Jump to content

Portreti


Recommended Posts

Evo konačno i mene u ovom delu foruma :)

 

#01

16812687999_979cc9b462_b.jpg

Mina by TalesOfAldebaran, on Flickr

 

 

Kritike uvek dobrodošle, nisam od onih što se ljute :D

Gomilu pogreših stvari sam video tek kad je došlo do obrade, a mogle su se ispraviti na licu mesta, ali znam za sledeći put. Ovo kažem generalno, ima još slika, kako budem sređivao kačim...

Link to comment
Share on other sites

Na prvoj previse odseceno sa gornje strane. Ceo kadar je trebao malo ka gore, odseci dole a dodaj gore ako imas siri kadar u orig. fajlu. Tad ce ova senka glave manje da smeta. Kad god imas ovakvu senku ona mora da ima neki smisao ili funkciju u likovnom smislu, inace je uvek za izbegavanje.

Link to comment
Share on other sites

Nemam gore. Razmišljao sam da li da secnem još u postu ili čak uspravno pa da eliminišem prazninu desno, ali ne znam što nisam :D Tj znam, imam uspravnih, pa reko aj neka :)

 

U stvari idem da secnem bar od gore :D

 

 

Edit: Ništa mi se ne sviđa od kropova. Nema veze, na greškama se uči, odo sledeću da sređujem...

Link to comment
Share on other sites

Silvijina verzija mozda malo presvetla ali bas malo, ali je svakako bolja od one tvoje iznad na kojoj je boja koze neka siva. Treba imati u vidu da svaka boja ima svoju CB zamenu i da ako omasis u konverziji, dobijamo cudan momenat da posmatramo lice i ocekujemo jedno a vidimo sasvim drugo. Zato konverziju treba raditi po kanalima, odnosno ne samo desaturisati nego prosetati malo po kanalima i skontati sta bi trebalo da je svetlije/tamnije. U slucaju ljudi, crvenu/narandzastu uglavnom treba malo podici kako bi malo zivnuo ten. Postoje naravno slucajevi gde je na low-contrast fotografijama sasvim opravdano da dominira neki sivkasti ton, ali to ovde nije slucaj.

Link to comment
Share on other sites

Jeste, moglo je kod mene svetlije lice, a verovatno i cela ekspozicija na gore.

Ovo je samo jedan od preseta iz Alien Skina koji mi se učinio najsimpatičniji pa se nisam ni cimao previše, jer slika namenjena za kolor.

 

Evo, kačim uskoro ovu cb što sam hteo, a ti mikri ćeš biti zadužen da menjaš post svaki put kad uploadujem novu verziju :D

 

Link to comment
Share on other sites

To, a i na prvoj sam iznad nje na 30mm, a na drugoj u visini očiju na skoro 50mm

 

 

Sa tim da sam mislio da je devojka na prvoj lepa, interesantna, ima neceg...dok na toj poslednjoj deluje kao omaseni snapshoot... Druga faca. Kao ruznija sestra prve. Lepo sakriveno, ruzno naglaseno..

 

 

Link to comment
Share on other sites

@puckons

Ma jok, ne ljutim se. Nego ne vidim toliko te pečate o kojima pričaš, jedino ovaj veći malo bleđi na obrazu. Dosta sam očistio lice, lakše je cb nego kad je u boji, samo posvetliš/potamniš problem :)

Probao sam sa kanalima, tj posvetlio sam boju lica, ali ne mogu ni da preteram tad baš krenu pečati i lice izgleda nenormalno bledo. Po mikrijevom savetu sami i posvetlio u odnosu na varijantu gde sam stao sa obradom, ali ne znam dokle ići, meni ovako bilo ok.

 

 

@unread

Zanimljivo je da se njoj druge dve više sviđaju, a i meni je prva najbolja zato sam je i prvu sredio. Primetio sam ja koliko je fotka varljiva a uživo osoba izgleda drugačije, ali teško je proceniti kako fotografisana osoba posmatra sopstvenu fotku i šta gleda na njoj za razliku od nas fotografa.

 

 

@barcode

Veruj, nije ova nešto za boju, podeksponirana i siva je.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...