Rogiokoc Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 Savamala, taj nesuđeni Pariz u Beogradu koji je socijalizam pretvorio u industrijsku zonu/željezničko postrojenje, uništivši estetiku iste i naruživši potencijal obale Save, uskoro bi trebao ustupiti mjesto megalomanski zamišljenom projektu Beograd na vodi. Pripreme za deinstalaciju Savamale uveliko su u toku. Prošetao sam se krajem na debelom minusu i ovjekovječio početak tog procesa. Rušenjem kuća nestali su životi, rušenjem pogona nekadašnjih socijalističkih giganata, isplivali su simbolični relikti prošlosti. Osim slučajnih prolaznika, lutalica, pokojeg beskućnika i posljednjih Mohikanaca, teško se može vidjeti čovjek.... Ovo je ta priča... 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. 08. 09. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. www.igorcoko.net Nikon d90/Nikkor 35/1.8 dx soundtrack:
metabo Posted January 3, 2015 Report Posted January 3, 2015 Sjajna priča! Čestitam. Ako treba da izdvojim neku fotku, to je onda 5. Toliko simbolike ima u njoj.
Rogiokoc Posted January 10, 2015 Author Report Posted January 10, 2015 Reportaža je rađena za http://fotografija.ba/2015/01/reportaza-sa...j-koji-nestaje/
Maleza Posted January 10, 2015 Report Posted January 10, 2015 Nikon d90/Nikkor 35/1.8 dx Interesantno je da je sponzor reportaže Canon :lol:
KalibracijaMonitoraNS Posted January 11, 2015 Report Posted January 11, 2015 koji je socijalizam pretvorio u industrijsku zonu/željezničko postrojenje, uništivši estetiku iste i naruživši potencijal obale Save Izvini, ali moram da reagujem - još je Knjaz Miloš napravio "kostur" današnje Sava Male kad je odlučio da pristanište premesti sa obale Dunava na obalu Save, a i železnička stanica je izgrađena 1884, tako da socijalistima/komunistima teško možeš spočitati uništavanje estetike...
Rogiokoc Posted January 11, 2015 Author Report Posted January 11, 2015 Izvini, ali moram da reagujem - još je Knjaz Miloš napravio "kostur" današnje Sava Male kad je odlučio da pristanište premesti sa obale Dunava na obalu Save, a i železnička stanica je izgrađena 1884, tako da socijalistima/komunistima teško možeš spočitati uništavanje estetike... Hvala na reakciji, slažem se s tobom u potpunosti, istoriografski detalji su za neku opširniju, tendenciozniju priču. Navedeno u tekstu je samo smrtna presuda već naruženom ;)
KalibracijaMonitoraNS Posted January 12, 2015 Report Posted January 12, 2015 Hvala na reakciji, slažem se s tobom u potpunosti, istoriografski detalji su za neku opširniju, tendenciozniju priču. Navedeno u tekstu je samo smrtna presuda već naruženom ;) <_<
pogor Posted January 12, 2015 Report Posted January 12, 2015 Imaš želju i volju, što je najbitnije, da izađeš na ulicu sa fotoaparatom ali ako si već primetio motiv i skicirao priču, zadrži se malo u blizini i razmisli o kadru, pravom kadru koji će ga istaći. Pogledaj ovo. Ne znam čime fotkaš ali generalno ti nedostaje širine.
Rogiokoc Posted January 17, 2015 Author Report Posted January 17, 2015 Imaš želju i volju, što je najbitnije, da izađeš na ulicu sa fotoaparatom ali ako si već primetio motiv i skicirao priču, zadrži se malo u blizini i razmisli o kadru, pravom kadru koji će ga istaći. Pogledaj ovo. Ne znam čime fotkaš ali generalno ti nedostaje širine. Hvala Smeno. Kad je u pitanju širina, nije da se ne družimo, ali nije ni da je volim :) Sve zavisi od koncepta. I ima li tu apstraktnih primisli ili ne ;) Konkretno, u priči o Savamaloj širine fali, ali recimo da je ovakav koncept moj izbor/pristup. Prosto, imam šire kadrove, samo ih nisam odabrao za priču. U ostalim uličarenjima širina mi i nije toliko bitna - opet zavisi od toga kako sam zamislio i postavio priču i šta sam sve zamislio u tom kadru. Recimo, knjigo o Kninu radio sam sa 28mm (Canon FD) i to je onako, pasovalo baš potaman, da istakne sve. Za Subverzivnu sam osjetio 35-cu da je čučnula potaman za fokus na priču. Da, samo fiksne i koristim. Trenutno 35mm 1.8 na Nikonu d90.
Recommended Posts