Jump to content

Font za logo


StD
 Share

Recommended Posts

Pozdrav!

Pravim logo za porodičnu firmu u nastajanju i imam malu dilemu. Odabrao sam font koji mi na prvi pogled odgovara, pojedini znakovi sami po sebi oslikavaju poruku, pa me interesuje šta mislite o njemu? Evo i fonta (Tw Cen MT):

font_za_logo.jpg

Ono što me buni jeste prilična raznolikost u širini pojedinačnih znakova (M,G,O naspram E, F, L, pa I, J ...). Da li je ovakav font pogodan da se njime ispiše deo naziva firme, odnosno da li je uopšte pogodan za tu namenu? Ovako allcaps mi deluje elegantno i precizno, samo me kopka to šarenilo u širinama znakova...

Link to comment
Share on other sites

OK.

U pitanju je ovo:

logo.jpg

Čarter kompanija u CG. Ja sam, u principu, zadovoljan, samo me ponekad buni to spomenuto šarenilo dimenzija. Font mi se najviše dopada zbog karakterističnog M, koje asocira na CG.

 

Da sam, recimo, trebao da pravim logo sa nečim ovakvim:

logo_monaco.jpg

sve bi bilo mnooogo lakše, t.j. ne bih ni imao dilema :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Na razumem cemu dilema? Jel' tebi to izgleda skladno? Ako da, onda nemas potrebu za dilemom, a ako ne, onda trazi drugi font. Meni izgleda skladno.

 

Taj font je vrlo slican Century Gothic fontu koji je uz manje izmene u upotrebi vec 100 godina i jedan je od najpoznatijih fontova. Zar mislis da bi to bilo tako da je font u disbalansu?!

Link to comment
Share on other sites

Hvala na mišljenju!

 

Kao što sam napisao, zadovoljan sam i izgleda mi skladno, samo me je kao laika ponekad bunila ta razlika u širini. Pošto još uvek imam vremena, rekoh da stavim na Zonu da još neko pogleda. Inače, ovakvo M mi je bilo u glavi još od prvog trenutka.

 

Želeo bih da sajt ispadne pristojno/dobro/odlično, videćemo, i da taj sajt, uključujući i logo, u celoj priči bude neki, makar i minijaturni detalj koji će nekoga navratiti kod nas. Inače, ne mislim da kompanije iz branše, i ne samo lokalne (CG, HR), mogu nešto da se pohvale po tom pitanju, ali svejedno rade.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...