lvuletic Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Ma bre okreni ga naopačke, prisloni rukom i fokusiraj tako što se odmičeš i primičeš :)
Duh sa sekirom Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 I ajde bre vec jednom da vidimo rezultat! :D
todos_d Posted January 18, 2015 Author Report Posted January 18, 2015 Vi to zezate?!? Kako okretanje i držanje rukom? Dajte primer? Postoji li video klip za to čudo?
lvuletic Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Za levo uvo rukom, pa u krug i ponavljaš... Ma bre uzmi objektiv i kao da ga stavljaš na aparat, e ti NEMOJ da ga staviš, PRISLONI PREDNJI deo, tamo gde je prednji element, na bajonet na aparatu (dakle NAOPAKO) i pogledaj kroz tražilo. Moraš da ga pridržavaš, jer nemaš reverse ring, ali isti klinac.
Djole.d Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Na primer... imas pun YT primera http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&am...nc&LH_BIN=1 samo vidi koji ti precnik pise na objektivu Ili druga varijanta http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=rever...on&_sacat=0
todos_d Posted January 18, 2015 Author Report Posted January 18, 2015 Hvala za ove primere, nisam znao da ovako nešto postoji. A to možete vi majstori da eksperimentišete. Ja još ni osnove nemam.
lvuletic Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Ma kod prislanjanja nema nikakve majstorije, probaš pa se igraš :)
todos_d Posted January 18, 2015 Author Report Posted January 18, 2015 A da, zaboravio sam da postavim original slončeta.
todos_d Posted January 18, 2015 Author Report Posted January 18, 2015 Uspeo sam ovo što sledi na slikama, jabuka i motiv sa ukrasa (venecijanska gondola). Canon 60 mm.
unread Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 Pa ti kidas :) E pazi, igraj se al kapiram da ce to pocetnicko ushicenje rezultirati postovanjem svakakvih gluposti... Posto covek voli(zanimljivo) i neobicno, a makro je dosta neobican pa samim tim sve sto ufotkas ti bude wow, a u stvari ....znas vec... I pazi taj aparat da se ne zaneses pa senzor popije malo po pitchci... Makro je zaebata disciplina...
todos_d Posted January 18, 2015 Author Report Posted January 18, 2015 Objasni malo preciznije u vezi senzora? Ako može, naravno. Neću eksperimentisati to sa okretanjem.
unread Posted January 18, 2015 Report Posted January 18, 2015 U aparatu imas jednu plocicu malenu zelene boje glatku i nako fiiiinu bas da ne kazem njeznu...milu... I nju nikako ne bi trebao da pipas... Ni masnim prstom a gledaj i prasina da ti ne upada, mrve od leba i tako to...
todos_d Posted January 19, 2015 Author Report Posted January 19, 2015 Hvala na savetu, jes da imam manu da sve zivo rasklapam i vidim sta ima unutra, ovo necu dirati.
Elektroničar Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 Cekajte, ljudi, zasto vi preporucujete coveku da budzi nesto ako ima macro objektiv :huh: Mozes da nabavis prstenove eventualno, ali poenta je da nadjes bolje motive. Mislim da neces imati frke ni ako je macro, ni ako je close-up, samo da je dobra fotografija.
Sale72 Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 ni meni nije jasno, ako se radi o canonovom objektivu ef-s 60 macro, onda je to jedan izuzetno dobar macro objektiv i nemas sta da okreces, naslanjas i slicno, ne trebaju tu nikakvi prstenovi i sl. zezalice...
todos_d Posted January 19, 2015 Author Report Posted January 19, 2015 Benigna Satira...ono..po malo :) Ma znam ja da me zezate i možda mislite da foliram oko znanja. Nemam pojma verujte mi. Iza mene je samo iskustvo sa kompakt Canon A550 i oko 10000 običnih fotografija. Ranije pre tridesetak godina sam nešto fotografisao sa Kiev i Revue čini mi se da se tako zovu aparati. Naravno i da ne znam skoro baš ništa sa DSLR jer sam postao vlasnik od pre dvadesetak dana a od pre četiri i ovg Canona 60 mm. Učim i brzo kapiram.
Djole.d Posted January 19, 2015 Report Posted January 19, 2015 Ma znam ja da me zezate i možda mislite da foliram oko znanja. Nemam pojma verujte mi. Iza mene je samo iskustvo sa kompakt Canon A550 i oko 10000 običnih fotografija. Ranije pre tridesetak godina sam nešto fotografisao sa Kiev i Revue čini mi se da se tako zovu aparati. Naravno i da ne znam skoro baš ništa sa DSLR jer sam postao vlasnik od pre dvadesetak dana a od pre četiri i ovg Canona 60 mm. Učim i brzo kapiram. Meni su pre par meseci preporucili knjige Djulijana Belica, kao osnovno stivo za pocetak. Pisane su veoma razumljivim jezikom i dosta toga mozes brzo da shvatis. Posle kopas dalje... imas na ovom linku 3 pdf-a, pa preuzmi: http://pcfoto.biz/digitalnifotoaparati/lit...dulijano-belic/ Ako znas engleski, Youtube je pun odlicnih objasnjenja, samo treba da potrazis. Takođe, mozda bi ti Lightroom bio laksi za obradu nego taj corel photo paint.
todos_d Posted January 19, 2015 Author Report Posted January 19, 2015 Družim se sa Corelom od 2003. godine a ovaj je original. Hvala na preporuci pogledaću pdf. Već odštampao prvu Bijelićevu knjigu na epsonu, sad ću i ostale. A sad i kompletirao sve tri.
Elektroničar Posted January 20, 2015 Report Posted January 20, 2015 Moj savet je da pronadjes interesantnije motive, pazljivije kadriras i obratis paznju na svetlo...
todos_d Posted January 20, 2015 Author Report Posted January 20, 2015 Kućni ljubimac veliki crni šnaucer.
Recommended Posts