specificnu namenu, ne mogu da prevoze cigle, sljunak, sut, blokove, itd.. To sve spada u gradjevinski materijal, stoga takva ikonica. Za prevoz otpada isto tako - u pitanju je usluga odvoza otpada koji se obavlja po dogovoru, na kucnu adresu. U tom slucaju to su kamioni takvog tipa. Djubretari ne obavljaju takvu vrstu posla. Postoji dosta beline, ali sajt je jos uvek prilicno nov. Nadamo se da ce se te beline popuniti vremenom kojekakvim banerima..

Link to comment
Share on other sites

''Čini mi se grmi, čini mi se seva, izgore planeta, biće propas' sveta'' - slepi narodni guslar

 

Čini mi se da ovaj logotip, ovakav kakav je (a još u kombinaciji sa ovakvom temom), viče ''isključi me!''. Ali sad... Sajt je takvog tipa da se postavlja pitanje da li i u kojoj meri je sve to uopšte bitno. Funckionalnost ispred dizajna, to je ovde slučaj. Jedan od sajtova koji su postavili standarde na našim prostorima (a tiče se trgovine, da ne reklamiram), i koji beleži hiljade jedinstvenih poseta dnevno, ima logo koji je vredan neke poljoprivredne apoteke u Angoli. Pa onda ja, kao dizajner koji hoće da vidi šta ste uradili, otvorim sajt, prvo što vidim je gradijent-brzina-točkovi-gasgas - isključim sajt. Ali, ja kao dizajner koji menja gajbu i traži najlakši i najbrži način da skrati sebi muke - skrol, klik, skrol, klik - HVALA! A kad smo kod toga - UX/UI bi mogao da bude malo više ''u glavu''. Na primer, prvo i dominantno što bih voleo da ugledam na sajtu ovakvog tipa jeste par padajućih lista ''preko celog ekrana'' - ''Odakle'', ''Dokle'', ''Šta'', ''Kad'' --> ''Pronađi'' Nije da nije tako i sada, ali ima malo rasipanja, može to da bude još fokusiranije na osnovnu namenu (ja bih, na primer, izbacio sa naslovne strane i listu novih prevoznika, i Flick album iz footera, i trista čuda).

 

Sa ostalim komentarima se slažem, da ne ponavljam, a, na kraju dana, kao stanovnik ovog dela planete - svaka čast za inicijativu i ovakav servis, idete u bukmark.

 

Pozdrav i srećno sa projektom.

Link to comment
Share on other sites

@GoliZeka

 

Hvala na ovako opsirnom komentaru. U mnogo cemu se slazem, ali isto tako i ne. Sto se tice logo-a, stvar je ukusa, jer se mnogima dopao, ali ne kazem da ne uvazavam kritiku. Sto se tice funkcionalnosti, nameravamo da unapredimo sajt i to dosta. Ali za pocetak je ovakav, i vec ima prilican broj poseta i verujemo da pomazemo ljudima oko pretrage.

Da ne duzim vise, sve najbolje..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pretraga u kojoj je korisniku omoguceno da unese nesto i po tome trazi je jedan od najbeskorisnijih stvari na veb sajtovima ikada osmisljena. Ne govorim o sajtovima kojima je to svrha postojanja. Filtriranje podataka je mnogo bolja ideja od ovakve pretrage. Na kraju krajeva, vasa pretraga i svede i na filtriranje, jer ako ukucam neku nebulozu: tipa "pera", na celokupan upit: pera + Beograd + kombi prevoz dobijam nekog prevoznika koji nigde u svom imenu ili opisu nema rec "pera". Ja bih taj search izbacio u potpunosti i pokusao to da resim na neki drugi nacin. Taman sam pomislio da postoji tagovanje lokacijama, tj. kad kliknem na lokaciju da ce mi se prikazati spisak usluga koje se nude, a vezane su za nju, a klikom na kragujevac dobijam suluge prevoza u Zemunu. Jos jedan veliki minus sa stanovista upotrebljivosti sajta. Bilo bi lepo da na brzom meniju sa strane bude oznacena lokacija na sajtu na kojoj sam. Tako ako sam na primer na prevozu putnika, da to bude istaknuto. Navigacija bi trebalo da naglasi korisniku osim toga gde sve moze da ide, i to gde se trenutno nalazi. Font je uzasan. Iako ste uglavnom konzistentni, zbog cega ste citavu stranicu "O nama" ispisalu u h3 tagu verovatno ni vama nije sasvim jasno.

Nisam puno zalazio u kod, ali ima nekih interesantnih stvari ovako na priv pogled, u div containeru imate neke hedinge koji nicemu ne sluze ili su popunjeni nekim tackicama, ili tako nesto,stvarno sam pokusao da nadjem svrhu tome, ali nisam uspeo.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...