rastamon Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Sad možeš u miru na počinak :D a vidim vratio ti se i delioc zvezdice ... hahaha ... ne zameri, samo sam iskren ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Često viđam da se kao argument za odbranu od kritike koristi to "daj da vidim tvoje slike". Ne razumem kao će slike kritičara učiniti datu kritiku validnom ili ne. To što neko ne zna da napravi dobru sliku, ne mora da znači da ono što je iskritikovao nije tačno... Ako kritičar nije upravu, obrazložiš zašto nije, a ne odgovorm "tvoje slike ne valjaju"... Ovo kažem generalno, ne samo za smenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 5, 2015 Author Report Share Posted April 5, 2015 @rastamon Ne zameram ti baš ništa. Znam da si iskren. @seac sub Hvala na sugestijama. Te porodične fotografije a očigledno je da je tu početak i kraj svih mojih portreta, su veoma neobavezne, urađene na brzinu, nekad radi probe objektiva, sve u najopuštenijem kućnom okruženju, gde masa stvari zna da smeta... Htedoh reći, čini mi se da očekuješ od mene previše a opet u nekoj zonaškoj konkurenciji, neskromno cenim da se držim sasvim dobro. Zato i okačih ove fotografije. Ili prosto zato što mi se svidelo kako sam ih uradio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 5, 2015 Author Report Share Posted April 5, 2015 @Aldebaran Niko ne očekuje da komentarišeš fotografijom ali moraš imati neke reference, tamo u temama da bi te ljudi shvatili ozbiljno. Osim ako se ne prezivaš Salgado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 U teoriji da i to za neka ozbiljna takmičenja i žirije. Ovde i početnik ako je skoro pročitao nešto pametno može da skrene pažnju, pa da slika ispadne bolja sledeći put. A drugo, mislim da nema potrebe da se pravdaš da je nastalo na brzinu, da svašta smetalo itd. Nije ništa čudno da neko ko se specijalizovao za jednu oblast bude lošiji u drugoj koji nije toliko radio, ali nema potrebe da kažeš da je kraj tvojim portretima. Glupo je da te povređeni ego od neispunjenih tuđih očekivanja sputava u tome ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 5, 2015 Author Report Share Posted April 5, 2015 Mislio sam na dosadašnji raspon modela, moja deca i još poneko, ne kraj generalno. Ne slažem se sa tobom, da meni, posle 7-8 godina hobi bavljenja fotografijom i blejanja po internetu u potrazi za nečim vrednim, neki početnik, koji je nešto, negde pročitao može da da reference za napredak. Može da izrazi svoje nesviđanje, to da. Ja nisam krenuo u ovo pisanije zato što mislim da je ova fotografija savršena (mada, mora se priznati da jeste :lol: ) već zato što je neko pljunuo na sve moje fotke van rudnika. A iskreno, mislim da to nije dobronamerna kritika, već povređena taština isfrustriranog profesionalca prema ljudima, koji se, gle čuda, iz hobija bave nečim, što on otaljava na poslu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldebaran Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Mislio sam na dosadašnji raspon modela, moja deca i još poneko, ne kraj generalno. A to, ok. Ja mislim da može, ali je jeste da su male šanse. Opet, naveo sam početnika kao ekstremni primer. Pa ja nisam doživeo tako lvuleticev komentar, više kao da ti stvari mimo rudnika idu lošije u odnosu na rudnik, a ne generalno loše. Ali nisam ja dugo na forumu pa ne mogu da procenim da li tu ima uvredljivije simbolike kao što si ti doživeo, ipak stoji da je mogao napraviti bolji izbor reči. E da, a što se tiče slike ja bih joj potamnio levu dužicu da bude ista kao desna. Ovako stičem utisak kao da su joj oči različite boje :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 A iskreno, mislim da to nije dobronamerna kritika, već povređena taština isfrustriranog profesionalca prema ljudima, koji se, gle čuda, iz hobija bave nečim, što on otaljava na poslu. Ajde nemoj više, zaustavi se sada. Nekad je pametnije ćutati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Drago mi je ako si skont'o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Još ću malo da ti zagađujem temu jer me direktno prozivaš. Jeste, rekao sam da ti ništa osim rudnika ne valja i to me je iskreno iznenadilo. AKo sam dirnuo u sujetu, to nije moj problem. Dalje, pun mi je više da ne kažem šta od proseravanja tipa "a gde su tvoje slike?". E NEMA, mrzi me da kačim niti imam ikakvu satisfakciju od toga. Za 20 i kusur godina rada i te kako znam šta valja, a šta ne, što kod mene što kod drugih. Jedna samostalna i pet grupnih izložbi, je li dovoljno za reference? Grupne se računaju, tu moraš da prođeš žiriranje, samostalne može da ima ko hoće, kad hoće i u prostoru za koji ima da plati. Moglo je da ih bude i više da me ne mrzi - ništa ja od izložbi nemam. Više desetina, možda i stotine naslovnih strana, je li sa računa i to? Hiljade i hiljade objavljenih fotografija do 2010. kad sam napustio dnevne novine. Desetine velikih klijenata, može i to da se ubaci u sumu? Može? Pa hvala. Možemo makar sa referencama da završimo? Mislim, znamo da nemam pojma, ali makar to da ostavimo po strani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Pa imam jedno 7-8 zajedničkih: Pert, Brizbejn, Johanesburg, London, Sarajevo, Kragujevac, Beograd... Dovoljno? Ali evo odavde ću te ignorisati totalno, biće bolje za obojicu. Nema svrhe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 ...a moj tata ima tenk ! Daj bre ljudi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lvuletic Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Eh, moj nema, ali zato ima haubicu u podrumu! Biće moja čim porastem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshke Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Fotka je ok, ali je obrada takva kičerica, da sam preskocio temu odmah, i ne bi komentarisao da nisam uhvatio da citam vase komentare :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Pa ono... u stvari jeste. Kao i sve crno-bele fotografije. Evo druge verzije, ovaj put u blagom koloru. :) Ova će vam se sigurno svideti. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goshke Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 Msm na tu konverziju sa ubijenim hajlajtima, ili sta si vec radio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
virtual Posted April 6, 2015 Report Share Posted April 6, 2015 E to je to, ako si hteo kao 'stari rembrandt majstori', i bas joj cuci, pun pogodak. Smanji malo fotke btw, lakse ih je sagledati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 6, 2015 Author Report Share Posted April 6, 2015 Hvala, volim ovakve anti-obrade ali se tu lako upada u preterivanje... Što se tiče veličine, od kako sam pazario swivel, progledah sa vertikalama. :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Bouz Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Ne slažem se sa tobom, da meni, posle 7-8 godina hobi bavljenja fotografijom i blejanja po internetu u potrazi za nečim vrednim, neki početnik, koji je nešto, negde pročitao može da da reference za napredak. Može da izrazi svoje nesviđanje, to da. ovo ti je izuzetno, neverovatno, strahovito, preterano... pogrešan stav. ja recimo znam više parova koji su izrodili i decove, i u brakovima su dvocifren broj godina - a ono - bolje da se nikad nisu ni sreli. bilo bi bolje i za njih, i za decu. i imaju tu i tamo taj stav da recimo njihova deca koja ih posmatraju i skrenu pažnju na neke ne-dobre detalje - nemaju pojma, i nemaju referencu da evidentne stvari proglase za evidentne - jer su eto mlađi (navodim kao plastičan primer). četiri oka uvek vide više i jednako (a nikad manje i jednako) od dva, a koja su sastavni deo tog tandema "četiri oka". znači nekad mladunac ne vidi ništa što džomba nije već video, ali i delom radivoju je poneki turčin promakao - pa ga je posekao starina novače, a i njemu je poneki promakao - pa je njih posekao dijete grujica. a verujem da je i klincu neki promakao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 12, 2015 Author Report Share Posted April 12, 2015 Moguće, moguće... Ima talentovane dece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alekba Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 aj, bre sta se se zneli.... fotka.... meni bi potaman bila neka sredina iznedju prve i druge, necu da blebecem o kadru jedino sto mi stvarno bode oci je pirsing na prvoj, nekako ne lezi.... Zanimljiva faca u svakom slucaju, mozes jos koju. PS. ako se necete bijete ne mo' ni da se svadjate :huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale72 Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Moguće, moguće... Ima talentovane dece. uz duzno postovanje prema Tebi i Tvom delu, i apsolutno nevezano za raspravu u ovoj temi, ne mogu a da Ti ne kazem da je ovo ekstremno retrogaradan stav. Da je Tvoj stav pravilo, pitanje je da li bismo ikada izmislili tocak.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pogor Posted April 12, 2015 Author Report Share Posted April 12, 2015 Točak je čista tehnika. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
istankov Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Pvidi ovako, da bi znao kako daj prvo tehnički ispravno pa onda umjetničari... Pikaso je prije svega bio fantastičan portretista, realista, pa je onda shvatio da je za te stvari izmišljen fotoaparat. Nauči brate kako se ISPRAVNO pravi portret pa onda napravi svoju Gerniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Homer Posted April 12, 2015 Report Share Posted April 12, 2015 Pa možda Picasso i nije najbolji primjer “It took me four years to paint like Raphael, but a lifetime to paint like a child.” ― Pablo Picasso Ipak je on bio od posebne japije i posebna sorta :lol: :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts